Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 17.02.2009, 21:50   #1
cincilator
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
cincilator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Koliko para, toliko muzike

Primjedba na mjestu, a i poredjenje je dobro.
Ovdje se ipak radi o starijim polovnim mikserima, cija cijena moze uz malo srece da bude simbolicna. Mislio sam na PSX802, a pitanje se i odnosilo na taj model.
Mislim da je najveci problem nasih muzicara sto u prosjeku slabo poznaju razlicite fabrikate, pa je uskladjivanje razlicitih komponenti skup posao, dok se ne dodje do dobre kombinacije. Mislim na to koji mikser se "slaze" sa kojim pojacalom...sl.
Radio sam prosle godine na Yamahinom mikseru MG serije i bio sam iznenadjen da u dasanje vrijeme ima i nesto dobro, a jeftino. Medjutim ima mnogo onih koji to ne znaju pa kupuju Beringer-a.
Na Crest Audio 6001PRO zvuk Yamahe MG je bio do jaja, posebno vokal, po cemu uvijek procjenjujem audio kvalitet. Kompresor po kanalu je vise nego upotrebljiv. Sto se tice pojacala, uvijek radim na Crest i Crown pojacala starije serije, PRO i Macro, ako koristim svoje ozvucenje.
Lako je na "zapadu" praviti kombinacije, ali na prostorima ex-YU je sasvim druga prica, gdje se skucka malo love i za malo se trazi puno. U tom slucaju PSX802 za nekih 200-300EU i nije za potcjenjivanje.
cincilator je offline   Reply With Quote
Star 20.02.2009, 11:44   #2
vazdagazda
Drugar foruma

vazdagazda's Avatar

Registrovan/a dana: 29.01.2007
Downloads: 919
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
vazdagazda befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Primjedba za obojicu gore: I te kako nasi muzicari znaju sta je dobro, ja mislim cak da nasi muzicari cak najprije osjete kad nesto dobro izadje na trziste bio to mikrofon,kutija ili mikseta,klavijatura,gitara itd.A sto se tice psx,ja je licno nemam ali poznajem neke muzicare koji su sa PM se vratili na PSX.Nedavno sam mogao kupiti PSX 1250 za 350 evra,izgledala kao nova.A jedan PM kosta 3 do 5 puta toliko.pozdrav.A i GOLF je golf, sto nije Punto ili sta ja znam neko drugo auto.Sve ima svoje.Pozdrav
Star 21.02.2009, 18:53   #3
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Registrovan/a dana: 19.05.2006
Mjesto: Backa Palanka
Downloads: 4091
Uploads: 22
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 177 puta u 167 Postova
Instrumenti: Ketron AUDYA5, Roland Fantom-S
skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
skoricnik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Prezadovljan sam sa miksetom. Ona zapravo radi na 8 oma 180W, a na 4 oma 250W. Samo, nemam njene plasticne stranice, jer je stojala u rack-u, pa ako neko cuje da se moze nabaviti, neka me kontaktira.

Pozz
Star 21.06.2011, 23:34   #4
I v a n
Drugar foruma

I v a n's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2011
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA500,X5D
I v a n befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

I meni se ta starija serija svidja vise nego nova,godinama smo radili na Dynacordu 1250,i nemam jednu stavku koju bi mu naveo kao manu,imao je snage kao lud 2x po dve fbt maxx 4 i dva bina na monitorski izlaz cisto da popune i to je radilo ko zmaj,efekti odlicni,cist i lep zvuk,jedina mana je tezina,moralo je dvoje da je nosi,sad uzmem pm600 pod misku i 2-3 kutije i samo zvizdim...
I v a n je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
802, dynacord, psx

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije