|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.04.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 67
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Ima @Casper, ne da se ni ON tako lako!
Prvo za ovo sto kazes - da, svi su kanali aktivni, ali ako ne idem na svaki kanal posebno da selektiram klavijaturu, onda se nista ne cuje! Posle valjda nekako pamti to, pa kada otselektiram jedan, da bih selektirao i aktivirao na klavijaturi drugi kanal - tad prosviraju oba! Isto je i sa trecim, isto je i sa cetvrtim! I tad sviraju sva cetiri kanala - bubnjevi, bas, gitara1 i gitara2, svi instrumenti su odabrani iz ponude sa klavijature i sredjeni miks, pusten sa Cubasea - odlicno se cuje na klavijaturi, svi kanali i sve boje, ALI: Snimim projekat Onda odem Export MIDI file i snimim kao .mid Aktiviram Pootute Odem na Edit style, Pootute sve komplet ucita iz prve, sa zelenim Y Sredim za probu i OTS Prebacim .sty u klavijaturu NISTA SE NE CUJE OD INSTRUMENATA, SEM BUBNjEVI!!! Evo i slike, pa cemo valjda da resimo i ovo ![]() PS. Kada Importujem MIDI koji sam prethodno Exportovao iz projekta za u Pootute - izadje samo OVO sto je snimljeno na drugoj slici! Samo dva kanala! I opet zahteva aktivaciju preko selektiranja klavijature, ali sada - u Cubaseu se cuju i bubnjevi i ova gitara sto je ostala, ali ta ista gitara se ne cuje kao .sty u klavijaturi, vec samo bubnjevi! Nadam se da me razumes... Promijenjeno od DraganV (14.05.2017 u 16:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Opet pokusao i - opet isto, pa bih uprostio (Valjda sam u pravu),
Kako da snimim Export MIDI iz Cubase projekta, a da mi ostane sve isto kao u projektu? Da nije nesto u ovim podesavanjima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Mislim da je problem u pravilnom upisivanju soundova u cubase. Na to sam ti skrenuo pozornost još u 92 postu, i nakon toga još par puta.
Jesi li siguran da taj dio posla u cubase odradiš na pravilan način i to na svim kanalima? |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | DraganV (14.05.2017) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Da, da, sve se slaze tacno kako Si me uputio,
Sada sam u medjuvremenu probao sa jednim novim stylom, nisam "Sekao" nista, samo sam mu promenio boje i podesavanja u opcije snimanja (Export MIDI) - ostavio sam istu rezoluciju a stiklirao samo polja 2, 4, 5 i 6 i - prosao je bez problema u Pootute, a takodje svira i menja akorde u aranzerskom delu na samoj klavijaturi, sto znaci - da je ovo zadnje, sada za sada OK. Sada cu detaljnije ici isto po Tvojoj preporuci - eliminacijom jedno po jedno i - da se nadamo da ce sve ispasti dobro ili bar da ce se pronaci neka eventualna greska. Javljam za rezultate.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Dokle si?
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Samo sto sam sve opisao, izbacilo me sa Foruma i nije se objavilo, sada cu da napisem opet!
Dodato: Pozdrav svima, izvinite sto se nisam javio neko vreme, bio sam na putu, Jos stoji cela stvar kod promene boja! Promenio sam i nekoliko verzija C-basea, neke nemaju u sebi list editor, medjutim i kod ovih sto ga imaju - opet ne pamti promenjenu boju! Stavim na basu umesto Fretlesa - Pick bass, svira sa njime sve do prvog zaustavljanja, nakon toga odmah se vrati na fretless! Pokusao sam i sa onim horizontalnim slajderima, sa desne strane u list editoru, medjutim nema promena! Drugo sve funkcionira OK, klavijatura u kompjuter preku usb/midi, a izlazi u razglasu, odlicno se cuje sve kada se sredjuju bubnjevi i ostale postojece boje, Pokusao sam sa dodavanjem nove trake, tako svira sa novom bojom, jedino ako se u novoj traci ne prevuce i onaj part skroz levo, prvi deo - SYNTH, onda odmah vrati staru boju, verovatno je caka u njemu, on pamti postavke! Ima jos jedan problem, na Percussions traku, MIDI kanal 9, ne cuju se uopste, a po deafultu - taj je kanal i u Pootuteu predvidjen za njih! Isti se kanal automatski postavi kao i 10 kanal sa bubnjevima, da nema promena akorda i sl. ali - uopste ne dobijam zvuk sa te trake! Drugo je odlicno, jos kada se nakon svega podesi i performance na klavijaturi sa Master efektima za aranzerski deo, reverb, eho i sl - za dva solo dela, plus strings ans. za Lower, na razglasu izmiksano - zvuci odlicno, Samo da resimo jos ova dva problema! Promijenjeno od DraganV (26.05.2017 u 12:29 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|