Pozdrav,
Adrijan,ja sam probao program koji je Miodrag pomenuo,i nista nisaam uspeo da uradim.Molim te ako provalish kako radi da javis ovde.
Gorpet,problem kombinovanbih ritmova i nije tako veliki,i da kazem da je ITEKAKO MOGUCE napraviti kombinovani ritam uz malo truda,ali treba malo razmisliti,i imati 2 programa i klavijaturu naravno.Evo jedan predlog kako mozete to da reshite.A da gomila njih ne poznaje spravu na kojoj svira je 100% tacno.Ali da objasnim za ritam...
Naprimer dvojka,4 varijacije,4 razlichita tempa.Da kazemo da radite to od istog ritma (ili od nekih midija)(naravno moze i od razlichitih).Uzmete ritam i snimite na klavijaturu.Zatim ga prepravite 4 puta na brzine koje su vam potrebne,i to snimite sve zasebno.Znachi dobicete jedan ritam (naravno sa razlichitim imenima) snimljen 4 puta-u razlicitim brzinama.Onda to sve prebacite na disketu i copyrate na racunar.Onda na scenu stupa MOCNI STYLE WORKS.Otvorite ga i ucitavate ritmove jedan po jedan i preko export-import opcije napravite midi fajlove od varijacija koje su vam potrebne.Kad sve to zavrsite onda je na redu cubase.Ucitate sve midije dobijene iz style worksa i pozlazete ih da idu 1 za drugim.Obavezno podesiti brzinu za svaki midi,zato sto cubase po deafoltu postavi jednu brzinu za ceo mix.Kada to zavrsite zapamtite sve kao jedan novi midi fajl.!!!(Pishuci ovo uvideo sam da nije potrebno 4 puta pamtiti ritam na klavijaturi,nego je dovoljno jednom jer se brzine mogu midija mogu menjati u Cubase-u.)!!!Zatim na red dolazi opet SW.Opcijom midi to sty izvucete ritam iz prethodno napravljenog midija,zapamtite,i to je to.A mozete da sacekate da se neko seti da napravi nesto kao onaj program sto ima za yamahu.Toliko od mene,pozdrav svima.
|