|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Citat:
|
|
|
|
|
#2 |
|
Vredan član društva
|
Josipv-moras malo skratiti pitanje jer je sirok pojam jel te interesuju PFX efekti ili Reverb i Chorus.
Ja koristim Hall od reverba i Delay od Chorusa. E sad kako objasniti kolicinu kad ima stotinu potenciometara. I mislim da za efekat svako ima svoj ukus. Ja licno preferiram manje Delay-a puno Hall-a a u zadnje vreme menjam tu kombinaciju u obrnuto jer sa Hallom gubis na cvrstini tj ataku same boje. Moj savet u velikim prostorijama smanjiti HALL na MASTER REVERB LEVEL u Systemu. A brzinu Delay-a bi trebalo stelovati u odnosu na brzinu pesme!Ali ko jos ima vremena za to. Ja od PFX efekata najvise koristim EQ. ali ima tu jos interesantnih fora sa Enhancer-om,Low-boost-om,Symphatetic resonance itd. I sto se kolicine efekta tice treba ga stelovati na veliko ozvucenje u kafani i to da orkestar svira ili da brekce ritam masina jer se tek onda vidi koliko efekta treba dodati u odnosu na sobno stelovanje! Promijenjeno od bandza (30.09.2008 u 10:43 sati) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Odomaćeni član
|
E da u tome je problem da,doma sve lijepo nastelam super zvuci,dodem na razglas,bubnjar raspali svoje,basista svoje,gitarista i mene skoro ni nema,nije to to a za vrijeme svirke nemam vremena to stelat,ja isto koristim hall i delay ali ili je previse, onda kad smanjim onda fali i onda bi najradije sve zapalio
![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
...slažem se.
Prvi put kad sam klav nosio na svirku, kod kuće na HI-FI radilo sve za 5, dođem na svirku, efekata kao da nema... Nego, jel netko riješio ono sa efektima... Nedavno sam snimao nešto u studio modu i sad hoću spremit taj studio set i nakon što sam spremio automatski mi je postišavao efekte koje sam podesio... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
|
Da li je neko video nekog klavijaturistu na TV-u ili uzivo negde da svira Fantom G?
Imam utisak da je jako mali broj ljudi koji sviraju ovu klavijaturu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Polako,prvo da je ljudi srede za svirku...
|
|
|
|
#7 |
|
Veteran
|
Ja još nigdje nisam vidio da neko svira Fantoma X/G i ostale modele,čini se da svi pate na KMP i plastiku.
|
![]() |
| Favoriti |
| Oznake |
| fantom, fantomg, pitanja, roland, sempler, workstation |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|