|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
da EZ drumer je verzija 2, ali ja ne uspevam da nadjem tu opciju, nigde, iskreno. iscackao sam ceo program, i ne vidim to u opcijama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
instalirao sam danas da bi probao zbog tebe, i da ez drummer nema tu opciju, ali instaliraj superior drummer 2 ili 3 i on ima vrlo jednostavnu opciju mapping gde desnim klikom na pad pa zatim odaberes sempl gore desno i mozes dodelit jednostanim prevlacenjem misom na bilo koju tipku klavijature, posto je proizvodjac obe aplikacije isti superior bez problema ucitava bilo koji kit sa ez-a mislim da ima cak i puno vise opcija za edit i mnogo kompleksniji mixer...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Hvala puno prijatelju na trudu, cenim to..hvala jos jednom puno i pozdrav..ako sta treba, tu sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
evo opet ja...instalirao superior drummer 3, sve sljaka odlicno, povezao sa klajvom i radi bez problema...e sad ono sto me zanima je sledece, ostalo sam sve manje vise sredio...Kako kontrolisato volume sa klavijature na SD3? Program ima opciju midi learn, i kada recimo pokrenem tu opciju za jacinu recimo dobosa, i na klavijaturi poajcim/smanjim dobos u nekom ritmu, on prepozna tu komandu, sacuva jei kasnije mogu bilo koji element bubnja da smanjujem i kontrolisem sa klavijature..Problem je "globalni" volume, to jest volume kompletnog bubnja, i kad smanjim ceu kompletnu klavijaturu da se smanji i bubanj....Pokusao sam na master volume klizacu takodje preko ove komande midi larn, ali u ovom slucaju ne prepoznaje ni jednu komandu sa klavijature, niti onaj master potinciometar klavijature, niti balance potincimotear, niti ono podesavanje jacine bubanj/bass/acc kod korga, i tu takodje ne reaguje jacina bubnja, znaci nigde ne mogu celokupan bubanj da smanjim..Mogu kao sto vec napisah pojedinacno komponente i to je ok, ali hocu kad ceo ritam na balance da se smanji i bubanj, ili makar da se smanji cela klavijatura pa i bubanj na master potinciometru...do sada nisam uspeo jos samo to da resim a evo pokusavam pola dana, oko toga se macujem..ako imate predlog ili resenje, pisite...Probao sam sve opcije u MIDI podesavanjima klajve i nista...Instalirao sam i Vst host - Cantabile i Forte, ima nekih podesavanja, ali ja nisam siguran kako to podesiti...ako moze neka pomoc, bio bih zahvalan...pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
pitanje je samo koje komande tj. koje midi poruke salju volume potenciometri sa tvoje klavijature, a to se pogotovo u cantabile performeru moze lako videti i dodeliti volume potenciometru od sd3 jer u cantabileu takodje postoji learn funkcija za njegove potenciometre, ako ne uspes javi se na pm pa ce mo to srediti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Opet ja sa istim problemom..Da li neko zna zasto pa4x ne salje midi poruke za master volume i za balance potinciometre? Ne kontam gde je problem, cak i u midi podesavanjima postoji poseban midi filter za volume i za balance, i opet kad ih ukljucim apsolutno nikakvu midi komandu klavijatura ne salje..probao sam i preko cantabile preograma kao sto je kolega u prethodnom postu napisao, preko midi monitora da vidim, ali nikakve midi komande ne stizu od ta dva potinciometra, iako je ocigledno da su u planu i oni za midi kontrolu, cim imaju svoje filtere u midi podesavanjima....zna li neko o cemu se radi, gde je problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|