|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.10.2006
Mjesto: Cro
Godina: 37
Downloads: 67
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland Fantom G6 Korg Triton Le Korg PA50 M-Audio Prokeys88
Interesi: Hobiranje hobija
![]() |
![]()
rolandinjos, ja ti se zahvaljujem na pomoći, večer ću provoditi uz klavijaturu pa ću pokušati...ispričavam se svima ako ste zbog mene morali ponavljati dio teme u kojem je ovaj postupak već bio objašnjen, s vremena na vrijeme sam pregledavao baš ovu temu vezano za pitanja o Rolandu G6, ali...ne mogu se sjetiti da li je bio već taj postupak napisan, ne kažem da nije bio napisan, nego nisam pomno pratio temu.
Hvala još jednom na objašnjenju i na dobroj volji, svako dobro ti želim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Nije problem...tu smo za svaku pomoć...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.09.2008
Downloads: 386
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Dali postoji opcija na G6 da se usmjeri zvuk na coaxialni otput , povezao coaxialnim kablom otput iz g6 sa coaxialni input na zvučnoj kartici ali nema signala na zvučnoj ili to automatski klavijatura prepozna ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Imam EMU 0404 i jednu stranu običnog chinc kabla sam "ubo" u klav. (G6) i u zv. karticu i radi sve ok! Nikakve posebne postavke nisam uređivao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ja imam 1820m , nedaje nikakav zvuk možda je u postavkama patch mixa kartice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pricaj, kako ne daje nikakav zvuk ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Kartica radi samo taj s/pdif ne prima zvuk s g6.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.08.2008
Downloads: 90
![]() |
![]()
Pozdrav Rolandinjosu.
Imam G6 i jako sam zadovoljan cak mi je pomogla tvoja jedna skripta koju si pisao nekom kolegi o tome kako se ubacuju semplovi i kako se rade multisemplovi. Dali mozda znas zasto G6 ne prepoznaje loop koji je radjen u WaveLabu? P.S. Korga sviram vec 10 godina ali Fantom me je odusevio sve korgove sam rasprodo jedino koristim kao drugu klavijaturu staru kvrgu 01w/fd Promijenjeno od zarko44 (19.11.2008 u 01:06 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ne znam za Wave lab,nisam probao nikada,medjutim znam da recimo se moze dosta dobar loop uraditi u Sound Forgeu,tu mi je uspevalo a recimo u Awave prepozna loop ali ga ne uradi kako treba pa je potrebna dorada u samoj klavijaturi...ovo govorim i za X i G Fantome...jednostavno te klavijature ne "gutaju" lose odradjene loopove...
Pokusaj da kombinujes...uradi loop u Awave-u pa ako "pucketa" malo ga doteras u klavijaturi i to je to... ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Kad uradis u Wave Lab-u loop snimi kao aiff ne kao wav,tako ce pamtiti loop.I onda upalis awave i u njemu loop pomeris za jedan unazad i loop start i loop end.Znaci pomeris oba za po jednu cifru recimo ako je 5233 ti napisi 5232.Ili to uradi u klavijaturi na isti nacin.Jer Wave lab nije bas u vinklu sto se toga tice ,nije po standardu.I celu klavijaturu podesi da ti radi sa aiff fajlovima za slucaj da budes to exportovao pa ponovo sredjivao.Inace je aiff Rolandova extenzija ne wav.Tako je najbolje.A ako provalish kako da ti pamti original key onda javi necu se ljutiti.
![]() Promijenjeno od bandza (19.11.2008 u 08:19 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fantom, fantomg, pitanja, roland, sempler, workstation |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|