|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Ako ti tako kazes,onda okej.
![]() To sam razumeo, i sredio sam sebi iz tih WAV-ova,par Drum kitova,nije to frka. Nego vec, imam neke improvizacije u WAV-u u tom Ramu, (Gitarista koji svira neki forspil, Kontre neke takodje odsvirane) i mogu napraviti svasta to znam i da odradim PAD-ove sa tim, nego ja bih to sve sacuvao odnosno izvukao ako je moguce, posto moram krenuti da sklapam sebi Library kao i ritmove od pocetka, onako kako meni to odgovara. Sta radim sa opcijom DEFRAG? Sa opcijom Format, formatiram RAM, to sam skapirao i brisem sve iz njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Od tih zezalica, imporvizacija kako kažeš, napraviš jedan Sound. Na svaku tipku staviš jedan taj wav. To naravno spremiš kao CUSTOM. I sada samo taj CUSTOM pohraniš sa SAVE, ili na USB ili na HD. Pa čak i ako spremaš cjelokupan Library, opeć ćeš imati taj "CUSTOM zezalica" kako jedan UNV ili UVD, ovisi u kojem si ga obliku kreirao.
Defragmentacija je postupak kojom smanjuješ količinu fragmentacije. ![]() Ako radiš format RAMA, i nakon toga punjenje materijalom, defragmentacija nije potrebna. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (23.04.2018) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala Casper, sve mi je oko toga jasno, oko semplova,formatiranja,defragmentacije. Gotovo sve pa da sam resio.
E sad opet nailazim na jedan malo veci problem za mene. Ja bih od Tyrosa da napravim i aranzer i workstation. Kao sto sam radio na T2 kao na T3. Naime,imam problem,odvojio sam Solo boje posebno na SUB1, posto kod kuce koristim neke HiFi zvucnike i woofer, spojio sam jedan od tih kablova na SUB1, medjutim sound dobijam samo na tom jednom zvucniku logicno, trenutno nemam prilike da probam, da li u praksi na ozvucenju, bice mi solo recimo samo na desnom zvucniku ili ce biti na oba? Da sad ne ide to dalje i dalje,pa da moram Panorame da sredjujem,ili kako vec? Promijenjeno od NordX (25.04.2018 u 23:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ako ćeš desnu ruku (ti kažeš "solo boje") odvajati na dodatne izaze onda koristi SUB 1 i 2. Kada koristiš samo SUB 1, onda ćeš imati mono signal, a to nije dobra opcija.
Dakle, u MIXERu postavi da RIGHT 1, 2 i 3 bude na SUB1&2. Iz LINE OUT izlaza Sub1 i SUB2 spoji dva kabla do mixera na dva odvojena kanala i njima okreni panorame na suprotne strane. Na tim kanalima podešavaš glasnoću desne ruke. Iz MAIN OUT-a spajaš na druga dva kanala mixera. AKo imaš mixer koji ima stereo kanale, onda koristiš njih, a naravno, potenciometar panorame je na sredini. To je pravilan način spajanja i sve će se čuti na obe kutije kao stereo. AKo koristiš samo SUB1 (iako ne znam zašto ne bi koristio i sub2) onda jednim kablom ideš iz SUB1 u jedan kanal mixera, a panorama je na sredini. Desna ruka će se tada čuti na obje kutije ali kao mono signal. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (26.04.2018) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ako odvojim na SUB 1-2 znaci panorame okrecem jednu na levo, drugu na desno,na MIXETI ili u Tyrosu u postavkama?
Nisam razumeo ovo, MAIN OUT, odakle sad MAIN OUT i sta s njim? ![]() Pa najlakse mi je ovo da odvojim na SUB 1-2, i ukljucim u stereo kanal na mixeti. Dodato: U tom slucaju, aranzer ide normalno zar ne? (L+R) Tu ne bih odvajao nista. Promijenjeno od NordX (26.04.2018 u 12:27 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|