Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ostali proizvođači i razno

Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja.

Alati tema Display Modes
Star 06.03.2008, 11:50   #15
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ajte molim vas, ovo stvarno treba zaključati. Prije svega odabir kombinacije je stvar pojedinca i njegovih glazbenih ukuza. Drugo, savjet je da je vrlo neozbiljno imati 2 ista engina na stageu. To znači da nije loše imati dva ista proizvođača ako su im procesori različiti pa im soundovi nisu isti. Ali ako je u pitanju Pa1X i Extreme ili Pa800 i M3, to je za mene loša kombinacija. G-70 i Phantom nije imati grijeh, ali bez samplova je ova kombinacija totalno mutava jer su soundovi bez obzira na strukturu procesora oba Rolandova navedena syntha u dlaku ista jer im je algoritam tvorbe na oba procesora isti. S druge strane i sam koristim sve KORG-ove mašine, no pored Pa80 koji je HI synteza imam LE (nažalost ista ili slična sinteza) ali samo za samplove i N364 (AI2 sinteza). Ovakogva kombinacija prolazi jer N364 ima neke boje koje nemaju niti Pa80 niti LE, a s druge strane lijen sam da te boje sampliram na LE-a.
Tako da gore navedena kombinacija Rolanda bi imala efekta (G70 + Fantom) kad bi joj se pridodao neki stariji Rolandov modul tipa JV2080 ili nešto ala XP30/50/80. Tada bi to imalo svoju svrhu.
Kad bi se stvarno gledalo što je trenutno na tržištu najmočnije i najbolje u ponudi a da izdvojimo ultra skupe modele kao Waldorf ili Oasys tada bi najidealnija kombinacija mogla biti sljedeča :
1) Ketron Audya + Kurzweil K2600
2) KORG Pa2X Pro + Yamaha Motif
3) Yamaha Tyros II + Korg Extreme (eventualno M3)

Kao što vidite u ovim kombinacijama nema Rolanda. Prošo bi i Roland (E80 ili G70) ali isključivo samo uz jedan od gore tri nabrojena workstationa, no to je onda već debelo po ocjeni uloženo/dobiveno tek kombinacija na 4. mjestu.

Promijenjeno od kreso (06.03.2008 u 11:55 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
kombinacija

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:46

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije