|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
u ivanovim koritima ima jos i G kao sto sam ti napisao
![]() ova ti pjesma Ivana nije uredu nikako evo ti kako treba Uvod: C, F, C, F, C, F, Eb, F F To što lutam što se opijam Gm To što crne noæi ispraæam C Bb F Bb D To što mi u snove dolaziš Gm C F Nezvana Ivana To to tebi ništa ne znaèi A a ðavo prste zavlaèi U u moje srce ranjeno Ponovo ponovo REFREN: F Bb D Gm Volio sam jednu ženu mnogo ljeta pre C Bb C F Strah me da se zaljubim u tebe Bb D Gm Ljubavi se plašim sve zbog starih dana C Bb C F A mogo bih mnogo da te volim Ivana
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
F
To što lutam što se opijam g To što crne noæi ispracam C B F Es D To što mi u snove dolaziš g C F Nezvana Ivana To to tebi ništa ne znaèi A a ðavo prste zavlaèi U u moje srce ranjeno Ponovo ponovo REFREN: F B D g Volio sam jednu ženu mnogo ljeta pre C B C F Strah me da se zaljubim u tebe F B D g Ljubavi se plašim sve zbog starih dana C B C F A mogo bih mnogo da te volim Ivana OVAKO JE ISPRAVNO.POZZ Promijenjeno od svrakan (07.04.2009 u 18:55 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio svrakan za ovaj koristan post: | Enes-am21 (09.04.2009) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.05.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Da se nadovezem na temu, ako neko moze da proveri da li su dobri akordi za forspil od pesme Dete srece, i da eventualno koriguje...
Gm, Bb, Cm, Es, F, Gm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Jedno pitanje u vezi pesme Prokleta je Amerika. Ako se ne varam Boban Zdravkovic peva ovo iz C-dura, tj. forspil se svira iz C-dura, a meni se to cini nekako visoko, probao sam da spustim u Bb, malo je bolje, al opet...
Odakle vi svirate ovu pesmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.09.2011
Mjesto: Ćuprija
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 21 puta u 16 Postova
Instrumenti: gitara
Interesi: muzika i sport
![]() |
![]()
Ne znam da li je pravilo da tonalitet bude originalan, ali akorde za ovu pesmu sam postavio na drugom sajtu još početkom godine. Originalni tolanitet je Fis-dur.
Medeni Mesec - Ivana Transkripcija: Johnny035 Uvod: |C#--F#--|C#7--F#--|C#--F#--|C#7--F#--| |C#--F#--|C#7--F#--|F#----|F#----| F#----------------------- To sto lutam sto se opijam, G#m--------------------- to sto crne noci ispracam, C#--------H-----C#7--F#-- to sto mi u snove dolazis, D#7-G#m---C#7 F#-- nezvana___ Ivana... F#---------------------- To, to tebi nista ne znaci, G#m--------------- a djavo prste zavlaci C#-------H---C#7--F#-- u, u moje srce ranjeno D#7-G#m---C#7--F# ponovo____ ponovo... Ref: F#-------------------D#7-------G#m--- Voleo sam jednu zenu mnogo leta pre, C#------------H---C#7----F#--- strah me da se zaljubim u tebe. F#--------D#7-----------------G#m--- Ljubavi se plasim sve zbog starih rana, C#---------H---C#---------------F# a mog`o bih mnogo da te volim, Ivana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stariji Notaroš
Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Uploads: 2
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
![]() ![]() |
![]()
C#---------H----F#-E-D#-
to sto mi u snove dolazis, D#7-G#m---C#7 F#-- neznana___ Ivana... Ref: F#--------------H---D#7-------G#m--- Voleo sam jednu zenu mnogo leta pre, F#--------H-----D#7-----------G#m--- Ljubavi se plasim sve zbog starih dana, |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Jedno pitanje za pesmu Kada padne noc od Riblje corbe, ako neko moze da mi pomogne, skinuo sam forspil i pesmu (Am), ali nisam siguran za sam pocetak forspila, onih prvih sest tonova mi nekako ne zvuci kako treba, sviram znaci samo po belim dirkama: E, G, A, H, C, A
Da li je ovo ispravno? Inace, u forpilu za pesmu Ivana od Medenog Meseca, ima E-dur pri kraju, znaci: |C#--F#--|C#7--F#--|C#--F#--|E--F#--| Kasno sam video postove, al mozda ce nekom koristiti kad bude skidao pesmu... Promijenjeno od icceman (27.10.2013 u 15:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Žarko Brlja
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
![]() |
![]()
Prvih sest tonova u pesmi "Kada padne noc" su: A,D,E,G,C,A. Ako je tonalitet Am.
Taj E dur u forspilu pesme "Ivana" je ok.
Sledeći član vam se zahvalio ibanez za ovaj koristan post: | icceman (27.10.2013) |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ako moze provera akorda za pesmu Sve behara i sve cvjeta, skinuo sam iz D-dura.
Forspil: D, A7, D (4x) Pesma: D----------A--------D Sve behara i sve cvjeta G----------------- cvijece miris pruza D---------C----------D a na mome jadnom srcu Cm---A7---D uvela je ruza dalje su isti akordi u ostalim strofama Promijenjeno od icceman (12.11.2013 u 15:19 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
gitar- moze provjera |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|