|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
kliko ja znam na granici...carini...prijavis opremu...i nemas problema..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Što se Srbije i Hrvatske tiče one su potpisale protokol o ATA karnetu i to važi...odnosi se na privremeni izvoz robe preko odredjenog iznosa (nisam siguran koliki iznos tačno je u pitanju)...e sad...iskustva kolega kažu da nije problem ako recimo nosiš jedan sint i to,to će ti progledati ili eventualno upisati i overiti na potvrdi,a ako je u pitanju više opreme,kljava,razglas,bubnjevi itd,tu morate vaditi ATA karnet...a on nije ni malo jeftin...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Prošli put kad sam vadio ata karnet bio je oko 500kn.
S obzirom da je cijeli bend u pitanju i da karnet važi godinu dana i nije tako puno. Bar te nitko ne može zezati na granici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Romario
Cena ATA Karneta zavisi od vrednosti opreme koja se iznosi...ako oni nemaju procenu vrednosti stvari,onda je ti navedeš i platiš neki procenat od toga,nisam siguran koliko,to je to... ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.05.2006
Downloads: 305
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Kolega sa ATA karnetom prineseš instrumente bez dobra volja carinika.
Ja živim uz granicu Bosne i Hrvatske i poznam dosta ljudi koji dolaze radit u Hrvatsku često priđu bez problema ali ih dosta puta i vrate pa ti sad razmisli. Još nešto da bi radio bez problema trebao bi biti učlanjen u glazbenu uniju gazda bi vas morao prijaviti da radite. Može to sve i bez toga ali je sve rizik nedavno je jedan moj prijatelj iz bos. kostajnice dobio zabranu prelaska u hrv. iz tih razloga a prije toga je dugo radio bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.06.2008
Mjesto: Kula
Downloads: 253
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: PA3x i Fantom X6
Interesi: muzika,zeezzz,zene...i sve ostalo sto je pozitivno..
![]() |
![]()
evo saznao sam nesto najjeftiniji ata karnet je 5800 dinara i to ako cena opreme ne prelazi 4000 eura...pa sad vi racunajte...samo nam gitara i aranzer kostaju toliko a gde je ostalo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
Imaš minimalnu cijenu za ata karnet.U koju se dosta toga može uklopiti jer ti sam određuješ vrijednost opreme. ![]() Kako se povećava vrijednost opreme ,tako u postotku raste i visina plaćanja ata karneta. Ali ne radi se o velikoj razlici u naspram minimalne cijene ata karneta. Moj tyros2 u ata karnetu je 1200 eura ,ne 2000.To je neka logika, bar kod mene... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
A ja sam dosad sa iskazom rabljena (polovna) klavijatura, Prelazio granice pa i u Bosnu ulazio par puta i eto bice da sam imao srece niko nije trzao.
Relacija Frankfurt -Austrija-Slovenci-Hrvatine -Bosna. Istina svaki put kad me pitaju ,sta za prijavit kazem da imam rabljenu klavijaturu i da idem svirati Strikan se opet zeni. ![]() Bice da cu morati povesti racuna o tim kartonima i kutijama, inace ode i strina u pi... ma... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Sreća jarane,sreća
![]() Jedan je način da legalno prevoziš svoje instrumente. Ata karnet i ne sekiraj se . A priča o strikanu znaš da ne prolazi kod nikog normalnog. A pogotovo ne kod nervoznog carinika ... Promijenjeno od romario (10.03.2009 u 22:57 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|