Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 16.09.2016, 01:06   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@ella85 - Točno, ovisi koju karakteristiku gledaš. Ako je uopće vjerovati proizvođaču. Ako ćemo im ipak vjerovati onda se radi o 650 W RMS-a.

Citat:
Casper, mentalno još nisam na tom nivou koji mi nudiš, trebao bi to negdje vidjeti uživo i čuti kako radi itd., onda bi drugačije mislio, zasada sam još djelomično na analognom sistemu.
@b.o.Y.c.h. ČK - vjerujem da postoji sumnja u to da li će ti odgovarati sound i da li ćeš se snaći u radu.
Ali sam siguran u jedno, kad se jednom proba "digitalija", kada se uho navikne na to da svaka promjena parametra stvarno i mijenja sound i kada se navikne na rukovanje (vjeruj da za to treba minimum vremena i znanja), onda se više ne vraća "nazad".
Pored toga, cijena ide u prilog.
ZED 12FX 400 eura vs. X air12 + tablet 360 eura

Vezano uz pokvarljivost pojačala, sve što je kupljeno kod Thomanna ima 3 godine garancije. Mislim da i Behringer to isto jamči ako si napravio on line registraciju svog proizvoda. A ako nešto radi 3 godine, nema razloga da ne bi radilo i 13.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2016-09-16_005226.jpg (87,9 KB, 54x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2016, 01:45   #2
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Upravo sam naveo podatak o snazi koju daje proizvodjac i ajmo reci da mu vjerujemo.

Navedeni podatak je za slucaj kad mixer tjera kompletnu zvucnu sliku obuhvacajuci sve freq. od skroz niskih do posve visokih .......dynacord kaze da u takvom rezimu je snaga 2x450w.

A ja sam razumio da velika vecina upravo tako i koristi svoje mixere.

Pretpostavljam da vecini ljudi lijepo zvuci powermate 3 snaga 2x1000w i to odma zvuci kao nesto skroz jako..........ali red je ljudima objasnit ako ne znaju kad i kako moze da izbaci tu snagu

To sve pokazuje samo koliko vise dobijas sa posebno pojacalom u odnosu na aktivan mixer.
ella 85 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije