|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Zvao sam prodavnicu i prodavac me ubedjuje da je to moguce. Ali prodavac je prodavac. Videcu da odem ovih dana kod drugara koji ima x18 u studiju. Pa cemo isprobati i javicu ovde sta sam uradio.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Tako je najbolje, napraviti test u studiu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Evo da se pohvalim ipak sam kupio sam xr 12. Zelja mi je bila x18 ali ovde kod mene samo odlazu kad ce dobiti u prodaju. Cekao sam 20 dana i kazu kao tek posle nove godine. I tako sam se odlucio za xr 12 i nisam se pokajao. Meni uopste nije tezak za koriscenje, sve sam za pola sata namestio za svirku. I jako mi se svidja kako radi dobar ton ima. Dobri efekti. Posto imam mali lap top povezao sam preko lan-a i to radi sve perfektno, mada i preko android telefona isto radi sve kako treba.
e sad imam jedno pitanje postavicu i sliku ne znam sta znace 4 polja sa ON funkcijom, vidim kada aktiviram da dobijam vecu snagu ali mi nije jasno sta je to. Dodato: Fajl 8105 Promijenjeno od dmmacak (20.12.2016 u 18:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Mali je to mixer ali radi kao satić. Samo s njim treba pametno, sve što ne znaš čemu služi, ne dirati.
![]() S ovim ON uključuješ BUS. Snagu koju osjetiš dolazi od podešavanja u rutingu. Sad, s obzirom da ne znaš čemu služe ovi gumbići, a osjetiš "snagu", mogu predpostaviti da si nešto poklikao slučajno. Pogledaj što si i kuda proslijedio pa ćeš i naći razloge pojačanja. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | dmmacak (20.12.2016) |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Hvala skuzio sam. To su prekidaci za BUSeve od 3-6 a uni su bili pojacani. Pa kad ih ukljucim dobije snagu. Sada kad sam smanjio sve je uredu. Nije mi jasno cemu sluzi SNAPSHOT kad vec ima lodiranje scena i kanala posebno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Da, ovo s pohranama postavki mixera je prilično "pojmovno razgranato" pa lako dođe do konfuzije.
Možemo raditi pohranu na više razina. Od najniže, recimo jednog efekta (*.efx), pa onda jednog cijelog kanala (*.chn) sve do sveukupne postave mixera u tkz. Scenu (*.scn). Ove se postavke spremaju na računalo/tablet i to je osnovna razlika u odnosu na SNAPSHOTS. SNAPSHOTS je identičan kao SCENA samo što se njeni podaci spremaju u sami uređaj, tj. box. Možemo napraviti takvih 64 SNAPSHOTS. Još je preostao SHOW kao pojam. On služi da bismo u njega mogli pohraniti više scena. Dakle, on je viša razina od SCENE i evo primjera kako ga iskoristiti. Recimo da se s istim ozvučenjem tijekom večeri radi više bendova. Za svaki bend kreiramo po jedan "SHOW BAND1" i u njega pohranjujemo više scena koje su nam potrebne za svaki bend pojedinačno. Kada se bend promijeni, pozovemo njihov "SHOW BAND2" i opet imamo nove scene prilagođene tom bendu. He he he, sad će si netko misliti, što su ga tako iskomplicirali. Mogli su to i jednostavnije. Jesu, kako da nisu. Mogli su staviti samo jednu scenu koja će se pokretati prilikom paljenja i da se zove 5-55. ![]() Pita me neki dan prijatelj da mu objasnim kako da podesi X-air da mu radi dobro. Nema za to čarobne formule. Toliko je sitnih detalja u igri i svaki potez koji se radi nasumce i bez znanja čemu stvarno služi, gotovo sigurno dovodi do problema i lošijeg sounda od onog što očekujemo. Drago mi je da se @dmmacak ponovio s mixerom i još mi je draže da mu se sviđa ono što je njime dobio. Mislim da odlučujuću ulogu u tome ima i razina znanja koju macak ima, a koja ja neophodna da se iz ove male i moćne spravice izvuče maximum. E da, ako ponekad koristiš i mobilnu varijantu za kontrolu mixera, pored oficijelnog softwarea probaj i "Mixing Station X Air" aplikaciju. Postoji testna varijanta koja je free, a za punu trba nadoplatiti nešto manje od 10 eura. Meni je mngo bolja i preglednija, prvenstveno zbog toga jer se rotira u odnosu na položaj ekrana pa dobivamo mnogo duže potenciometre. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | dmmacak (21.12.2016) |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.02.2016
Mjesto: Krk,Hr
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Tyros3,Kurzweil sp4-8
![]() |
![]()
Nisam znao čemu služi snapshots...ja sve sejvam kao scene,a dobro je i da se pohrani u uređaju.
Casper,jeli dovoljna ta testna varijanta "mixing station" ili treba uzeti punu? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|