|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
AKo zadržavaš Tyros3, onda kupi Korga. Ne znam koliko ti znači tipka ali jedan PA700 bi ti legao samo tako.
I onda ćeš lijepo za par mjeseci i sam vidjeti i čuti razliku kako to izlazi na razglas. ![]() YEM??? Ma to ti ništa ne valja, bježi od toga što dalje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Ne znam sad šta je ironija ili je sve.Znam da većini IT pismenih jedan običan programčić-pomagalo nije problem,ali meni bi bio,pogotovo što niko u krugu od 8=km ne svira ništa od psr ili Tyrosa koji koriste Yem.Bio jedan momak,prešao sa korga na psr i prilipno dobro sredio stanje,a evo pre neki dan ga vidim i kaže prodaje Yamahu,kaže,ne mogu brate više,jeste da ima neuporedivo bolji zvuk ali....
Ja ako bih kupio korga onda bi PA3x ili pa1000(manje verovatno),ne planiram prodavati T3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Prvi dio sam napisao ozbiljno. Zadnja rečenica je ironija, naravno.
Rekoh da se više neću zamarati s objašnjenjem YEM-a jer sam stvarno s tim/njim dojadio i Bogu i narodu, a moram priznati, i sam sebi. Kao da imam proviziju od Yamahe. ![]() Nego, u vezi s tim (YEMom, naravno ![]() I krenu Haso pričat; tako ti ja jutrom dođem na poso, pa onda ćeifim malo uz kavicu, pa onda pogledam šta ima na fejsbuku, pa se popišam i krenem raditi. Prvo upalim motorku, pa onda ... Mujo skoči ko da ga je netko s guza .... i viknu, a ti nju upališ!!! E tako ti je i s yemom [od sada ga piš(a)em malim slovima] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Tim bolje,ako si bio zadovoljan sa T3 a znam da jesi a neces ga prodavati onda T5 ili neki Genoscic bi ti legao pravo.
Zasto? Zato sto bi mogao sve da napravis u T3 za pocetak i ubacis bez problema u T5/Genos dok nebi savladao YEM, a sve sto imas na T3 mogao bi odmah da ubacis u T5/Genos i pravo na svirku. Taj set sto ga imas trenutno u T3 i sve ostalo bi mogao da bude u novom instrumentu kao osnova koju NEMORAS NIKADA DA DIRAS,brises,prepravljas (Znam da je u T3 premalo mjesta za Custom pa se uvjek nesto brise nadogradjuje...itd)a sve ostalo sto bi htjeo da dodajes,sredjujes pa cak i da pravis potpuno novi set imas u novom instrumentu neograniceno mjesta i to bi mogao da radis bez problema i bojazni da ces nesto zaHebati na Glavnom/osnovnom setu. P.S. Ozbiljno razmisljam o ponovnoj kupovini Tyros3 zbog gore navedenih stvari. Pozdrav. Promijenjeno od tyros2 (07.12.2018 u 23:22 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Tako je @tyros2, kao da si mene pitao. A ako se (slučajno) @VUNIMRAV odluči na taj korak i kupi Tyros5 ili Genos, obećajem (časna pionirska
![]() Imam i ja prijatelja, 2 godine je "proučavao" što je bolje, PSR S970 ili PA600. Obje ima na stalku i aktivno svira, 90% na Yamahu, a ponekad stisne i tog Korga. Samo kaže da mu je malo neugodno ovih 10%. ![]() Korgđije nemojte se ljutiti, ovo je samo mala šala i nema veze ni sa kim osobno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
![]() A ljudi moji pa ja sam medju prvima Uzeo Tyros5 i prvi A-3000 i zbog silnih glavobolja zvanih YEM (jos uvjek velikim slovima Casperu ![]() ![]() ![]() Eeee to su slatke muke bile sjecas se Casperu,, pa ti nemoj pominjati YEM-a... ![]() Jos u to vrijeme YEM nije bio ni "Y" od sadasnjeg YEM-a kojega je Yamaha kroz UP-date dogradila. Promijenjeno od tyros2 (07.12.2018 u 23:46 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Dobro zboriš, baš zbog tih davnih "porođajnim muka" sam ja i ljut na ljude koji su lijeni kliknut mišem. Jem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|