|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Posto idem na godisnji iduce nedelje u Bosnu a mali ima zelju da ponese klavijature sta bi mi vi preporucili gdje se dobiva taj ATA CARNET kroz zemlju tranzit ili u nasem slucaju Njemacka jeli postoji neko drugo privatno osiguranje za takve stvari .Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Otac nacije
|
![]()
Znam dosta muzicara sto nose klavijature dole kada podju na odmor.
Ako si kupio klavijature u Njemackoj i imas racun dovoljno je samo da prijavis na granici... pozz.. Miodrag
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
@jeftabgd ovako otprilike stvari stoje što se tiče graničnih prelaza iz Srbije u Republiku Srpsku: Raču, Šepak i Karakaj zaobiđi u širokom luku!!!
Naime sve ti zavisi od carinika na kojeg ćeš naići, dešavalo mi se da me hoće vratiti u moju najbližu carinsku ispostavu da bih eto carinio opremu jer kako mi je stručno objasnio:"to je isto kao da prevoziš šleper građe(balvana)"... ![]() Nekad zimus nam je na Rači stariji(iskusniji) carinik objašnjavao kako BiH još uvijek nema taj Ata Karnet i da je sve stvar njihove dobre volje hoće li te pustiti i koliko će te to koštati(čitaj MITO)... ![]() E sad postavlja se pitanje gdje preći granicu?! Odgovor je kratak-jasan Dobrun!!! Tamo ćeš proći bez problema, daju ti formular na kojem popišeš opremu(koju čak i ne gledaju), ovjere i prilikom povratka im taj isti papir ostaviš. Znači kad kreneš iz BGD-a ideš Ibarskom, pa Čačak, Požega, Užice, svratiš kod Kuste u etno selo i odmah poslije je granica... ![]()
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Šta se tiče ATA-CARNET-a,
ja imam jedno pomalo loše iskustvo, naime sve smo mi to lijepo izvadili, popisali opremu, čak po koferima šta je u kojem, hvala Bogu, i na ulazu i na izlazu iz Slovenije, i naši i njihovi su nas pretepali do boli, ali baš svaki put. Uredno smo mi odradili gažu u Sloveniji, ja od zafrkancije sačuvo te papire, ono, kao za uspomenu, da bi nakon godinu dana iz naše gospodarske komore stiglo da moramo platit cca 3000Eura carine, jel smo instrumenta uvezli iz Slovenije u Hrvatsku!!! Al sreća pa sam ja te papire koje sam ostavio, odnesao na carinu, pa u komru, pa opet na carinu i komoru, hebote, sto čuda oko toga ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Belaj boy
|
![]()
Valjda cemo i mi ex-Yugosloveni jednog dana prelaziti drzavne prelaze bez carinika i kontrola.Na sav nas poprilicno jadan zivot(u odnosu na zapadnu evropu),samo nam jos fali da nas drndaju korumpirani carinici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Belaj boy
|
![]()
Samo da vas obavestim da sam prelazio iz Srbije u Republiku Srpsku na prelazu Dobrun izmedju Uzica i Visegrada,na licnu kartu i da nije bilo nikakvih problema.Nosili smo samo svoje instrumente(ne i razglas),pa ni sa tim nije bilo nikakvih problema.Dobili smo onu klasicnu potvrdu koju niko nije ni pogledao kad smo se vracali,a imali smo i gitaristu i gitaru viska.BiH,definitivni nije potpisnik tog sporazuma i ne treba Ata karnet.poz.Jeftabgd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.02.2010
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
ja neznam dugo nisam u bosnu isao svirat.kad sam nosijo instrumente nije trebo ata karnet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 115
Uploads: 2
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 116 puta u 110 Postova
Instrumenti: Kurzweil Forte 7, Yamaha Montage 6, Kurzweil PC3K6, Kurzweil PC3
![]() |
![]()
U suštini, uvek treba ata carnet, ali zavisi i na koga naletiš na granici... Nekad te puste i ne pitaju te ništa, a nekad te istresu iz gaća... Mi imamo ata carnet, i nekad nas pitaju za to nekad ne. Najbolja varijanta je izvaditi taj papir, ko je u mogućnosti, i ne boli te glava, miran si
![]()
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Evo svežih informacija. Prošli vikend sam bio u Austriji da sviram. Prelaz Horgoš ( Mađarska). Prijavio sam klavijaturu na našoj granici, dobio papir i sa tim papirom uredno i bez problema prešao granicu. Mađar se uhvatio za dve litre rakije koje su stare, u prelepoj flaši sa krstom u njima, a rakija ( šljiva) tamno braon boje ma milina... Kaže on hvala ..hvala, ... Ja mu otvaram klavijaturu a on ni da je pogleda , papir je video i vratio mi. Zalepio se za rakiju kao mutav. Kad je video da nedam, ajmo sve iz auta i 20 minuta trkeljisanja. Dakle sa dve litre rakije možeš preneti i miksetu i zvučnike
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Onda drugi put pripremi dvije lijepe boce, ocrtane granom rodne šljive, stavi ih na vidljivo mjesto i u njih natoči neku brlju.
![]() Onu rakiju za poklon pospemi u kofer s kablovima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ata, carnet, drugoj, državi, tezga |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|