|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Vidim ja da se polako misljenja razilaze po ovoj temi...
Nije problem u nabavci nove klavijature... Imam Pa3x i Kronos X, mogu da imam jos ko zna sta, problem je sto se meni ogadio concept aranzerske svirke. Koncept lupovanih midi fraza koje se vrte beskonacno... Nema tu ni lepote (koliko god da neko dobro svira) ni uzivanja, bar meni. Ako cemo realno, svirka sa aranzerom je samo "da se zavrsi pos'o"... Nema tu u stvari svirke, zavaravamo sami sebe. Jos kad vidim pocetnike koji posle par meseci vec idu na tezge sa aranzerima (ali to je druga tema) a ja do prve svirke nekoliko godina svakodnevno "drndao" harmoniku I opet nije bilo dovoljno dobro. Danas je, izgleda, sve dobro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Uvek postoji izbor,a izbor je na samom muzicaru da li ce svirati aranzer ili u bendu.Ja sam bas retko svirao sam.
Ne znam kako je kod tebe u Australiji.Ovde mozes da radis u bendu,da sviras aranzer sa jos nekim kolegom.Sto se tice pravih restorana sa muzikom oni vise nepostoje. Verovatno je slicna situacija i u Australiji da se sve svodi na neke klubove i gazde koji hoce sto jeftinije da prodju pa zato uzimaju samo jednog coveka da im svira. Globalizacija bato ![]()
![]() |
#3 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
Pet, sest muzičara je bend. Gitara,bas gitarista,bubanj,harmonika,violina....pojačala... To je muzika. Što više ljudi,manje kompjuter a svih oblika na bini. Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja od kako znam za sebe sviram na aranžeru(ritam mašini kako je neki nazivaju).
Taj arazner ima nekih svojih prednosti i mana a upravo jedna od tih mana mu je i ta monotonija koja je i mene prala u posljednje vrijeme... Dobro je kad sviras sam, sam si svoj gazda, sam radis prelaze, sam sviras solo, pjevas ili tercas pjevacu, dirigiras akordima i tonalitetima, ali opet tu nesto ne stima, fali ti onaj feeling da "nosi" tokom svirke, da taj ton ima dusu i da pila i žaga na sve strane... To do sada nitko nije uspio dobiti, taj ton, taj zvuk taj stimung iz aranzera (bar koliko ja znam), ali, kada bih god upao u zamjenu od nekih kolega iz full bendova uvijek bih se blago razocarao oko sljedeceg : kako bubnjari nisu precizni(kasne), kako basista ne svira inverziju ili ne zna rumbu dobro svirat, gitarista tu ne pali distorziju, pjevac falsa ili ne pjeva prateci ili ljudska strana(pocne te podjebavat u sred svatova ili svirke pa ti dio baksisa nece da da, sakrije ga od tebe ili pogodio vise dao tebi manje itd itd), ali na kraju bih se uvijek vratio svojoj staroj dobroj ri(n)tam masini i nakucao bih sve onako kako ja zelim i ona bi svirala... Tako da sto je sigur sigur je... Em vise love uzmes na tezgama, em te ne pere glasnoca bubnja i ostalih instrumenata na bini itd... Ali ako bas covjek vise ne moze izdrzat, uzmi novi instrument uci svirat, nema veze koliko ti je godina (govorim opcenito), nadjes ekipu koji sviraju isti ili slican stil muzike i svirate za svoju dusu, ako si u mogucnosti nac dobre muzicare a prvo pri tome da su ljudi(fer posteni pa onda muzicari) presaltas se na full band i eto ![]() Od aranzera je zarada sigurna sto posto i duplo veca nego da sviramo sa 3-4-5 ljudi (a realno nema vise tih lokala koji to mogu platit)... To je neko moje iskustvo. Sad radim sa bendom petero nas je u bendu, harmonikas on svira inace klavijaturu, ja gitaru sviram vecinu veceri, klarinet i klavijaturu i pjevam(glavni i prateci) i tonac sam, pjevac, pjevacica koja isto svira gitaru i djevojka jos jedna svira violinu i za sada nam je odlicno, meni vecer proleti tako brzo da se ni ne uspijem okrenuti... A ekipa je fantasticna za radit. Dell me mijenja cesto posto sam imao prometnu prije 3 ipo mjeseca i trenutno sam jos na godisnjem ali se vracam brzo ![]() ![]()
Tko svira notalno, propao je totalno ![]() ![]() Promijenjeno od mirandess (04.09.2016 u 22:03 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Znaš kako je kod nas govorio Pajo dok je svirao bubnjeve s nama u bandu, ono kad ne znamo kad ja trebam upast sa solom ili pjevač sa strofom, pa on kaže samo gledaj u mene, manu'ću ti ja glavoN
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Pa jasno dosadio aranžer, i Ja več dugo ne palim radio, i malo je bolje, drdrao sam i aranžere i midi file, 9 iztrošio aranžera , 6 harmonika poništio menjao, puno tableta pojeo za glasilke u grlu, puno piva i rakije popio, torte pojeo, menjao pjevačice, i pjevače, juče idem na sastanak sa bubnjarom biče kao pre 30 godina, u živu, živa svirka, nešto znam, nešto ču još naučit, harmonika i onako sama mi svira, nema zime. Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
@sale_band
Dve godine nisam uopšte svirao klavijature, pa ti vidi... Uzmem gitaru nekad, mada i nju retko. Pokušavao da pronađem neku ekipu za svirku, čisto onako zezanje i hobi, ali bi svi da tezgare...
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Muzičar ti je onaj pravi muzičar ko više ne tezgari, ili samo malo tezgari i dosađuje publici, ja tako mislim. A neki vole da sviraju i pjevaju, i uopšte ne prestanu sa urlanjem, to so dosađivaći a ne fini muzičari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Šalu na stranu, kao što i napisah, bar ti dobro znaš kako je teško naći normalne muzičare (po pitanju psihe i da je prvo čovjek), danas, manje više nije ni bitno kako tko svira... Al eto... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Zar moze sprava,od koje si zaradio sve,citavu opremu i sve ostalo, da ti dosadi?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|