|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
A jel taj ruter vec radio kod nekoga...mislim jel mu vec ranije neko ukucavao username i pass za pristup?
Pokusaj...Username: ADMIN...pass: 12345 ili opet admin...ovo naravno mozda upali posle reseta,drzi dugme 30 sekundi... pogledaj i ovo: ftp://ftp.linksys.com/pdf/wrt54gv1.1_ug.pdf Promijenjeno od Vule (19.11.2008 u 19:38 sati) |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.03.2008
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
ruter je radio, i jos radi, ali covek ko je stavio user i pass nema, tako da nemogu to nikako da otkrijem koji je user i pass, ni moj burazer ne zna koji je user i pass posto on to ne voli da dira i uopste ga ne interesuje te stvari, on je preko rutera uzimao internet na svoj laptop a sada ga vise ne treba pa zato ga dao meni.
Moja je ideja nekako da fleshujem ovo cudo na novi OpenWRT, mozda dd-wrt ili originalnim Linksys firmware. tnx rolandinjos, ovaj pdf e samo user manual, ipak hvala sto si se potrudio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Malo progooglaj...postoji resenje...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
ma da znas samo kolko sam to googlao, probao sam skoro sve varijante, mislim da negde gresim u koracima, ako ti kazem da 7-8 dana non stop na google trazim resenje neces mi verovati
![]() u svakom slucaju imam neku nadu ovde na forumu da neko pomogne pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Huh, to ce ti biti veselje...
Reset dugme ti ne vredi... Nikako... OpenWRT ga tretira samo kao dugme za ulazenje u failsafe mode... Kada postavish router u failsafe, tada mozesh da mu promenish lozinku. Potrebno je pristupish njegovoj konzoli preko telneta, ssh ili nechek slichnog. Ako se dobro secam, na openwrt-u je u failsafe telnet po defaultu ukljuchen, tako da probaj sa njim. Tek kada se telnetujesh mozesh instalirati nov firmware ili menjati pass. Ako hocesh da resetujesh pass prvo mountujesh fajl sistem: mtd unlock /dev/mtd/4 mount -t jffs2 /dev/mtdblock/4 /jffs sad ti samo ostaje da editujesh password fajl koji ti se nalazi u /etc/passwd Ili u ovom sluchaju u /jffs/etc/passwd U njega upishesh novi root password, ali naravno heshovan... Mislim da je md5 u pitanju, tako da bi trebao da posao obavi bilo kakav heshovan string nekog linuxa. Ako ga nema u /etc/passwd onda je u shadow fajlu... Ako to ne upali, onda ti fleshovane firmwera ne gine. I za njega ti treba failsafe, kao shto vec rekoh... Poshto sad imash OpenWRT, poglegaj uputstvo za njega... http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Troubleshooting Ovde ti je uputstvo za flashovanje... http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/...OpenWrtViaTftp
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@Vaxter
znaci telnet je isklucen od rutera, tako da preko telneta nemogu ama bas nista, ostalo je samo da fleshujem preko TFTP protokola, ja bi da stavim ili dd-wrt ili originalni Linksys firmware, ali nekako nikako da mi podze od ruke da stavim bilo koji firmware. ima jedan TFTP postupak koji ide ovako: 1. ruter iskljucen od power kabla 2. podignes jedan CMD (command prompt) preko run i u njega ukucas ping -t -w 10 192.168.1.1 3. podignes jos jedan CMD i u njega upises tftp -i 192.168.1.1 PUT openwrt.bin (ostavljas ovaj prozor na gotovs bez nikakve egzekucije) !!! 4. pustis prvi CMD da pinga celo vreme ruter 5. ustekas power kabl na ruter i pratis ping na prvi CMD 5. ides u drugi CMD i cekas na prvi odgovor od pinganje rutera, cim vidis prvi odgovor u isti moment sa enter tipku pustis da ide komanda PUT, i na ovaj nacin "tako pise na net" pocinje fleshovanje, a to treba da traje mozda vise od 5, 6 ili vise minuta, dugo fleshovanje je verovatno zato sto LAN konekcija je prethodno limitirana na 10 Mbps half duplex. A zasto mora da bude tako pojma nemam ![]() ovo sam probao vise puta ali nikako da utrefim pravi moment kad da pritisnem enter u drugi CMD za PUT, mozda gresim u neke korake ![]() drugo jedno pitanje !? posto program CMD je u samom windowsu i on nezna gde je fajl recimo openwrt.bin, ja ovako radim : bin fajl stavim direktno u D: dignem CMD i idem direktno na D disk sa naredbom d: enter, sada sam u status D:\> od ovaj status pisem tftp -i 192.168.1.1 PUT openwrt.bin i odavde cekam pravi momenat da pustim ovu komandu ![]() hvala ti puno Vaxter za tvoju nesebicnu pomos, znao sam da imas ovakvo iskustvo, ako nesto budem uspeo oko fleshovanje, napisacu ovde na forum kako sam to izveo. p.s. a sta mislis dali se moze nesto postici preko Linuxa, imam one CDa live Knoppix, bootiras pravo od CD do kraja (bez instalacije), jel se moze nesto uciniti preko njega? Big Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
Chim udjesh u failsafe rezim, telnet MORA biti ukljuchen...
Tako je na OpenWRT-u... Jedino ako ga neko nije aninstalirao, mada mi to malo chudno... Slicho ti je i ono uputstvo shto sam ti dao link, sa tom razlikom shto su stavili ping na krace vreme. Ovo je bitno jer cesh lakshe nabosti pravi trenutak da flashujesh firmware. Probaj ono shto tamo bishe... ![]() I nemash velike razlike da li to radish pod winom ili lindzom. Jedino shto tftp pod linuxom ima opciju da sam resenduje paket, a pod winblowsom morash ti da pingujesh ruter i da "hvatash" trenutak... P.S. Iskljuchi firewall na windowsu kada ovo radish!
![]() |
Favoriti |
Oznake |
flash, linksys, wrt54g |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|