|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja smatram da je lakse zabavnjake svirati, npr. na Korg Pa1x mozes tako da iskombinujes ritmova, da sve zvuci fantazija, dok ipak ove nove narodnjake, acu pejovica, ana kokic, itd da ne nabrajam, je malo teze svirati... iskreno ovo me poteglo zato sto zelim da izjednacim kvalitet svirke sa ostalim kolegama, u slucaju da dodjem u situaciju da radim na nekom fensi dobrom mjestu, da se ne obrukam, svaki savjet je dobro dosao.
@maricm kolega je mislio na namjenske ritmove kojih nema bas toliko... Svi oni intro koji su odradjeni, mogu da zvuce extra kad se ubaci poneki sempl. Jer vjeruj mi, malopre sam cuo kako zvuci ana kokic uzivo, prvo ne znam koji je aranzer, drugo ono zvuci bas ko matrica, a nije, cuje se da je svirka uzivo. ![]() Poz ![]()
Korg4Life Promijenjeno od DjoleBn (06.05.2008 u 16:55 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.05.2008
Downloads: 156
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
ko sto sam reko..ne gine nam da kuci sednemo i napravimo delove pesme.kao intro i varacije,, i orginal ritam te pesme i pozadine, ili nekih loopva,,ali jedno stavno upaliti korg i piciti sa preset sounds neke pesme od ovi sada novo komp...pesama vrlo tesko..cak sam ja imo licno problema sa pesmom od stoje " starija" ocitito ni jedan aranzer nema taj orginalan ritam.a jednostavna melodija i ritam.ali je nema kao standart stlye na korg ili roland,nisam mogo da verujem,,,kontate sta mislim.??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
normalno da nema orginal na popisu standardnih ritmova jer se svi ti ritmovi rucno kucaju ili odsviraju a ti mozes samo naci pribliznu zamjenu ili napravit jos priblizniji ritam e za to postoje varijaciji i intro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
jest kuci sredi stylove da drugom mozes dat kad ti zatrazi hehehe
ali u pravu si bez truda nema rezultata |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
@No.1
neznam ko je krivo pročito al evo ja ču ponovit glavni naslov teme: Saveti za efikasniji rad sa klavijaturom Kako upoznati klavijaturu i bolje raditi sa njom pročitajte ili pitajte ovde. Isto tako mislim da je i kolega GALA promašio podforum. Mislim da bi obje teme trebale bit ovdje: http://www.yu-midi.com/forum/forumdisplay.php?f=40
![]() |
#6 | |
Kao kod kuće
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Dobro buraz ako je tako,onda OK,evo ja se izvinjavam javno,jel nesviram baš JV nešto puna pa temu nisam čitao do kraja,pošto si naveo da je post posvečen samo fanovima i ljubiteljima (obožavateljima) Južnog Vetra.
Pozdrav.
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja pripadam ovoj grupi
![]()
![]() |
#9 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
....nemoj da me neko krivo shvati....ali ova tema i ovi postovi.....ko ispiolja kucu (skoro veze sa vezom nema)
vise postova o tome gdje je trebala ic i kako se trebala zvat nego nesto o iskustvu.... aj da bubnem i ja nesto.... inace,zenske pjesme i zenski repertoar nesviram(jedino neki standardnih 20-ak pjesama) e sad kako koju pjesmu odsvirat u kojem ritmu sve ovisi sta si sviro prije toga(mislim koji ritam ili tako nesto) primjer:nada topcagic jutro je jutro je...dvojka ili disko...nije bitno...pjesma je dobra i ubija u oba ritmaija.... kao i od stoje starija,beat ili disco isti djavo ili ala ala od seje,baska ona baska ja...beat disco ovisi...a i nelezi svaka rumba a pogotovo nelezi svakom pjevacu,ovisi o tome kako se izvede... desilo se da je pjevac poceo u rumbi ti ne licis ni na jednu....fino zvuci i legla mu je,ali licno moj ukus nije-ali ko mene(nas)sisa,publika se pita a sad presjedit za klavijaturom per dana da ubodes ritam original za neke gacice,brusthaltere,andole,aspirine i viagre...pa bolje za te prolazne faj pustit..... pare se uzimaju na begini,dvojkama i rumbama,a ne na zidovima,crnom i zlatnom itd....pa sad kome je sta vaznije pozzzz...
![]() |
Favoriti |
Oznake |
klupska, svirka |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|