Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.09.2016, 10:19   #1
Ivan099
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 06.08.2007
Mjesto: Čakovec-Hrvatska
Godina: 43
Downloads: 848
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR S770
Ivan099 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Ivan099 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Evo da ja kažem nešto isto sam prije par tjedana bio u dilemi za mikser nakon yamahe emx 5000 tražio sam isto power mikser i na kraju napravio drugu kombinaciju posebno pojačalo peavey PV2600 i mikser Alto Live 1202 i konačno zadovoljan snage ima a mikser na sebi ima svašta osim što je Alto i jako dobro radi.
Tako ako bi sad birao između ova dva miksera bio bi Allen&heath zašto jer je puno profesionalni mikser od yamahe ,allen ima graphic eq 9 band , ima panorame L-R yamaha nema to, jedina prednost yamahe je compersor i nešto malo više snage a osim toga izgleda ko neki televizor.
još bi najbolje bilo kad bi bio nov za kupit yamaha emx 5016cf al više ih nema novih
Pozdrav i sretno u odabiru.
Ivan099 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Ivan099 za ovaj koristan post:
b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016)
Star 14.09.2016, 11:35   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

A&H je bolji i tu nema dileme. Upravo toliko koliko je i skuplji. Pored toga je ljepši, barem sliči na mixer, a ne na televizor.

Thomann cijene
EMX5 - 585 eura
12 kanala, 2x460W, 1efekt, 9,5kg

A&H ZED P1000 - 760 eura
10 kanala, 2x325W, 2 efekta, 13,5 kg

Nisam neki Behringer fan ali za isto novaca se dobiva mnogo više. Slažem se potpuno što veli @ffb, evo moguće kombinacije

=====================================
X-air 12 - 280 eura
iNuke NU3000DSP - 250 eura
case ~ 100 eura
tablet ~ 100 eura

12 kanala, 2x 600W, 4 efekta, cca 9-10kg
=====================================

Ako se sve složi u case, pospaja kablovinje, izgledat će profi i nije ništa kompliciranije za slaganje.

Promijenjeno od casper (14.09.2016 u 11:41 sati) Razlog: sitne greške
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016), nesaband (15.09.2016)
Star 15.09.2016, 13:41   #3
mirandess
Odomaćeni član

mirandess's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2010
Mjesto: Mostar
Downloads: 677
Uploads: 7
Rekao HVALA: 117
Zahvalili mu 104 puta u 95 Postova
Instrumenti: Korg PA4x, Amati Clarinet b. Casio Ctk 531, Nord Electro 6D, Musicman Luke3 :)
Interesi: Sviranje
mirandess befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mirandess pošalji poruku preko Yahoo! messengera mirandess pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od ffb Pokaži Post
Kombinacija mixer plus pojacalo je po meni mnogo bolja. Malo vise kablova,tezine ali vrijedi razmisliti.
Ja ne bih to crnom ciganu preporucio, znaci, svirao sam na allen heath zed 10fx+crown xti 4000(sa rekom)+ev zx4+stalci+klavijatura+stalak od klavijature........, aj što sam sam morao snositi tu opremu, nego što sam se ubio od težine!!! Satro sam auto(vec sada bivse auto) sicevi su se skoro isparali itd itd... Što manje nosanja to bolje vjerujte mi!
Ali i defitinivno najbolja varijanta! Samo za koga? da su nam dobre dnevnice po tezgama, ne bi mi bilo mrsko to nosat
Star 15.09.2016, 14:28   #4
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Istaknuo sam i težinu jer je ona bitna stavka. Ja na nju prvo gledam , tek onda kvaliteta pa cijena. A$H je 13,5, moj prijedlog je 10 kg. Ostala oprema ionako ne igra ulogu jer nije dio teme.

Ako se posloži u dobar rack, priča može biti elegantna, brzo složiva i lako prenosva. Evo jednog rješenja (slika1) koje mi se čini OK po cijeni i funkcionalnosti.
A spomenuti X-air 12 se može ugraditi u rack zajedno s pojačalom (slika2). Može se smjestiti bilo gdje na bini što je vrlo praktična stvar.

iNuke NU3000DSP - 3,1kg
X-air 12 - 2,4 kg
rack - cca 4 kg

Kao što kaže @ffb, opcija s aktivnim kutijama je sasvim neka druga priča. A ona opet ovisi o mnogo faktora, prije svega o debljini novčanika.

Malo smo se raspisali, pomalo odlutamo s teme, ali neka. Tako i treba jer je svaki savijet dobro došao i otvara svima nove vidike. Ja bih bio najsretniji kada bi mogao imati barem tri sistema , jedan za kućne tulume od 20tak ljud8i, drugi za obiteljske svadbe do 100, a treći za velika "narodna veselja pod šatorom".
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2016-09-15_135928.jpg (52,7 KB, 62x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 2016-09-15_141438.jpg (88,8 KB, 60x skinuto)
Highslide JS
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
Star 15.09.2016, 17:00   #5
b.o.Y.c.h. ČK
Odomaćeni član

