Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.01.2016, 00:01   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To ti je minimum 100 eura.
casper je offline   Reply With Quote
Star 18.01.2016, 00:03   #2
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

pa jbs ga 100,100...nego odakle to moze da se poruci znas li?
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 18.01.2016, 00:34   #3
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Za Srbiju ne znam. Odnesi kod servisera, on bi trebao imati "kanale" dobave. Neka ga otvori pa će vidjeti, možda ga može "zakrpati". Vidjet će o kakvom se oštećenju radi pa ćeš tada donijeti odluku.

Ovo što je uredno radio noć prije ne mora ništa značiti. Recimo da se prilikom baš tog (zadnjeg) gašenja dogodila situacija da zvučnik nije bio stišan, a na mixeru je stisnut power off. Tom se prilikom može dogoditi pomicanje membrane u toj mjeri da je špula izađe potpun van svog dosjeda i pri povratku zapne za rub magneta. U stvari ovaj tip zvučnika nema magnet u kasičnom smislu ali je ovakav šok ima isti negativan učinak. I djelomično se ošteti materijal (papir) na kojem snalazi namotaj i izgubi se pravilna kružnica špule. U tom slučaju zvučnik radi, špula se kreće ali istovremeno zapinje za rub "magneta" i zato čuješ ovo grebanje. Kada pristisneš membranu, izbaciš iz centra špulu i ona ne grebe. To su samo moje predpostavke,a vjerojatno su točne. Ako pustiš da ovakav zvučnik radi neko vrijeme, namotaj će se grijati i .... prije ili kasnije potpuno spaliti.

Baš se raspisah. Zao mi je što ti se to dogodilo, valjda zato. Imao sam davno, davno slično iskustva pa sam dobro proučio "gradivo". Ali tada sam sam motao neke stare EI Niš zvučnike. I radili su neko vrijeme ....

Promijenjeno od casper (18.01.2016 u 00:37 sati)
Star 18.01.2016, 01:31   #4
MarjanMilosevic
Odomaćeni član

MarjanMilosevic's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2011
Mjesto: Skopje
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 56 puta u 49 Postova
MarjanMilosevic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
MarjanMilosevic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ako treba raditi rekon onda se spremi na sumu od blizu 200 eura.
To je losa strana JBL-a. Kutije nisu skupe (mislim na tu nizu klasu) ali su delovi uzasno skupi.
MarjanMilosevic je offline   Reply With Quote
Star 18.01.2016, 01:33   #5
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

Eeee vidis ova situacija sa gasenjem je vec vrlo moguca...Sinoc je bila jako velika guzva u lokalu gde smo radili, i upala murija pred kraj, i nama kao gotova svirka, ajde gasite to, i sad ja ugasio klavijaturu,smanjim mixer, i uvek pre gasenja mutiram sve kanale, i ugasim ga, ali kutije pre toga nisu bile utisane, niti ugasene, bile su pojacane na oko 1 sat, otprilike, i onda kad ugasim mixer cuje se onaj kratki "pucanj" jer su pojacane,ali ne nesto jako, ako ne obratis paznju,veroavatno to ne bi ni cuo na njima...ne radim to uvek tako, ali eto desi se...a iskreno nisam ni znao da to takvo gasenje, moze tako uticati na membranu kutije, iako je mixer smanjen..Elem, da se malo tesim, ako je recimo ta situacija u pitanju, onda je to mozda i dobro, jer kutije nakn toga nisu svirale, tako da ni namotaji, ne bi trebali da su nagoreli, videcemo...jutros kad sam raspakovao zvucnik, cim sam cuo, o cemu se radi, nisam ga ganjao, ni po snazi, niti je radio nesto dugo, svega 5 min, cim saqm skontao da nesto ne valja, otvorio sam ga i ostavio...tako da se nadam da mozda namotaji nisu nagoreli...
Dodato:
200 evrica? pa nov bass kosta 300 eura

Promijenjeno od Milan$ (18.01.2016 u 01:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 18.01.2016, 01:40   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Neka otvori (razlijepi) zvučnik pa ćeš vidjeti. Možda se može štogod izvući ako je stradao samo krajni dio ovog specijalnog materijala na kojem je namotana žica. Ako samo on grebe po dosjedu, onda je to dobra vijest.
Star 18.01.2016, 02:03   #7
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

ide kod cika doktora pa cemo videti,javljam rezultate
Dodato:
Ljudi zvucnik ce ipak morati da se mota, nagoreo je dovoljno...Majstor kaze da ce ga uraditi maximalno dobro, ali da kao original nece biti, jer takvu zicu koja fabricki ide u tom zvucniku on nema...Covek bio iskren, pa sad kako ja odlucim...Elem sto se mene tice ja bih uzo originalni zamenski recone kit, kolko kosta nek kosta, da to bude kako je i bilo...Ali nesto ih nema po netu mnogo, nasao sam nesto na nekim americkim sajtovima, 120 dolara kit, al daleko je America...pomagajte ako znate gde da nadjem ovaj originalni zamenski kit, ako znate strane pouzdane sajtove od kojih mogu da porucim to i da stigne u Srbiju???Na nasim oglasima sam nasao originalni zamenski reacon kit za kutije MRX515, koje su u sustini dosta slicne, ali nije isti bass unutra kako vidim...u MRX-u je 265h, a u PRX je 265F...ako znate gde da nadjem ovo originalno cudo, pisite...hvala

Promijenjeno od Milan$ (19.01.2016 u 15:50 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 19.01.2016, 16:50   #8
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Znači, nema sreće.
Skupi su ti zvučnici, a onda i kitovi za popravak. Originalni namotaj je od tkz. flat žice i ova uobičajena ne bi bila dobro rješenje. Tako reparirani zvučnik ne bi nikada radio kao original, a i pitanje koliko bi radio.
Poslao sam ti na PP neke linkove za kupovinu samo namotaja, jeftinije je i ako se odradii kako valja, ne bi trebalo biti problema.
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije