|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pričamo malo, razmjenjujemo iskustva. Nema tu ništa lošeg. Štoviše, čim je više različitih stavova to je informacija bolja/kvalitetnija za sve one koji su u nedoumici na što i kako svirati.
Ipak, ovo je forum gdje se većinom javljaju aranžer svirači i treba uzeti u obzir tu činjenicu. Naravo da iskustva ljudi poput Marjana i Neše koji se bave ozvučavanjem imaju dodatnu vrijednost i dimenziju. Njihovo iskustvo i savjeti su dobro došli i siguran sam da su dobronamjerni. Međutim, onaj tko se bavi samo rentom razglasa ima drugu logiku i viđenje o ovom problemu. Naravno da je Neši svejedno da li satelit ima 32 ili 53 kg. On uzme i nosi, ili angažira bauštelca koji će mu to odraditi. Ali kada ja, s 50 i kusur godina gledam na ovu "dimenziju", onda mi je itekeko bitno svaka kila opreme. Pored početnog slagnja opreme, treba odraditi cijelu noć i nakon toga opet opremu trpati u auto, pa u garažu ... Zato meni uopće nije važno da li će neodium zvučnik izdržati 5 ili 15 godina. Bitno da nije pretežak i da ima odgovarajući sound. Jer, zvučnik uvijek možeš kuptiti novi ili ga zamjeniti, ali kada jednom izleti disk iz svog ležišta (mislim na kralježnicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
@Casper
Svaka ti je rec na mestu,slazem se 100% sa tobom. @Marjan MIlosevic Moje misljenje o kutiji MMacoustics G12 koju proizvodi nas drugar Marjan : Kutija ima vrhunske komponente BMS najbolja 12ka , BMS drajver, kutija 20kg trpi 2000w provereno (koristio sam ih sa pojacalom powersoft k10 2x 4000w na 4 oma) , ton je ozbiljan... ![]() Nisam video manju kutiju i laksu ,a da pruza toliko. Daleko je bolja od JBL srx 712 i slicnih ... Jedina mana kutije je sto zahteva mnogo ozbiljan snagas koji i ozbiljno kosta. Sinoc sam radio svirku sa dve MMacoustics G12 i dva basa , pojacala powersoft k10 za bas i k3 je bio na satelitima . Ozbiljan ton , ozbiljna svirka , bend je fasciniran i trazili su da im sledeci vikend ponovo taj istem donesem u hotel sumarice za neku svirku pa cu tada iskoristiti priliku i da ih malo fotografisem i postavim ovde neku sliku... Svakako iskoristicu priliku da kazem svim kolegama ovde da ukoliko zele da cuju i probaju G12 kutije mogu slobodno da se jave i dobice ih na probu. Samo bih vas zamolio da to bude posle nove godine kada budemo imali malo vise slobodnog vremena i manje guzve... Dodato: P.S. Zamolicu administratore , ako je problem sto na slici stoje moje informacije i broj telefona da slobodno zamagle i sakriju iste...A ako neko zeli da cuje i proba G12 kutije moze da me kontaktira ovde u privatnim porukama. pozz Promijenjeno od neshatomic (04.12.2016 u 19:24 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
a misljenjq za manji razglas do 5000-6000 evra? ovih 8000 mi je mali previse
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
6000 ti kupuje ozbiljniji razglas od tog lakustika ako ti vrhunski bedz na kutijama nije prioritet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
mnoogo kume
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mislim da sam ti vec dao odgovor na tvoje pitanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
greska, procitao sam "kupuje ti 'snagas' mahinalno umesto razglas
![]() |
![]() |
![]() |