b.o.Y.c.h. ČK's Avatar

Registrovan/a dana: 25.04.2007
Mjesto: Međimurje, Bayern
Godina: 37
Downloads: 686
Uploads: 13
Rekao HVALA: 124
Zahvalili mu 43 puta u 43 Postova
Instrumenti: Genos, Scandalli, Bugari Gold, Hohner Bravo III
Interesi: Skupljanje salveta
b.o.Y.c.h. ČK befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
b.o.Y.c.h. ČK pošalji poruku preko MSN messengera b.o.Y.c.h. ČK pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mixer je u shopu.
Da sada ne otvaram druge teme, ja ću nastaviti tu. Znači emx5 otpada. Aktivni zvučnici ne dolaze u obzir, barem zasada jer su ovi još novi i ok su.
Dosta pratim A&H ZED 12fx, to bi odma uzeo, ali onda muku mučim koje pojačalo uzeti da je dobro a da nije baš preskupo i preteško, jer težina mi igra ulogu. Ld systems je odlično pojačalo ali ima 16kg, dok npr behringer ima 3-4kg. (iako prodavači tvrde da taj novi Beh nema veze sa starima i da radi odlično, iz iskustva čujem priče kako se i dalje kvare).
Casper, mentalno još nisam na tom nivou koji mi nudiš, trebao bi to negdje vidjeti uživo i čuti kako radi itd., onda bi drugačije mislio, zasada sam još djelomično na analognom sistemu.
Kad bi zed p1000 imao dosta snage, odmah bi uzeo, bez priče.
A uzeo bih i powermate neki, samo da ne košta 1400e, kod mene debljina novčanika ovisi o količini telefonskih kartica u njemu
Star 15.09.2016, 18:26   #6
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Bojčak,čitam tvoje postove i gledam tvoje probleme,kao da ih ja pišem,!!!.Garantiram da bi ti jedan PM-600-3 ili PM1000-2 ipak izlečila dušu.
I meni isto,i ja se isto vrtim oko ta dva miksera i oko onog Mekija!!
Koliko sam shvatio,zed je dobar,može proći ali mu fali malo snage?
Baš me interesira šta ćeš uzeti.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 15.09.2016, 18:57   #7
b.o.Y.c.h. ČK
Odomaćeni član

b.o.Y.c.h. ČK's Avatar

Registrovan/a dana: 25.04.2007
Mjesto: Međimurje, Bayern
Godina: 37
Downloads: 686
Uploads: 13
Rekao HVALA: 124
Zahvalili mu 43 puta u 43 Postova
Instrumenti: Genos, Scandalli, Bugari Gold, Hohner Bravo III
Interesi: Skupljanje salveta
b.o.Y.c.h. ČK befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
b.o.Y.c.h. ČK pošalji poruku preko MSN messengera b.o.Y.c.h. ČK pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nema gain, panorame,pfl,phones ma gotovo ništa, frekvencije loše reagiraju, tj. slabo se primjete pri okretanju. Efekti su katastrofa, stara emx5000 nije imala nešto posebno, ali ovo da ne govorim, nema pošteni delay, iako piše da ima, zaboravite to. Vratimo se sada na pojačala i allen i heat EMX5 je niža klasa yamahe i ona služi za govorancije, političke skupove itd
Za MAckie kažu da laže u snazi, loši efekti, lažna slika o svemu, a pošto skoro nitko to nema, odustao jer mi nitko neće dati na posudbu a i nemam vremena za to.
Zed p1000 odma uzimam da ima jaču snagu, dakle ima 325x2, barem 400 da ima. E sada dolazi u obzir 12fx al neznam koje pojačalo. A PM 600-3 bi bez postavljanja pitanja na forum kupio! Vunimrav, ajd sad ti nešto isprobaj, ja yamahu jesam

Promijenjeno od b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016 u 19:04 sati) Razlog: dodatak
b.o.Y.c.h. ČK je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2016, 00:21   #8
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mala dopuna za snagu powermate3 600

Proizvodjac u svom pdf u navodi ovu snagu :

ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2016, 01:06   #9
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

@ella85 - Točno, ovisi koju karakteristiku gledaš. Ako je uopće vjerovati proizvođaču. Ako ćemo im ipak vjerovati onda se radi o 650 W RMS-a.

Citat:
Casper, mentalno još nisam na tom nivou koji mi nudiš, trebao bi to negdje vidjeti uživo i čuti kako radi itd., onda bi drugačije mislio, zasada sam još djelomično na analognom sistemu.
@b.o.Y.c.h. ČK - vjerujem da postoji sumnja u to da li će ti odgovarati sound i da li ćeš se snaći u radu.
Ali sam siguran u jedno, kad se jednom proba "digitalija", kada se uho navikne na to da svaka promjena parametra stvarno i mijenja sound i kada se navikne na rukovanje (vjeruj da za to treba minimum vremena i znanja), onda se više ne vraća "nazad".
Pored toga, cijena ide u prilog.
ZED 12FX 400 eura vs. X air12 + tablet 360 eura

Vezano uz pokvarljivost pojačala, sve što je kupljeno kod Thomanna ima 3 godine garancije. Mislim da i Behringer to isto jamči ako si napravio on line registraciju svog proizvoda. A ako nešto radi 3 godine, nema razloga da ne bi radilo i 13.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2016-09-16_005226.jpg (87,9 KB, 54x skinuto)
Highslide JS
Star 16.09.2016, 01:45   #10
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Upravo sam naveo podatak o snazi koju daje proizvodjac i ajmo reci da mu vjerujemo.

Navedeni podatak je za slucaj kad mixer tjera kompletnu zvucnu sliku obuhvacajuci sve freq. od skroz niskih do posve visokih .......dynacord kaze da u takvom rezimu je snaga 2x450w.

A ja sam razumio da velika vecina upravo tako i koristi svoje mixere.

Pretpostavljam da vecini ljudi lijepo zvuci powermate 3 snaga 2x1000w i to odma zvuci kao nesto skroz jako..........ali red je ljudima objasnit ako ne znaju kad i kako moze da izbaci tu snagu

To sve pokazuje samo koliko vise dobijas sa posebno pojacalom u odnosu na aktivan mixer.
ella 85 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije