|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
O tome pričam. Kad ti se 12ke deru pored uha na bini, čini ti se da ništa drugo niti ne svira.
![]() Treba uvijek ubrojati komponentu koliko nešto košta. Te 15" i 12" mogu biti skuplje i tri do četiri puta od MAUI 28g2. U tom slučaju moraju i dati "više" zvuka. Zato ne treba brkati babe i žabe. A ova priča o PM1 s nekim kutijama, svejedno kakvim. Ne bih o tome da ne odemo previše u stranu. Svirao sam godinama na takvu kombinaciju pa točno znam što govorim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
Sistem je zanimljiv, ali je malo više nahvaljen, pa ljudi koji čitaju puno očekuju od njega.
ne može se porediti bas bin od 15 incha, i dvije 8'ce u basu... za svoju veličinu te dvije osmice rade perfektno, i izbacuju lijep bas, ali dosta tiho... ![]() poredio sam na većoj udaljenosti od oba zvučnika. Kažem opet da sam se sa istim sistemom u trgovini koja je manja prostorom itekako oduševio... Ovisi kolika očekivanja tko ima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Imao sam ovaj vikend priliku svirati na Ld Maui 11. S obzirom da sam ove godine svirao na dosta različitih sistema, čuo različite zvučnike, htio bih dati i svoj doprinos-osvrt, možda nekome dobro dođe.
Elegancija. Nešto novo, nešto za vidjeti, mnogi gosti čak obilaze i gledaju. Dobro...to je dok ih postavimo. Do toga vremena treba ih donesti unutra. Bas 16 kg x 2, plus sateliti. Dakle u dva navrata se donesu u mjesto gdje svirate. Aktivni su, treba naponski kabel+produžni, i naravno signalni. Obavezno futrole jer stupove je nezgrapno nositi bez futrola s ručkama. Sound je speglani, procesor radi svoje, sve je o ukusu. Meni je bilo odlično. Po prvi put sam nakon nekoliko godina svirao bez monitora. Postavio sam stupove u ravninu s mikrofonom, čuo se fantastično, navikao odmah. Bas 2x6,5" radi odlično, fino, toplo sve procesorski ispeglano. Koliko god neki sound bio preglasan u pojedinim postavkama, Maui ga pegla i on izlazi korektno. Usporedio bih Maui s Yamahom DXR. Ne, to nisu isti sistemi, ali cijenovno su blizu, izgleda da je Yamaha čak nešto jeftinija. Yamaha radi odlično. Zaista odlično. Decibela ko u priči s jasnoćom, čistoćom, bas frekvencije za ne povjerovati. Isto je treba nosati u dva navrata, svaka kutija je teška oko 20 kg, dakle nije teška. Da biram koje bih izabrao? Da kupujem novo, vjerojatno Yamahe. Imaju više snage. Osjetno. Mi sviramo sve i svašta, snaga uvijek dobro dođe. A na manjoj snazi rade ko hi-fi. Shodno tome dolazim do zaključka da je Maui prilično skup. Cca. 5500 kn po stupu za G2. Bi li svirao na Maui? Uvijek rado, i rado bih i kupio ali cijenovnom moraju biti konkurentni. Kolega je kupio Tannoy-e s kojima i dan danas zna svirati po inozemstvu ali u drugoj postavi. Čekam da nam uleti koja svirka da čujem kako to radi pa da i to usporedim s Maui. Neka nitko ne zamjera, ljuti se, to je moje mišljenje, moj stav, moje uho, možda moj osvrt nekome dobro dođe. Promijenjeno od Alen P (30.09.2019 u 19:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Moj dobar prijatelj je do prije godinu dana svirao na DXR12. Formacija je OMB ili duo po potrebi. Svira urbanu glazbu, od domaćeg pop-rocka pa do soula. DXR12 je mijenjao isključivo zato jer sama za sebe nema pokriven bas spektar, a vokal mu je bio proštar i nije ga mogao postaviti kako očekuje. Btw. ima PowerMate 2 ... ne pitajte me zašto je tako.
![]() @AlenP, samo prenosim njegova iskustva i ne želim oponirati tvom razmišljanju. Ako dođeš u situaciju da želiš kupiti nove kutije i dalje bude postojala dilema MAUI vs. DXR, obavezno napravi A-B test i (tek) onda odaberi ono što tebi odgovara. Inaće, drago mi je da su tvoji dojmovi pozitivni i da je MAUI kod još jednog ozbiljnog muzičara dobio dobru ocjenu s posebnim naglaskom na "ispeglani" sound. Ako ćeš imati priliku svirati još koji put, i ako će biti mjesta na bini, obavezno kutije stavi bočno iza sebe udaljene na 2-3 metra. To je idealna pozicija da još bolje čuješ ono što iz njih izlazi. Btw. bas ima 3x6,5" Promijenjeno od casper (30.09.2019 u 21:04 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|