|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Time ga utišavaš samo dok nema signala. Čim zapjevaš šum je opet prisutan samo ga ti ne čuješ je je "pokriven" pratećm vokalom.
Napravi test. Prikopčaj mikrofon na Tyros5, odredi OUTPUT na SUB1 i 2 i postavi BALANCE samo na prateće. Da li se tada čuje šum? AKo ga i onda ima onda to nema veze s mixerom već sa kvalitetom izlaza na Tyros5. Ako ga nema, onda su podešavanja na mixeru negdje postavljena pogrešno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Probao sam i to. Direktno sam povezao mikrofon za Tyros-a i opet se javljao isti taj sum na zvucnike (isao sam isto na SUB 1 i SUB 2 izlaze), ali na slusalice vezane za Tyros se ne cuje nikakav sum. Zato ne mogu da odredim da li je problem u Tyrosu ili u mikseru
Promijenjeno od Dell (27.11.2017 u 08:53 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Super-Moderator
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Preostaje još da probaš napraviti test s diboxom, možda to riješi šum pa barem znaš na čemu si. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Nisam nikada radio na x32 i po ovim slikama teško mogu odgonetnuti da li je problem u podešavanjima. Ja bih pojednostavnio stvari, izbacio DCA iz igre, signalom s kanala išao direktno na LR izlaze, spojio samo klavijaturu bez vocalista, onda ubacio vocalist na MAIN OUT Tyrosa, pa onda isto pokušao na SUB izlaz ....
A opet kažeš i ovo. Citat:
Moj ti je prijedlog da nađeš nekoga tko je blizu i tko se razumije, pa da na licu mjesta provjeri u čemu je problem. Sumnjam da ćemo ovako doći do riješenja jer možemo tapkati u mraku , a da problem leži u nekoj sitnici koju na daljinu ne mogu niti predpostaviti. Što se tiče podešavanja Gaina, nećeš pogriješiti ako pratiš meters i peakovi ne smiju (ne bi trebali) ulaziti u crveno. Na 4 kanalu postavi 1BusSend na 0db. Dok pjevaš na mikrofon, s Mic Gain potenciometrom na Ty5 doziraj da se pali žuto ali da ne ulazi u crveno. Isto tako kontroliraj preko Meters na x32 dolazni signal na kanalima 15 i 16. Međutim, onaj šum koji čujem na snimci nema veze s postavkama gaina jer se radi o klasičnom "brumu" koji je inicijalno poprilično velik, a samo se dodatno povećava s podizanjem ulaznog signala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|