|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Auu....Kad bi govorio i poredio zamorio bi ljude na forumu jel bi napravio post preko cjele strane...Al samo par naputaka da logički razmišliš (bez poređenja naravno)...Korg Triton Classic je nasljednik legendarnog Trinity-a koji je od Le-ja stariji bar jedno 10 godina a mnogo bolji po svemu...Sam Classic je sinth iz 2000-te godine a u svoja vremena je imo astronomsku cjenu,međutim LE NIKAD nije imo ni sličnu cjenu,samo naziv LE (Light Edition govori svoje),Iako je Classic mnogo stariji,njegova cjena je i danas dana veća nego kod LE-ja...Ima touch screen koja je velika prednost jel za par sekundi dostupaš do svih fukncija dok se kod LE-ja moraš zezati s tipkama,točkićem,itd...Dalje,sami broj banki kod Classica i LE-ja se vidi:Classic 8 banki a LE 4...Isto tako Classic podpire MOSS-Board koji je babaroga za našu muziku,s njim se postižu nevjerovatne nijanse semplova,Classic ima i SCSI uređaj koji ima vrži prenos od obične kartice što je ima LE i goni se preko IDE kontrolera koji je dokazano sporiji od SCSI prenosa (zato i dulje treba da naloada semplove),ma ima tu još mnogo stvari ali ko što reče ne želim da zamaram narod s pisanjem...Inače daje LE ili TR bolji,misliš da ga nebi imo---Ali brate ruku na srce meni Classic odradi poso samo tako i zvuči ubitačno,jedino kad bi naletio na kakav Extreme mjenjo bi ga zbog Valve Efecta a inače zadržajem ga,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
hvala brate... puno hvala... samo sam htio znati osnovne stvari.. a zasto? posto imam tr-a, a jedan prijatelj prodaje svog classica, a ima i jos jedan drugi prijatelj koji je zagrijan za mog tr-a, razmisljao sam da svima ispunim zelju, i sebi, i prodavaocu, i kupcu, pa sam zato htio da se raspitam... uglavnom, bitno je da classic podrzava moss board.. jos jednom, HVALA ALIX!!! pozz
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Jos nesto...
Classic je robusnija klavijatura i cvrsce konstrukcije. Ima dva ulaza za ekspanziju sto je dosta vazno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
hvala i tebi druze... trebalo bi se ozbiljnije poceti razmisljat i pocet skupljat pare za classica... pozz
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kolka mu je cjena?Ja svoga od danas prodajem...Inače dolazim u Bosnu ovaj vikend (u Odžak i po istočnoj Bosni) a kroz 2 sedmice pičim opet samo sad u Zapadnu Bosnu....tako da ako ima interesenata možete da ga vidite uživo...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
vjeruj mi da nisam ni pitao kolika mu je cijena... za koliko ti svo prodajes...vidim na ranijim postovima da si spominjao cifru od 1000 eura... jel tako ostalo???
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
prijatelju uzmi sta hoces ,ja bi uvijek uzeo Novog TR ipak je novi,i cita sa sd kartice,a Clasik je dosta stariji i moras imat za njega externi vanjski hard disk da bi ucitavao semplove ili sa flopijem al je sporo,a na tr nemas sta razmisljat i kosta ti oko 800eura novi ,a za 1000e kupis Studio koji ima Hdd u sebi isve drugo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Vredan član društva
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |