|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mikrofoni Mesto za one koji vole da pevaju ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Imam AKG C 420 i nemam nikakvih problema sa navlacenjem!
Njegovo fantom napajanje koristi bateriju od 9v(naravno alkalnu) i zaboravim kad sam je stavio,a na svirci mi je ukljucen non-stop.Plus ga koristim i kod kuce kad vezbam(ukljucim ga u PA 80). EXTRA radi i platio sam ga 160e. Pozdrav!
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.07.2008
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 347
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg pa 80,Le
Interesi: u zadjne vrijeme pas BOB
![]() |
![]()
Kupio sam mic C420 120e stvarno nije puno. Ja nemam velike usi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Ja koristim akg c-520, super radi. A kolega kaze da mu distorzira, ne smije na napajanju b-29 potenciometar pojacati vise od 5.
To se i meni desavalo na c-420 i na ovome. Kad pojacam do kraja distorzira, a na 5 je sve ok, samo podesim gain na mixeti i OK! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Drugar,-da li ovo vredi kupovati ?
Evo,klik ispod na link : http://www.skymusic.co.yu/pretraga/search.html?q=pilot Nije skup,a dal' je dobar ? I da li je falsh,itd... Razmisljam se vec dugo da li da kupim taj mikrofon... Iskreno,mnogo mi se svidja... A,dok pevam tercu i zinem k'o budala,uvek se setim onog jadnika(sa klipa)sto mu je mikrofon uleteo u usta,-tako da... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.07.2008
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 347
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg pa 80,Le
Interesi: u zadjne vrijeme pas BOB
![]() |
![]()
Iskreno pilot mi je najveca komplikacija na svirci kao klavjaturista uvijek sam blizu kutije....a tu je odmah i mikrofonije i brum,pa ga smanjuj na gejnu,pa pojacaj na masteru...kad ga namijestis samo za tercu ok. al kad hocu nesto da pijevam nema me nigdje...imam ga vec mijesec dana i nije bilo svirke da ga nisam 15 min stimao i opet nije to,to...mada ima dobrih stvari,lakse smuvas ribu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 01.07.2008
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]() Citat:
Ali akg mi radi super, kad se naviknes odlicno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo dakle da se i ja ukljucim u ovo raspravu,tj. imam pitanje:uzeo bi neki pilot,e sad me zanima posto nemam nekih iskustava sa tim mikrofonima sta bi po vama bilo najidealnije,trenutno pjevam na Shure Betu 58A i super sam zadovoljan snjom,neamam problema kod stelanja vecinom svi parametri na sredini i radi mi super,e sad me zanima koji pilot radi priblizno kao ova Beta i naravno koja cijena,nemora biti bezicni ali smao neka je blizu Beti?
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Problem kod bezžičnih mikrofona (pilota) je najviše u glavi...Dakle NIJEDAN pilot ne može postići kvalitet i raspon kao "obični" bezžični...Prvo zbog dimenzija glave (koja je osnova i temelj)-fizički je manja i ima manje vokalne sposobnosti,drugo zbog ugla hvatanja signala (uska glavica,manje hvata,nastaje disperzija zvuka (ne distorzija)-disperzija je rasipavanje zvuka u frekventnom pojasu-svaki mikrofon ima svoju kritičnu frekvenciju gdje dolazi do mogućih resonanci koja se čuje kao šum,kreštanje ili drugi nepoželjan efekt)...Ali za nezahtjevne muzičare nađe se i jako kvalitetnih mikrofona...Ja se što se tiče toga sistema kunem samo na SENNHEISER koji imaju najnapredniju tehnologiju (čak imaju i bolje mikrofone od Shure-ta)...Dugo godina sam bio ovisnik od Shuretovog zvuka (i sad imam samo shure,jer se ne isplati ulagati pare u Senn.) ali Sennheiser ima po svemu bolji zvuk,u što sam se uvjerio na vlastite uši.Inače sam bio 2 godine praktikant na Radio Televiziji Slovenija i tamo je 90% sve mikrofonije Sennheiser.Valjda ih nebi kupovali da ne valjaju jer su skuplji od Shureta...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pilot |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|