|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 33
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
![]()
Zanimljivo
Ali ako je ovo tacno, zasto kada pustam mp3 sa istog line out zvuci identicno kao na kompjuteru sa dobrom zvucnom karticom? Ja mislim da tu ima jos nesto, a sve mi vuce na kompresiju ili neki algoritam sto imaju kada pustis vise traka. Jer pojedinacno boje ne zvuce lose uopste, samo kada se pusti ceo ritam. I jos jedna stvar, koja je bruka i sramota za kompaniju da prodaje “high-end” klavijaturu koja nema dobar dinamicki raspon… Dodato: P.S. I ja sam imao pa500 i secam se slabog izlaznog signala, morao sam da guram slajdere na 100% da bih se cuo isto kao gitarista na 40% Sad sam malo dublje procitao tekst sa ovog linka, to je fix samo za pa500 low output volume Promijenjeno od Vux (15.09.2023 u 23:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Dobro kod tebe je PA 3x sad sam vidio. Na trenutak sam mislio pa500. Mislim da ne bi trebalo biti problem sa DA konverterima. Ok. Onda si u pravu. Moguce da je kompresija, onda iskljuci Maxxaudio volume, to je kompresija. A i ostali Maxxaudio efekti su cista lagarija psihoakusticki efekti da zavaraju mozak, npr Maxxaudio stereo , ili Maxxaudio Bass. Nis dobro. Probaj malo uraditi mastering ritma EQ na pojedinim instrumentima, pan lijevo desno. Vjerovatno ste to sve isprobali, cisto nabacujem ideje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Sve sam to probao, znas sta je zanimljivo jos, ako snimim traku po traku na kompjuter, iste boje koje koristim u ritmu, i pustim u windows media player, zvuci mnogo bolje nego na korgu, znaci da je neki problem u miksu…
A na korgu sto manje traka imas to bolje zvuci ritam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.08.2010
Downloads: 282
Uploads: 5
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 58 puta u 51 Postova
![]() |
![]()
Mozda mulja u efektima. Tj mozda reverb proizvodi te neke srednje tonove vise nego druge klavijature. Npr gitara u mixu mozda i sa EQ nema puno 500Hz tonova, al kad prodje kroz reverb dobije nazad srednje tonove i opet zamuti sve. Jesil probao mix pustiti bez reverba bez efekata?
Na kraju ima brute force opcija a to je napravis "rupu" sa glavnim EQ na 500Hz. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio zukae za ovaj koristan post: | Vux (16.09.2023) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Bez reverba ceo miks zvuci malo cistije ali opet zvuci bolje kad usnimim traku po traku u cubase, mislim da je jedino resenje da uzmem ketron event 😂
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.11.2013
Mjesto: Sl. Brod
Downloads: 1001
Uploads: 17
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 15 puta u 14 Postova
Instrumenti: Pa600 ...Tr.
Interesi: informatika
![]() |
![]()
Ništa čudno ....
Stara Korgova AI2 sinteza zvuka je bila bolja.....od pojave pa500 i RX odmah se vidjelo da to nije to....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Znas sta je jos zanimljivo, koliko god da sredis sempl dk, fabricki dk zvuci dosta cistije u miksu, pogotovo ovi ambient. Nedavno sam odavde skinuo par ritmova sto je neko radio, remiks fabrickih za pa3x, i bogami zvuci 50% bolje of bilo kakvih semplova. Ali opet mutno u poredjenju sa yamahom
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|