|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Roland G70 ima veci ROM od E80!
Kako? Zato sto G70 ima 192 MEGABYTE ROM , a E80 ima 1 GIGABIT sto je jednako 128 MEGABYTE. Ono 1 Gb je mala opticka varka !!! Roland G70 rom = 192 MB Roland E80 rom = 128 MB Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Gde ti vide gigabit?
![]() Ja video GB, shto mu valjda dodje gigabajt... ![]() EDIT: Aha, sad sam video gde je nastala zabuna... ![]()
I'm gonna make him an offer he can't refuse. Promijenjeno od Vaxter (22.05.2008 u 20:54 sati) Razlog: Dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Da, da.
Po meni je to malo prljav marketing! Ne sumnjam da je klavijatura super, samo bolje je bilo da nikako nisu ni objavili velicinu Rom-a nego sto su to na ovaj nacin odradili. Sto se tice E50 / 60 , ja sam cuo demo snimke od jednog momka koji je aktivan na slicno imenovanom forumu, i mogu samo reci da zvuci za 10. Po meni jedna mala mana tih instrumenata je mala polifonija, 64 voice, ali sve ostalo se da fino nasminkati i srediti. Treba malo posvetiti vremena tim instrumentima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRVAVI
|
![]()
Kolega Speedy!
Stavio sam na download nesto ritmova i boja,tj. zadnje sto sam izvukao iz nje,probaj i preslusaj.Sve sam stelovao prema mom razglasu,nije nista extra ali se nadam da ce ti koliko toliko pomoci da nadjes neku zlatnu sredinu i da nastelujes da to valja! ![]()
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Koliko ja znam 1 GB je 1000 MB,osim ako ne grješim,a što se tiče još oko te veličine E80 Wave Rom-a na Rolandovom sajtu nigdje ne piše veličina Rom-a za E80,al sam naletio ne neki sajt gdje piše da E80 ima 1GB Wave-a (ROM) što isto tako sumnjam da ima toliko,bar koliko ja znam da nema nijedna klavijatura koja ima toliki ROM,možda Nedim zna više?
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
E80 je novija klavijatura od G70......
Ima neka novija resenja sto se tice OS-a ........... Ima bolje boje.........itd.. Da ne davim vise............... Nisam ja nimalo pristrasan po tom pitanju....G70 je opasna klavijatura,ali E80 je malo bolji..... Sve to nije toliko i bitno....Naj bitnije od svega da je SPEEDY23 lepo informisan o klavijaturama i da ne gubi nadu. Ja licno sviram E80 jedno 6 meseci i jos mi se uvo nije 100% naviklo.Jos patim za zvukom od EM2000 (jos ga nisam prodao,a mozda i necu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.06.2008
Downloads: 13
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Kao što se može vidjeti sa službenih stranica Rolanda:
http://www.roland.co.uk/arrangerkey_...pec.asp?id=G70 G-70 ima 192 MB (Mega Bytes) wave memorije http://www.roland.co.uk/arrangerkey_...pec.asp?id=E80 E-80 ima 1 Mb (Mega Bites) dakle 128 MB (megabajta) wave memorije a, http://www.roland.co.uk/arrangerkey_...pec.asp?id=E60 E-60 i E-50 imaju 512 Mb (Mega Bites) tj. 64 MB (megabajta) wave memorije. Prema ovome ispada da E-50 u odnosu na G-70 ima 2/3 zvukova smještenih u 1/3 prostora, pa bi zvukovi na E-50 trebali biti dvostruko lošije kvalitete, što opet ne mora biti točno (svi zvukovi ne zauzimaju istu količinu memorije). Inače, Roland se u zadnje vrijeme ponaša prilično čudno, prvo izbace seriju E u kojoj su modeli iz donjeg dijela ponude (50 i 60) doslovno iskasapljeni što se tiče kvalitete zvuka i polifonije, a zatim izbace mješavinu aranžera i syntha (GW-8) u istom cjenovnom rangu i stave mu engine od Sonic Cell sa 128 notnom polifonijom i 256 MB (megabajta) wave memorije, što je na razini njihove serije vrhunskih workstation-a (Fantom G). |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
e50, e80, isplati, istokakva, menjati, razlikada, zvuce |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|