Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.12.2016, 13:13   #1
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zvao sam prodavnicu i prodavac me ubedjuje da je to moguce. Ali prodavac je prodavac. Videcu da odem ovih dana kod drugara koji ima x18 u studiju. Pa cemo isprobati i javicu ovde sta sam uradio.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 05.12.2016, 13:28   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tako je najbolje, napraviti test u studiu.
casper je offline   Reply With Quote
Star 20.12.2016, 18:17   #3
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Evo da se pohvalim ipak sam kupio sam xr 12. Zelja mi je bila x18 ali ovde kod mene samo odlazu kad ce dobiti u prodaju. Cekao sam 20 dana i kazu kao tek posle nove godine. I tako sam se odlucio za xr 12 i nisam se pokajao. Meni uopste nije tezak za koriscenje, sve sam za pola sata namestio za svirku. I jako mi se svidja kako radi dobar ton ima. Dobri efekti. Posto imam mali lap top povezao sam preko lan-a i to radi sve perfektno, mada i preko android telefona isto radi sve kako treba.
e sad imam jedno pitanje postavicu i sliku ne znam sta znace 4 polja sa ON funkcijom, vidim kada aktiviram da dobijam vecu snagu ali mi nije jasno sta je to.
Dodato:
Fajl 8105

Promijenjeno od dmmacak (20.12.2016 u 18:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 20.12.2016, 20:52   #4
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Mali je to mixer ali radi kao satić. Samo s njim treba pametno, sve što ne znaš čemu služi, ne dirati.
S ovim ON uključuješ BUS. Snagu koju osjetiš dolazi od podešavanja u rutingu. Sad, s obzirom da ne znaš čemu služe ovi gumbići, a osjetiš "snagu", mogu predpostaviti da si nešto poklikao slučajno. Pogledaj što si i kuda proslijedio pa ćeš i naći razloge pojačanja.
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
dmmacak (20.12.2016)
Star 20.12.2016, 22:14   #5
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Hvala skuzio sam. To su prekidaci za BUSeve od 3-6 a uni su bili pojacani. Pa kad ih ukljucim dobije snagu. Sada kad sam smanjio sve je uredu. Nije mi jasno cemu sluzi SNAPSHOT kad vec ima lodiranje scena i kanala posebno
Star 21.12.2016, 01:09   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Da, ovo s pohranama postavki mixera je prilično "pojmovno razgranato" pa lako dođe do konfuzije.
Možemo raditi pohranu na više razina. Od najniže, recimo jednog efekta (*.efx), pa onda jednog cijelog kanala (*.chn) sve do sveukupne postave mixera u tkz. Scenu (*.scn). Ove se postavke spremaju na računalo/tablet i to je osnovna razlika u odnosu na SNAPSHOTS.
SNAPSHOTS je identičan kao SCENA samo što se njeni podaci spremaju u sami uređaj, tj. box. Možemo napraviti takvih 64 SNAPSHOTS.

Još je preostao SHOW kao pojam. On služi da bismo u njega mogli pohraniti više scena. Dakle, on je viša razina od SCENE i evo primjera kako ga iskoristiti. Recimo da se s istim ozvučenjem tijekom večeri radi više bendova. Za svaki bend kreiramo po jedan "SHOW BAND1" i u njega pohranjujemo više scena koje su nam potrebne za svaki bend pojedinačno. Kada se bend promijeni, pozovemo njihov "SHOW BAND2" i opet imamo nove scene prilagođene tom bendu.

He he he, sad će si netko misliti, što su ga tako iskomplicirali. Mogli su to i jednostavnije. Jesu, kako da nisu. Mogli su staviti samo jednu scenu koja će se pokretati prilikom paljenja i da se zove 5-55.

Pita me neki dan prijatelj da mu objasnim kako da podesi X-air da mu radi dobro. Nema za to čarobne formule. Toliko je sitnih detalja u igri i svaki potez koji se radi nasumce i bez znanja čemu stvarno služi, gotovo sigurno dovodi do problema i lošijeg sounda od onog što očekujemo.

Drago mi je da se @dmmacak ponovio s mixerom i još mi je draže da mu se sviđa ono što je njime dobio. Mislim da odlučujuću ulogu u tome ima i razina znanja koju macak ima, a koja ja neophodna da se iz ove male i moćne spravice izvuče maximum.

E da, ako ponekad koristiš i mobilnu varijantu za kontrolu mixera, pored oficijelnog softwarea probaj i "Mixing Station X Air" aplikaciju. Postoji testna varijanta koja je free, a za punu trba nadoplatiti nešto manje od 10 eura. Meni je mngo bolja i preglednija, prvenstveno zbog toga jer se rotira u odnosu na položaj ekrana pa dobivamo mnogo duže potenciometre.
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
dmmacak (21.12.2016)
Star 21.12.2016, 11:50   #7
Tonči
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 03.02.2016
Mjesto: Krk,Hr
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Tyros3,Kurzweil sp4-8
Tonči ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nisam znao čemu služi snapshots...ja sve sejvam kao scene,a dobro je i da se pohrani u uređaju.
Casper,jeli dovoljna ta testna varijanta "mixing station" ili treba uzeti punu?
Tonči je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije