|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
onda ako spojim ja svog korga pa50 i yamahu dgx200 midi kablom, a ova yamaha ima samo fabricke boje (ne koriste) mogu znaci na korgu naprimjer svirati gajde a na yamahi harmoniku (od korga)
da li to znaci ovako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@harepa50
To znači upravo to.Spojiš dvije klavijature midi kablom, i sviraš na jednoj jedan zvuk, a na drugoj drugi-s iste klavijature, a možeš i kombinirati soundove s jedne i druge.Mogučnosti su velike...
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
pozz kollege i ja bi to da znam kako se to radi da spojis dve klavijature i na jednu da sviras jednu farbu a na drugu drugu farbu kako se to radi
hvala unapred svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]()
e hvala kolega Zlatek mozes li mi objasniti kolika je cijena tih kablova i kako se spajaju posto imaju ona IN MIDI OUT. bas sam se jadao kad bi mi bar na yamahu nekako mogle boje od korga
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Cijena kabla ne bi trebala biti velika-možda kojih od 5 do 10€,sve zavisi od duljine.Ako češ spajati da vučeš zvuk s jedne klavijature na drugu tada ti je dovoljan samo jedan kabel.U jednu klavijaturu ubodeš na MIDI IN, a u drugu MIDI OUT.Moraš i u postavkama klavijatura odabrati midi kanale i uživaj!
![]() |
#6 |
Banovan!
![]()
po logici, MIDI IN bi trebo bit korgpa50....a znas li slucajno kako se te postavke rade na korgu ili yamahi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja hocu da da povezem E-50 i TR i kakva midi podesavanja treba da odradim i po kom osnovu se namestaju oni kanali i one druge zajebancije,ne znam nista sta je sta i jer treba nesto na TR-u da se namesti posto ne znam gde se nalaze na njemu midi podesavanja i kako treba da se podese?
Konkretno bih hteo da na E-50 izaberem ritam i transpose i da to vucem na TR i da akorde picim na TR-u ,jer me smara ono jedna ruka gore jedna dole, i SYNC funkciju takodje bih povukao ako moze.Kako to da namestim?HVALA UNAPRED i jel mi za to trebaju 1 ili dva 2 midi kabla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banovan!
|
![]() Citat:
Ko kaze da nemoze sta lupate???? ![]() ![]() ![]() Ako klavijatura recimo aranzer,koji se kaci na pojacalo ima midi thru(midi prolaz) u njega se ubode kabal iz midi out i dobijas zvuk sa te yamahe na korgu...A iako nema midi prolaz onda se na korgu u midi podesavanjima ukljuci opcija eksterni zvuk... A ako zelis da koristis samo dirke sa Yamahe ubodes Midi out u Korgov midi in ali nemozes imati drugaciju boju vec ce svirati istu boju koja je na korgu trenutno... To rade i dugmetarci tako sto zakace masterku na aranzer klavirnu pa sviraju na dugmice a dirke bleje.... ![]() Nadam se da smo se razumeli ja ovako radim vec pola godine... Pozdrav... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Godfather
|
![]()
Netachno!
Moguce je podesiti npr. ta yamaha da shalje signal preko nekog drugog kanala, i isto tako podesiti korga da prima signal na drugom kanalu i tom kanalu postaviti drugi instrument. Svako ce na svojim dirkama imati drugu boju, a obe boje ce biti one sa tog korga. ![]()
![]() |
#10 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
kolega siemens .. ti si jedini koji lupao ovde ...
izgleda da nisi skonto sta taj midi thru znaci. gde mozes out u out (thru nije nista drugo nego drugi out ...) ? na midi thru se kaci treca klavijatura ili modul ili bilo sta sta ima midi ... naprimer moj kucni studio: DSR2000(koristim njene boje a i kao masterkey) midi in i out u kompu ... masterkeyboard thru u IN od MU50, iz MU50 thru u midi IN od TX81Z itd ... nesme samo mnogo da se preteruje jel to usporava midi signale ... drug vaxter ti je korrektno objasnio kako to funkcionise da iz jedne iste klavijature koristis 2 boje na 2 razlicitim kljavama. vazno je da ona klavijatura koja daje zvuk u pojacalo, ima opciju da koristi 2 ili vise zvuka odjednom (multitimbral) sta inace sve klavijature u zadnje vreme mogu kad to moze i jedan dx11 a star je vise nego mnogih forumasa ovde ... midi nije bas toliko komplicirovano, treba samo malo logike |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|