|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.08.2008
Downloads: 87
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() rolandinjos, hvala za pomoc! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Rekao HVALA: 1
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
![]()
Ne znam da li se o "sudbini" teme odlucuje po broju klikova, ali ovu zanimljivu temu svakako ne bi trebalo zanemariti, pored uobicajenih "tema".
Sale, stari Akai sempleri su na "zapadu" bud' posto, a mogu da odrade sve sto pozelis, odnosno sve ono za sto imas odgovarajuce semplove. Mozes i cijele sekvence da pozoves na odgovarajucu komandu sa "master klavijature", od prilike slicno kao kod "namjenskih ritmova". Mozes da koristis aranzman sa aranzera i da samo zamijenis boje instrumenta. Naravno, u i aranzmanu mozes da koristis odredjene sekvence, koje takodje vuces sa semplera i to iskljucivo onda kad ti to zelis ili kad ti je potrebno. Postoji vise nacina i kombinacija, sve zavisi sta i kako sam zelis i trebas. Sempler i klavijaturu povezujes preko midija. Da bi to pravilno uradio potrebno je da imas "midi mapu" klavijature i semplera, da bi mogao da odredis midi kanale za sve semplovane dijelove, odnosno koje ces komande sa klavijature za sta da koristis. Mozda ce ovo pokrenuti saradnika yu-midija da napise vise i bolje o ovoj temi. Toliko za sada. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
|
![]()
Kao sto kolega Cincilator kaze! jedan Akai i problem rijesen,,,samo kod nas ovdje je malo teze vec doci do tih sprava (akai) u oglasniku ih skoro i nema a i kad ga ima cjena je da padnes u nesvjest....ja sam moj trazio 5 mjeseci i kad sam odustajo, nađem ga sasvim slucajno za pristojnu cjenu
![]() |
#4 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ej drugovi puno vam hvala za info! Malo sam gledo samplere preko ebaya, nema jih bas puno, ali tu i tamo se nadje koji za dobru cjenu. Kod nas u Sloveniji nema bas polovnih samplera, a ako ima, onda su to neki zesci modeli od 500 eur i dalje, a to mi ne treba. Onda bi radje kupio drugi Korg. Malo cu pratiti cjene tih aparatura, jer za par bubnjeva i boja mislim da ne trebam neki vrhunski model i da se za malo para da napravit dosta.
Jos jednom hvala puno i ako jos ko to koristi nek napise svoja iskustva s tim! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ne pitasmo te kako je u Salzburgu, hoće li te Antić zvati u reprezentaciju?
![]() ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()