|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
uvjek Allen i H.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio megane za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016) |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Evo da ja kažem nešto isto sam prije par tjedana bio u dilemi za mikser nakon yamahe emx 5000 tražio sam isto power mikser i na kraju napravio drugu kombinaciju posebno pojačalo peavey PV2600 i mikser Alto Live 1202 i konačno zadovoljan snage ima a mikser na sebi ima svašta osim što je Alto i jako dobro radi.
Tako ako bi sad birao između ova dva miksera bio bi Allen&heath zašto jer je puno profesionalni mikser od yamahe ,allen ima graphic eq 9 band , ima panorame L-R yamaha nema to, jedina prednost yamahe je compersor i nešto malo više snage a osim toga izgleda ko neki televizor. još bi najbolje bilo kad bi bio nov za kupit yamaha emx 5016cf al više ih nema novih Pozdrav i sretno u odabiru. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ivan099 za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016) |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
A&H je bolji i tu nema dileme. Upravo toliko koliko je i skuplji. Pored toga je ljepši, barem sliči na mixer, a ne na televizor.
![]() Thomann cijene EMX5 - 585 eura 12 kanala, 2x460W, 1efekt, 9,5kg A&H ZED P1000 - 760 eura 10 kanala, 2x325W, 2 efekta, 13,5 kg Nisam neki Behringer fan ali za isto novaca se dobiva mnogo više. Slažem se potpuno što veli @ffb, evo moguće kombinacije ===================================== X-air 12 - 280 eura iNuke NU3000DSP - 250 eura case ~ 100 eura tablet ~ 100 eura ________________ ~ 730 eura 12 kanala, 2x 600W, 4 efekta, cca 9-10kg ===================================== Ako se sve složi u case, pospaja kablovinje, izgledat će profi i nije ništa kompliciranije za slaganje. Promijenjeno od casper (14.09.2016 u 11:41 sati) Razlog: sitne greške |
![]() |
![]() |
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016), nesaband (15.09.2016) |
![]() |
#4 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
Ali i defitinivno najbolja varijanta! Samo za koga? ![]() ![]()
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mirandess za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016) |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Istaknuo sam i težinu jer je ona bitna stavka. Ja na nju prvo gledam
![]() Ako se posloži u dobar rack, priča može biti elegantna, brzo složiva i lako prenosva. Evo jednog rješenja (slika1) koje mi se čini OK po cijeni i funkcionalnosti. A spomenuti X-air 12 se može ugraditi u rack zajedno s pojačalom (slika2). Može se smjestiti bilo gdje na bini što je vrlo praktična stvar. iNuke NU3000DSP - 3,1kg X-air 12 - 2,4 kg rack - cca 4 kg Kao što kaže @ffb, opcija s aktivnim kutijama je sasvim neka druga priča. A ona opet ovisi o mnogo faktora, prije svega o debljini novčanika. ![]() Malo smo se raspisali, pomalo odlutamo s teme, ali neka. Tako i treba jer je svaki savijet dobro došao i otvara svima nove vidike. Ja bih bio najsretniji kada bi mogao imati barem tri sistema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (15.09.2016) |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mixer je u shopu.
Da sada ne otvaram druge teme, ja ću nastaviti tu. Znači emx5 otpada. Aktivni zvučnici ne dolaze u obzir, barem zasada jer su ovi još novi i ok su. Dosta pratim A&H ZED 12fx, to bi odma uzeo, ali onda muku mučim koje pojačalo uzeti da je dobro a da nije baš preskupo i preteško, jer težina mi igra ulogu. Ld systems je odlično pojačalo ali ima 16kg, dok npr behringer ima 3-4kg. (iako prodavači tvrde da taj novi Beh nema veze sa starima i da radi odlično, iz iskustva čujem priče kako se i dalje kvare). Casper, mentalno još nisam na tom nivou koji mi nudiš, trebao bi to negdje vidjeti uživo i čuti kako radi itd., onda bi drugačije mislio, zasada sam još djelomično na analognom sistemu. Kad bi zed p1000 imao dosta snage, odmah bi uzeo, bez priče. A uzeo bih i powermate neki, samo da ne košta 1400e, kod mene debljina novčanika ovisi o količini telefonskih kartica u njemu ![]()
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Bojčak,čitam tvoje postove i gledam tvoje probleme,kao da ih ja pišem,!!!
![]() I meni isto,i ja se isto vrtim oko ta dva miksera i oko onog Mekija!! Koliko sam shvatio,zed je dobar,može proći ali mu fali malo snage? Baš me interesira šta ćeš uzeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Mala dopuna za snagu powermate3 600
![]() Proizvodjac u svom pdf u navodi ovu snagu : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@ella85 - Točno, ovisi koju karakteristiku gledaš. Ako je uopće vjerovati proizvođaču. Ako ćemo im ipak vjerovati onda se radi o 650 W RMS-a.
Citat:
Ali sam siguran u jedno, kad se jednom proba "digitalija", kada se uho navikne na to da svaka promjena parametra stvarno i mijenja sound i kada se navikne na rukovanje (vjeruj da za to treba minimum vremena i znanja), onda se više ne vraća "nazad". Pored toga, cijena ide u prilog. ZED 12FX 400 eura vs. X air12 + tablet 360 eura Vezano uz pokvarljivost pojačala, sve što je kupljeno kod Thomanna ima 3 godine garancije. Mislim da i Behringer to isto jamči ako si napravio on line registraciju svog proizvoda. A ako nešto radi 3 godine, nema razloga da ne bi radilo i 13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Upravo sam naveo podatak o snazi koju daje proizvodjac i ajmo reci da mu vjerujemo.
Navedeni podatak je za slucaj kad mixer tjera kompletnu zvucnu sliku obuhvacajuci sve freq. od skroz niskih do posve visokih .......dynacord kaze da u takvom rezimu je snaga 2x450w. A ja sam razumio da velika vecina upravo tako i koristi svoje mixere. Pretpostavljam da vecini ljudi lijepo zvuci powermate 3 snaga 2x1000w i to odma zvuci kao nesto skroz jako..........ali red je ljudima objasnit ako ne znaju kad i kako moze da izbaci tu snagu To sve pokazuje samo koliko vise dobijas sa posebno pojacalom u odnosu na aktivan mixer. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|