|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Naravno da umor i neispavanost utiče na kvalitet sviranja.
Pogotovo pjevanja. Dobar solista uopće ne mora biti toliko dobar u bendu,u radu s više ljudi. A istina je ono o upotrebljiv i ja ću reći manje upotrebljiv. A istina je i da o ovome može diskutirati netko tko se još nije nasvirao u životu.I s aranžerom, i bez njega. |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@Romario
Ti kazes upotrebljiv muzicar i manje upotrebljiv...a ja ti kazem da ih ima gomila TOTALNO NEUPOTREBLJIVIH,iz vise razloga...nemoj sumnjati u ovo sto ti pricam,dve decenije sam u kafani,malo li je... ![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 15.02.2008
Mjesto: Srbija
Downloads: 249
Uploads: 28
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 13 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
heheh ja sam bio u bendu a imam arr znaci smeem reci ponesto!
i onda sam shvatio da mi aranzer zato ne treba.. te sam prestao da radim u benu ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
Ne sumnjam ja u tebe rolandinjos, samo nisam htio biti kao ti,extreman. U pravu si. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Jedno pitanje...
UMOR... Radiš cjeli dan u firmi,dođeš kući,okupaš se,jedeš i na tezgu...Ujutru dođeš umoran oko 4-5h ne možeš da zaspeš kako treba,oko 9h ti dođe san kad ono od komšije djeca galame i lupaju da ne moreš zaspati...Nekako staviš jastuk na glavu i odkunjaš,dok popodne imaš obaveze sa familijom i naveče ponovo tezga...u Nedelju ujutru te budi rodbina da je kupila nov regal i treba im pomoć kod montiranja jel je stric invalid na kolicima...MOJ VIKEND...Ali ili ja bio naspavan ili ne,uvjek odradim jednako poso...Jes da kad sam slabije volje ne tučem toliko impro već se držim samo fošpila ali akordi,trileri,tehnika svirke je ista...Jel jednom kad zezneš i izgubiš ime na svirci,sa 10 drugih ga nećeš popraviti...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
i ti si u pravu.
To su riječi onoga tko svira.Kiks u svirci zbog umora je moguć,ali ne i obavezan.I ovo si baš lijepo napisao. Nama ja sviranje dobrim djelom automatsko,kao i disanje.Pa dok dišem,teško da ću pogriješiti ![]() Međutim,moraš znati za trenutke kada te umor ruši.I tražiš red bull,ovo ,ono da te malo digne... |
![]() |
![]() |
#7 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Rolando ja radim u firmi jel mi treba STAŽ,socialni i ostalo što kod muzike nema...
A svirkom zarađujem honorarno...Dakle sve sa svirke pare idu za financiranje djece i malo luksuza a pare od firme da se poravnaju troškovi i ostale namirnice...Dakle OBJE grane gonim već skoro 2 godine i zajedamput sve ide kako treba...Kad nema tezgi,pucam sate preko vikenda a kad ima-zna se...Ne mogu si ja priuštiti živjeti samo od muzike jel je to ovdje NEMOGUĆE... ![]() PS:Kad ostariš,ne mogneš svirati i nosati opremu od države će da stigne kita... Ako nemaš staža ili šta sakriveno od sebe ošo si u đavla... Kad sam bio 16 godina i imo želju da živim smao od muzike,jedan stari harmonikaš Marko Murgić iz Ljubljane mi je reko da tražim nekakav sporedan poso ako za Boga znam...Jel njemu je bila samo sreća što je steko kapital i nije imo djece,inače bi se i njemu slabo pisalo...Treba razmišljati unaprijed,jel godine idu a treba ih izkoristiti maksimalno...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... Promijenjeno od Alix (23.12.2008 u 12:56 sati) |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
I kod mene je teško zamisliv život samo od sviranja.
Uplaćivati socijalno i radni staž od muzike, to si rijetki mogu priuštiti. MOžda neki i mogu,ali nemaju tu naviku. |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Prijatelju, 1990. godine sam poceo da sviram po kafanama, 1994. godine sam poceo da radim u sudu. Svirka je svirka a posao je posao. I mogu ti reci da sam profesionalac i na poslu i na svirci. Nema polovicno. Isto sviram kao i oni sto ne rade nigde u firmi, samo ti posle svirke spavas do podne, a ja ustajem u 6:15.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kvalitet, neispavanost, svirke, umor, utice |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|