|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kao prvo,ja nisam imamo na umu nikakvo krijumicarenje niti bilo sta drugo nelegalno na umu.
Pitao sam samo kakva je stvar sa granicama jer sam imao na umu da bih mozda isao u Srb.po instrument. Stoga ne vidim niti jedan argument da je pitanje neprimjereno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
da, jes sverc, kad preneses iz Nemacke u Austriju ,i preko pola Evrope,to nije sverc, samo u Srbju kad doneses to je sverc, kao da vec nismo dovoljno osakaceni i usraceni za sve benefiti normalnog sveta, pa cu jos i carinu da im platim, da punim nasoj birokratiji dzepove...dobice...sipak...
Promijenjeno od Milan$ (10.10.2016 u 01:16 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@Milan$- @josipv planira kupiti polovnu klavijaturu u Srbiji i prenijeti je u Hrvatsku. Ako će trebati platiti nekome carinu, onda će to biti Hrvatskoj.
![]() Bez obzira da li ide preko Mađarske ili direkno ide u Hrvatsku, morat će prijaviti instrument. Ovisi o carniku hoće li će ga cariniti i po kojoj tarifi, ali on na to ima pravo ako baš želi. U tom slučaju mu kupovina sigurno neće biti isplativa. Ako @jospiv ide na varijantu da kaže da je to njegov insturment, mora imati ATA karnet kojim će dokazati da ga je iznesao iz Hrvatske. Pošto ga nema, opet je u problemu. Ako ide na varijantu da ništa ne prijavljuje, tek mu onda može prisjesti kupovina jer mu mogu oduzeti instrument. Ne znam kolika može biti ušteda i koja je cifra u pitanju ali sumnjam da je uz navedeni rizik takva kupovina može biti isplativa. Još kada se zbroje troškovi puta .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ma ja to cisto onako iz revolta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ma da, prolazi tako bez problema. To u stvari i jest osobna oprema, isto kao skuplji laptop, kamera, fotoaparat ... Ali ako "imaš sreće" i naletiš na patnika, onda te pošalje na špediciju u 2 km dugu kolonu zajedno s kamionima pa mu ti reci da nećeš. Meni se to (skoro) jednom dogodilo dok još nismo bili "u zajednici". Na sreću, "uniformirani" je imao "mekano srce" i bio je malo potkupljiv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Kada sam išao za Austriju preko Kelebije, uredno sam otišao u carinarnicu, zgradicu odmah sa leve strane, prijavio vrednost od (600 eur
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Zato je moja opcija kupovine u Srbiji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Hmmm...
Ne znam koji model točno tražiš ali ne bih rekao da ih nema. Pogledaj i na Slovenskom oglasniku "Bolha". |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|