|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Moze a usb.
Ima i usb modela... Poenta je... Tvoja zvuchna karta nece imati nikakvu funkciju! Mislim na EMU0404. Sam mixer ce ti biti zvuchna karta, ako je tog tipa da je sve spojeno, ili se on vezuje na neku zvuchnu kartu koja moze biti i pci i usb i firewire i ko zna shta sve ne... ![]() Tada mixeta preuzima ulogu zvuchne, tako da to postaje sama zvuchna sa vishe kanala ulaza koji mogu da se snimaju od jednom, i svaki za sebe da se snima na novoj traci u sequenceru. Takodje, vecina njih ima i dodatke za sequencer, tako da postaju i kontroleri sequencera, tj. kada ti smanjih bas na mixeru, base se smanjuje na sequenceru u tom kanalu i sl. To je poenat takvih mixera, odnosno zvuchnih karti... ![]() Mozesh ti kupiti samo miksetu, koja nema interfave ka kompu, ili ima samo usb da sluzi kao kontroler, a da snimash preko EMU0404, ali se tu gubi svaki smisao te miksete... Za to mozesh da radish na bilo chemu shto izbacuje kvalitetan zvuk, ili ga, npr, izbacuje na optiku. Nema puno DA/AD konverzije, tako da nema gubitaka, ali ti i dalje snimash jednokanalno...
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ako se snima višekanalno, da li onda stoji mogućnost i naknadnog editiranja svakog kanala na mixeru, mislim na efekte i eq? Nekako mi je sve to čudno, mislim da za tako nešto treba malo više
![]() a i kompaktibilnost mixete i daw treba pogodit, vjerujem da se mixetom 80% opcija u soft. ne bi moglo dotaknut... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Godfather
|
![]()
To i jeste poenta!
Sve da se posebno naknadno doteruje. Mixeri, uglavnom, snimaju sve sa flat eq, a posle se soft doteruje. Mixer, naravno, ne moze imati sve shto ima soft, ali vecinu stvari moze. Ostalo isklikcesh... ![]()
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Mozda da pogledas malo Yamaha N8 ili N12 koji se kace preko FireWire-a. Pokusaj da zaobidjes USB cisto radi latence. Ovi mikseri su vrlo interesantni pogotovo ako se radi sa Cubase-om (ciji je vlasnik Yamaha).
Evo i link za "Yamahinu presentaciju": http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...57&CTID=228600 Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Da!
Yamahe su za Cubase idealne, poshto je Cubase sad Yamahin, i sa njim daju najmanju latenciju. Kao i najvece mogucnosti... Sad, bitno je i sa kojim softwerom ti radish. Naravno, i cena je i dalje bitna... I, josh jedno da za rondza. Izbegni usb, ako mozesh. Ne samo zbog latncije, vec i zbog stabilsnosti rada samog sistema.
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Ili recimo ovako nesto:
Behringer BCF2000 (Kontroler sa vec uradjenim preset funkcijama za Adobe Audition):http://www.behringer.com/EN/Products/BCF2000.aspx sa Emu 1818 M / 1616M (ovo M radi kvalitetnijih predpojacala): http://www.emu.com/products/welcome.asp?category=505& ili na primjer ovako nesto od Tascam-a koji je ujedno kontroler i audio interface: http://tascam.com/products/fw-1082.html Ja licno koristim EMU 1616m za laptop i radi odlicno preko pcmcia bus-a. A ako te novcanik malo vise zulja onda PreSonus StudioLive. http://www.presonus.com/products/Det...x?ProductId=52 Promijenjeno od rondzo4life (11.04.2009 u 03:48 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
e ovaj behringer mi jeinteresantan, jer koristim adobe audition...
na njemu sam domaći, dok nakon nekoliko pokušaja upoznavanja cubease nije "urodilo plodom" bla... jbg Ima li to kod nas il kod vas, jel netko vidio negdje, zna li se cijena odprilike? Ne roka mi se neke pare u to sve jer nemam, a i ne investira mi se pretjerano u hobi... Klavijature, mic, razglas; to je druga pjesma, tu ima zarade, al, ovo... Moram pitat ženu ![]() ...spominje Cubase®, Cakewalk®, Logic® Audio, Ableton®, ADOBE ne...? ...aaaa Behr. je samo midi controler??! Audio - 0(nula)!? Dodato: a mislim da je Tascam nešto što bi mi odgovaralo... e, sad kolika je kompaktibilnost sa ostlom mojom opremom i novčanikom... (ja ne nosim novčanik) Promijenjeno od TomyCroSound (11.04.2009 u 09:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|