|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Prilikom prelaska iz aviona u avion osoblje aerodroma je ili bacil neku trobu na mixetu ili samu mixetu je bacilona nesto. Tada nisam imao tvrdi kofer nego mekani i nije bila dovoljno zasticena. Od tada nedaje vise onako lep zvuk kao i kad sam je kupio. Usporedjivao sam sa clanovima benda snimke pre i posle te nesrece i sve je zvucalo mutno i ne na istom nivou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
@selverdz
U ovoj video prezentaciji se nalazi i snimak tog automackog podesavanja...... Klikni na FRC video......videces...... http://www.yamaha.com/yamahavgn/Mult.../emx_video.htm http://www.yamaha.com/yamahavgn/Mult.../emx_video.htm Javi kako funkcionise....... @brnjeuska74 Jesi li je popravio ili ..........? Jesi li probao ono automacko podesavanje? --------------------------------------------------------------- Kako funkcionise kompresor?Da li pomaze ili ne? Promijenjeno od milanceshow (13.10.2008 u 03:36 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Kompresor samo koristimo nekada za vokale i to po potrebi radi sasvim lepo. Ona automatska podesavanja nisam nikada koristio jer iskreno nisam se tolikoniti upustao u tehnicke strane same mixete mada je to mozda i greska zasto ne iskoristiti mogucnosti koje su nam pruzene na ovako jednom sasvim pristojom mixeru za ipak mnogo vise para nego konkurencija na trzistu.
Jedino bih preporucio da svi koji putuju avionima na tezge ipak kupe istu mixetu ali sa 12 kanala. Nema razlike u zvuku ili snazi a laksi manji i mozes ga poneti sa sobom u avion jer nezauzima puno prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Jel si pogledao onaj video o mikseti?
Onaj FRC video me najvise zanima........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Nemam nista protiv ove miksete ali mi se nikako ne svidja sto nema L i R MASTER nego na jednom klizacu se regulise master za obe strane!Gledao sam je tu kod nas u Elton shopu u NP i bas sam pitao juce druga sto radi tamo koliko je love,oko 100 000 dinara je cena kod njih!Dacu ti broj kad se vidimo na msn-u ili se cujemo na tel pa se raspitaj
![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (13.10.2008 u 10:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
Da,Marko!To jeste problem......
Ali to se resava jednim kablom.......bar je tako bilo na EMX5000.Kabl ide iz MONO OUT i vraca se na Power Amp IN.....i tako se dobija da ST OUT je jedan kanal ,a MONO OUT je drugi. Verovatno moze to i kod EMX5016cf..... Promijenjeno od milanceshow (13.10.2008 u 13:54 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja mislim da se to oko L iR moze rijesiti sa onim koluticem balans sliderom, onim crvenim glavnim. Vidio sam kako jedan covjek na taj nacin smanjuje strane, i mislim da je to jednostavnije. Sta ti kazes na to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Evo par utisaka o ovoj mikseti !
Kupio sam je u maju ove godine -po preporuci više kolega muzičara , a i samih prodavaca u Lyra Styl-u u Beogradu. Kombinacija ove miksete i posebno sa njom uparenih zvučnih kutija - Yamaha S115 v je više nego fenomenalna. Referentnost , čistoća zvuka koja iz nje izlazi , lakoća u radu , kompresor i efekt procesori su veoma dobri. Na zadnje dve veće svirke - koncerta koristio sam je kao miksetu -stereo aut - sa velikom binskom opremom i Martin sistemu- Snagaši 10000W i 16 velikih Martin Audio binova. Snagaš sa same miksete sa četri moje kutije S 115 v koristio sam kao monitoring na samoj bini. Zvuk je bio fenomenalan - što mi je samo potvrdilo da nisam pogrešio u kupovini ove miksete i Yamahinih zvučnih kutija. Odnos - cena i kvalitet su samo jedan od razloga zašto bih preporučio kupovinu ovog PA mixera i naravno ovo je samo moje iskustvo i utisci bez da ulazim u polemiku da postoje i bolji mixeri i po nekima bolje i kvalitetnije marke !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Da pokrenemo opet ovu temu!Sad ce neki da se jave sa suprotnim komentarima ali to cu uraditi i ne moze nista da me spreci!PRELAZIM SA DYNACORDA 1000/2 NA YAMAHU EMX5016CF!!!Uz nju cu uzeti ili par DYNCORD D-Lite 15 ili Cetiri komada RCF Art-Dve 325 i dve 312
![]()
![]() |
#10 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Ok za prelazak, treba isprobati svaku kombinaciju, ali me zanima ako bi se odlucio za Rcf, zasto par 325, a par 312, uzmi sve 4 iste.
![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
emx5016cf, iskustvo, saveti, yamaha |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|