|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
@casper Svih sest stavki sam naveo da mogu da provarim. Procitati malo detaljnije post, i kome sam to naveo kao napomenu, za koga bi to bilo problematicno.
@Tyros2 ne pada mi na pamet da pravim 20 setova. Niti mi jos manje pada na pamet da imam 20 raznoraznih gluparija u klavijaturi. Sude, Mude i ostali me ne zanimaju. Kao sto rekoh, za mene nista ne moze nadomjestiti funkcionalnost. Da ponovim - bolje 20 + 128 lagodno dostupnih farbi nego xxx + xxx preko kojekakvih gluposti. Vec smo imali debatu o samom zvuku Tyrosa 5, koji ja licno ne smatram nekim spektaklom, niti ga apsolutno ne smatram nezamjenjivim. Tu su nam se misljena potpuno razisla. Pogotovo za te pare. Tyros 5 je godinu dana kod mene, znam kako radi i kako dise. Generalno, za cijenu koju imaju, a koliko daju svi novi top aranzeri, to je jedna velika kradja i pizdarija. Najblaze receno, bez izuzetka. @casper T5 sam kupio jedino iz razloga sto mi je bilo vrijeme za novu klavijaturu, a nisam mogao naci T4. Da je bilo, sigurno ne bih uzeo T5. Kako je tako je, zivot ide dalje. Svi smo zivi i zdravi, to je najvaznije. Boze zdravlja, klavijatura ce biti. Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Zivio.... I mnogo srece ...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (21.02.2016) |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Nego šta, bitno da zdravlje služi i da se na forumu druži.
![]() Ovdje smo da svatko iznese vlastita iskustva, probleme, negativna viđenja ali isto tako oduševljenja, postignuća i vlastite uspjehe. Nije dobra loša vibracija i nepotrebna frustracija, jer, to se širi kao kuga. I za čas nastaje tuga. (puklo me neko pjesništvo u pol tri ujutro ![]() Ponovit ću po ne znam koji put iako mi se pokušava nametnuti da favoriziram Yamahu, niti jedan instrument nije idealan niti ima sve ono što bi mi htjeli. Naravno da i Yamaha ima dosta toga što bih i ja mijenjao. Moji polušaji da drugima pomognem savjetom ponekad naiđu na "tvrd orah", pa me se onda okaraterizira na posprdan način kao što je to jučer učino @Sky Net. Nikada nisam pisao napamet i uvijek sam argumentirao svoje stavove. Očekujem da se oni poštuju na isti način kao što i ja poštujem tuđe. Kada čitam kako razmišlja @tyros2 i kako pristupa "problemu", potpuno mi je logično to što piše. Zašto ne napraviti i 50 drum setova od kojih se svaki razlikuje za jednu nijansu doboša i bas bubnja. I eto u trenu promjene tijekom svirke. Ovo je odličan način da se doskoči brzoj promjeni druma i testiranju novokreirane mape. Iako moram priznati da se niti meni kao i @tyros2 nikada nije dogodilo da obrađeni set bubnja moram naknadno mijenjati. Nekako mi je poznata teza o uroti kako nas Yamaha ili netko drugi potkrada i uzima velike pare za ništa. Sjeća me na ona vremena kada je forumom kružio "duh urote od svih brenodva" ali s jednom skrivenom namjerom, samo kako bi se lakše moglo uvaliti vlastiti proizvod koji je "daleko najmoćniji od svih hardware aranžera današnjice". Ako sam sam otišao u dučan, sam odabrao i sam platio proizvod, kako nakon toga mogu reči da me je prodavač prevario? No dobro, svatko ima svoj pogled na ljude i društvo koji ga okružuju. I da ovu noćnu sagu završim u istom tonu kao moji predhodnici, "...Nek se pjeva, nek se pije dobro je kad bolje nije..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Vredan član društva
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]() Citat:
Pozdrav Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Da pitam, ovo me takodje interesuje...ovo oko fvrekfencija svakog elementa bubnja..ako ne moze u YEM-u, mogu li se te frekfencije dodati ili oduzeti u klavijaturi svakom elementu bubanja posebno? hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kolega Milan$, editing frekvecija na elementima bubnja nije moguce niti u YEM-u, niti u samoj klavijaturi. Ovo je od mogucnosti EQ-a unutar YEM-a, dakle EQ u dva pojasa koji utice na kompletan set:
![]() A ovo je mogucnost unutar trake style-a na klavijaturi: ![]() Dakle, +63 ili -64. I to na kompletnom drum-u. To je ono, tek da se moze reci da ima EQ po kanalu. U konacnici, i za to postoji rjesenje. Svi ti elementi bubnja se mogu obraditi i jos PRIJE ubacivanja u YEM. Ja koristim najjednostavniji nacin koji sam nasao - u Cubase otvorim sempler, u kome slozim semplove, taj sempler rastavim na zasebne kanale, i onda radim sa EQ onako kako i treba, da postignem otprilike ton kakav zelim, a preko midija mogu da prosviram, da vidim na sta to lici. S tim, da to uzima jos dodatno vrijeme, koje skupa sa ucitavanjem dodje na finu satnicu. I da, ako uocim da sam u necemu pretjerao, nakon probanja seta u klavijaturi, moram ponovo otvoriti Cubase, editovati eq na kanalu tog sempla, spasiti takav sempl, ubaciti ga u YEM..ostalo je historija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
znaci samo dvopojasni eq po jednoj traci styla i to je to? a reci mi jel ima te mogucnosti tyros 4?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Citat:
Pa eto,,Casper je ponudio svoj T4 za tvoj T5 I jos paar stotina Evrica plus dobar rucak... ![]() Sve tvoje muke sa YEM-om ce nestati ![]() malo sale... pozdrav Promijenjeno od casper (22.02.2016 u 11:27 sati) Razlog: popravak citata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|