Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Prateća oprema > Harmonizeri

Harmonizeri Da zvučite kao hor...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 25.08.2019, 11:08   #1
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Steta sto jos nisu izmislili uredjaje koji citaju misli. Koliko bih onda imao slobodnog vremena Salim se malo nemojte mi zameriti.
@ psr ako znas svirati neki instrument najbrze resenje da spojis instrument sa vokalistom i da on zadaje akorde. A tako malo izgeda profesionalnije. Ili da napravis sebi repertoar od midija i krenes sa sredjivanjem istih. Svaki dan po deset midija i eto za 20 dana 200 pesama..

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 25.08.2019, 14:42   #2
psr
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
psr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ma ne ljutim se druze ja mozda i previse smaram sa ovim ali ja stvarno pojm nemam kako to funkcionise a sto se prepravke tice, prvo sam ubacio midije bez teksta pa ubacivao tekstove sto godine, pa onda menjao instrumente da bolje zvuci, opet pola godine...onda sam naso Aganoviceve..sve sam zamenio...pa na njih promenio harmonike ubacio saksofone...menjao intonacije...crko sam, e onda sam kupio novu klavijaturu na kojoj sam imao bolje instrumente i naravno opet sve menjao...e sad kad sam ubacio semplove opet sve menjam jer se sa semplovanim instrumntima cuje ko nenormalna imam i linkove na YouTube nego ne znam dal smem da postavim ali hocu da kazem skoro dve ipo godine svaki dan otvaram jedne iste fajlove i sad ako opet treba da ih otvaram da bi npr gitaru pomerao...ne mogu vise mi se smucilo pa zato i pitam da li moze nekako drugacije. Mislio sam, a stvarno nista ne znam o tome, da moze da po glasu sam odredi pratnju ili kako vec ali izgleda da to ne moze. I da, ima po oglasima ljudi koji prodaju presete, da li to znaci kad kupim npr VL ili mozda 3 ili jer mala je razlika u ceni, i ukupim presete da je to sredjeno onako da moze bez dodatnih kopmlikovanja da radi ono sto hocu.
psr je offline   Reply With Quote
Star 04.09.2019, 11:58   #3
sstipa
Vredan član društva

sstipa's Avatar

Registrovan/a dana: 13.04.2010
Mjesto: Sremska Mitrovica
Downloads: 355
Uploads: 4
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 20 puta u 17 Postova
Instrumenti: Korg Pa 900 , Harmonika- Paolo Soprani
sstipa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
sstipa pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Pozdrav svim clanovima grupe
Evo da se ukljucim u ovu nedoumicu i pokusam pomoci
Pre mnogo godina sam mucio iste muke kao i ti pa tako da mi je sve to sto si napisao veoma poznato i sve sam to prosao licno i pricam sa licnim iskustvom
To sto ti tražiš od vokalista mozes da resias sa malo starijim modelom Digitek live 2 ima gitar line ulaz i slobodno uključuju iz klavijature u njega i prati sve kako treba gornju i donju tercu ima komprrsor i hal od efekta i solidno radi lak za upotrebu
Druga isprobana varijanta i sa kojom ja radim je Helicon live tuch 1 ima gitar ulaz kao i digitek al ima i aux line ulaz koji je za sad po meni najbolji ukljucim klavijaturu i radi sta hoces na njoj pn sve prepozna i daje tacno terce lepse prirodnije od digitek a i jos gomilu banaka dupli efekat i sto sta al je i skuplji
E sad na tebi je izbor ali rade oba provereno pa ako se nesto detaljnije zatreba objasniti tu sam, ali to ti je resenje
sstipa je offline   Reply With Quote
Star 04.09.2019, 23:07   #4
psr
Vredan član društva

Standard

I mislio sam da uzmem Touch reko na klavijaturu ga stavis pa je lakse i preglednije a jos ako moze to tako da on prepozna sa klavijature to bi bio spas. Ja po nekad i midi koristim, sa smanjenim solo trakama ali kompletan ritam midi pa ne znam da li to moze da prepozna a ako moze taj uzimam. Ti znas posto ga koristis da li to moze tako. Ovde u Nemackoj neki roland svi hvale jer on kao prepoznaje glas iz mikrofona i po tome prati ali iz klavijature je takodje dovoljno da moze, meni bar.

Promijenjeno od psr (04.09.2019 u 23:09 sati)
Star 05.09.2019, 12:44   #5
sstipa
Vredan član društva

sstipa's Avatar

Registrovan/a dana: 13.04.2010
Mjesto: Sremska Mitrovica
Downloads: 355
Uploads: 4
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 20 puta u 17 Postova
Instrumenti: Korg Pa 900 , Harmonika- Paolo Soprani
sstipa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
sstipa pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Naravno da mogu oba pomenuta modela samo sto je Helicon tach vokal procesor i bas mnogo precizniji i daje dosta mogucnosti i preseta i dva erekta a Digitec je klasičan harmonizer dosta jednostavniji i jeftiniji
Sve je stvar licnog izbora i budzeta
Znaci pominjem Digitek vl2 live i TC helicon tach live 1 moze i tach 2
Sve licno isprobano i koristeno o cemu si pisao da ti treba za svirku i midije

Promijenjeno od Dell (06.09.2019 u 09:16 sati)
sstipa je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio sstipa za ovaj koristan post:
psr (05.09.2019)
Star 05.09.2019, 12:57   #6
psr
Vredan član društva

Standard

Cim se resim odnosno skupim pare uzimam tuch i ako negde zapne pitacu te tad, da ne smaram sad bez veze jos ga i nemam. Da si ziv i zdrav
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije