Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 20.10.2017, 10:17   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Rijetko, gotovo nikada ne koristim veliki font. Iznimka u predhodnom postu ima svoj razlog.

Mi ovdje pričamo o vrsti instrumenta koja izaziva kontraverze u krugovima profesionalnih glazbenika. Mislim na akademske muzičare koji sviraju u velikim orkestrima, o ljudima koji su se školovali i kojima je glazba posao u pravom smislu riječi. Većina njih drži da aranžer uopće nije glazbeni instrument i čudom se čude "minotauru" koji ima tipke, a ostatak više liči na igraću konzolu. Ne želim podcjenjivati nas obične OMB gažere jer i taj posao treba znati raditi, i za to treba proči "posebno školovanje. Želim naglasiti da je ovaj instrument kojeg tako pomno analiziramo i od kojeg očekujemo da ima "nadnaravne moći" samo mala obična kutijica koja "pola svira sama", a drugu polovinu sviramo mi. Tako stvari stoje u najboljem slučaju, a ako se uzme u obzir velika većina aranžerista, onda je situacija još mnogo lošija. Onda dolazimo do tužne činjenice da postoje neki "muzičari" koja ne znaju niti glazbenu abecedu. Jadni ne znaju raspoznati dur od mola, a istovremno traže da doboš mogu podešavati s najskupljim alatima koji se koriste u najskupljim studijima svijeta. @mikimiki, ti dobro znaš, a i ja znam da se ovo nikako ne odnosi na tebe. Mislim i pišem općenito imajući u glavi sve one tipove kojih je na žalost vrlo mnogo i koji spadaju u tu skupinu.

I sad se ljutimo jer Genos nema odvojeni fill in, jer nema brake funkciju kao Korg, jer ima pogrešno raspoređene tipke za multipadove u ondosu na OTSove, jer nisu ugradili profi drum editor .... Ajmo se malo zamisliti. Da li se stvarno radi o nedostacima koji su presudni za svirku ili time samo želimo lukavo zamaskirati osobni deficit i tako varati sami sebi pronalazeći razloge zašto nam instrument nije dobar. Opet ponavljam, ne mislim ni na koga direktno, razmišljam "na glas" i pronalazim argumente koje postoje i koji potiču na razmišljanje. Ako smo realni, onda ćemo sve navedeno uzeti u obzir i pomiriti se s činjenicama takvima kave jesu. Ako pak mislimo da će kupovina skupog instrumenta riješiti sve naše probleme, ostvariti sve želje i osigurati status među kolegama i onima koji nas slušaju, onda smo u velikoj zabludi. Jer, masa će prije ili kasnije shvatiti da je car gol i da najskuplje ruho ne može prikriti carevo ružno tijelo.

Odoh malo "u stranu" i van teme ali mislim da je ovo dobar trenutak i mjesto na kojem treba naglasiti kako je potrebno na vrijeme ugasiti motore i pustiti da se letjelica lagano i sigurno spusti na zemlju.
casper je offline   Reply With Quote
Star 20.10.2017, 09:47   #2
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

To je porez na " budale" .A to smo u ovome slučaju mi ...
I rado bi ga platili. Samo kada bi mogli

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
romario je offline   Reply With Quote
Star 20.10.2017, 12:33   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Nije li to cudna slucajnost? Napisem nesto o koristenju aranzera na DJj nacin i upravo se pojavi prezentacija na kojoj ne znas da li prezentator prezentira klavijaturu ili jukebox. Trenutno sam na mobilu i poslusao sam prvih par minuta, mozda se kasnije nesto i dogodilo zanimljivo ali pocetak je potvrda koje korisnike cilja yamaha i distributeri. JBG- prilagodili se trzistu potpuno :-)

https://www.youtube.com/watch?v=3J2UuR2o0PM&sns=em

Sent from my XT1052 using Tapatalk

Promijenjeno od casper (20.10.2017 u 21:28 sati)
Star 20.10.2017, 15:34   #4
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da.. ima nas svakakvih. Jedan kolega se posebno radovao sto ce Genos konacno imati dva playera. What?? -pored svega sto isti nudi...
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 20.10.2017, 15:49   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Pa sto, mozda se decko bavi produkcijom? He,he... Za mene su oni (dva playera) u istom rangu kao detaljni edit druma. Ali ne treba potcenjivati nikoga, svatko od nas se bori na svoj nacin,

Sent from my XT1052 using Tapatalk
Star 20.10.2017, 22:20   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Eto, u međuvremenu obrisali link, valjda krši autorska prava. Žao mi je samo što ga nisam odgledao do kraja.

Dva sequencera? Ne znam zašto nam uvijek na pamet padaju fajlaši ali ova opcija se može itekako dobro iskoristiti za druge namjene. Treba znati da je kod Yamahe, za razliku od drugih proizvođača, moguće svirati istovremeno s ritmom i to "preko" songa. To nam omogućava da koristimo samo neke trake sequencera koje su neophodne u aranžmanu, a koje ne stignemo odsvirati s dvije ruke. Pored toga možemo aktivirati Multipad i mislim da nije potrebno govoriti kako je na ovaj način moguće pokriti baš svaku pjesmu u punom aranžmanu.
Dva sequencera se mogu lijepo koristiti za kućna snimanja, recimo ako želimo napraviti vlastitu snimku. Za razliku od Korga, Genos ne može "plejati" dva midi fajla već na prvom sequenceru može biti MIDI, a na drugom Audio snimak. Ili na oba mogu biti audio snimke. Mislim da je slično imao Tyros5 ali nisam siguran da je kod njega moglo biti 16 posebnih audio kanala u jednom songu. Yamaha očito cilja na kućne korisnike koji žele raditi vlastite snimke, a da pri tome ne moraju nužno koristiti hrpu dodatne opreme. Treba samo upiknuti dobar mikrofon u Genosa i imati dovoljno mašte i volje za stvaranje glazbe.

Star 23.10.2017, 17:25   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Jedan video s pregledom menija. Ne kužim ove što snimaju s mobitel prikazom "na kant" al vrijedi pogledati. Ako i njega ne skinu zbog autorskih prava.

Star 24.10.2017, 15:05   #8
palas
Vredan član društva

palas's Avatar

Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
palas befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Jedan video s pregledom menija. Ne kužim ove što snimaju s mobitel prikazom "na kant" al vrijedi pogledati. Ako i njega ne skinu zbog autorskih prava.

Vidi ga ovaj!! Ovo moja fotka sa svirke, moja ruka i moja petica! Gde li me iskopa?!
palas je offline   Reply With Quote
Star 24.10.2017, 18:45   #9
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Pomalo mi idu na živce ovakvi video klipovi ... ali dobro, u nedostatku ozbiljnih uradaka ajmo pogledati neke osnovne funkcije

Citat:
Originalno postovano od Alen P Pokaži Post
Fiiinnoooo! Isplati se skinut akorde 😃 Hvala na linku.

A fino mu ledice blinkaju. Ribon kontakt...?
BTW. @AlenP pitaj autora videa kako je već stigao ugraditi ribon kontakte
Star 23.10.2017, 18:20   #10
ffb
Kao kod kuće

Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
ffb ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Uredno su ga nakitili. Nista bez vecernje skole haha
ffb je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije