|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Ovo ide teže nego što sam mislioDeset godina radim sa Cubase i kažu da je težak za skontat, al on je mala maca naspram ovog xg worksa heheheh.Probao sam i to, sve izlaze pa i phones sa klavijature, nema zvuka. U system setupu od xg worksa u wave in i out imam samo ovo što mi nudi, a to je -LINE (3 Steiberg UR824).Da napomenem da sam internu audio karticu isključio jer ne smiju biti obje aktivne,smeta Steinbergu UR 824.
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada se koristi vanjska zvučna kartica, internu uvijek treba isključiti ali obavezno to treba učiniti iz BIOS-a.
Tebe u ovom slučaju uopće ne treba interesirati Wave out in, radiš s MIDI podacima, podešavaš midi ulaze-izlaze, a tako i slušaš. Daj ponovo sliku Setupa XGW. Ono što tebe zeza cijelo vrijeme jest to (samo predpostavljam jer nemam sustav pod rukom), da si prvi XGWorks instalirao klasičnim putem u Windows 10 i time napravio ko zna što u sustavu. Ta instalacija sada povlači statuse koji direkno utječu na ovu tkz. portabilnu verziju XGW. Što se tiče Win7/10 i XGWorksa, sve piše ovdje na temi. Ovo o čemu pričamo i zbog čega se vrtimo u krug je opisano u zadnja dva odjeljka. XGW je veoma jednostavn program za rukovanje. Ova podešavanja su na žalost mukotrpna, pogotovo kada je u igri noviji hardware i više njih kao što je kod tebe u pitanju. Jer, XGW je program izrađen u prošlom stoljeću, prestao s nadogradnjom neposredno nakon izdavanja ali je i dan danas neprikosnoven kada želimo obrađivati midi podatke po Yamahinom XG protokolu. Promijenjeno od casper (30.08.2017 u 21:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Naravno u BIOSU je iskljucena interna zvucna kartica.Ja radim na Win 7 64 bita.
Evo jos par slikica ako pomogne.Ako ne dosta za danas ,sanjat cu i ja, a i ti xg works hehee.U svakom slucaju hvala ti i za ova dosad objašnjenja.Častim te kad prvom prilikom budem u Zagrebu. Slike sam smanjio zbog uploada i ne zanam da li ćeš bas dobro vidjeti.
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ha, ha, odsanjo sam taj XG da mi je već postao normala.
Vidim sve slike, ali opet ne vidim ništa ![]() Sync. treba biti na INternal, radi se o sinhronizaciji, nebitno za ovu priču i problem. Nego, pogledaj u karticama MIDI Out/In filter da nije "slučajno" nešto čekirano. I otpoji ovaj MIDISPORT, samo za test. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Probam sutra i odmah javljam.Laku noć
![]()
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala dr.Casper.
Rasčekirao ovako kako si postavkio na slici i dodje zvuk,hehehehe. Sad se valja malo pozbaviti oko mogućnosti samog softwera iako sam naučio na Cubase,al valdja ce ici hehehe. Hvala veliko jos jednom i tvoj sam duznik svakako.Veliki pozdrav ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|