|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Band koji svira uzivo, je dusa muzike.To je ono pravo.
Ja sam imao band koji se sastajao od izvrsne muzicare-opasni sluhisti, medutim band hoce postojan rad i postojano ucenje novih pesama. A ti moji od svirku na svirku... svirali smo samo one standard pesme koje idu po svadbe a drugo sve onako zvucilo bez veze... kad sledio zabavni blok ili turbo folk onda sam opet ja koristio aranzer a oni na pivo... "ne moze da se postigne taj ton sa celi band...", kako da ne,nisu znali da sviraju pesme pa zato eskivirali. Niko nije radio tacno svoj deo poslom nit izvadio nesto a da bude verno originala i precizno... ljudi familijarne,obaveze,nije im ni bilo vreme za vezbanje nit volje...samo da uzmu pare i toliko... ja dosao sa opremom od 3-4.000 eura...a bubnjar sa bubnjeve od 300 eura pred raspadanje,,, bassist sa gitarom od 100 eura i pojacalo neko bez veze i opet isto delimo... epa nema to nikud!!! I rezultat od to je da sad svadbe sviramo sa aranzerom. I da recem hvala bogu je dobro... a to da ce da se vrati vrme bandova cisto sumljam... tehnika ide napred jako brzo tako da aranzere jos malo bicu monstrumi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
prijatelju, priče s ulaganjem u opremu i instrument zaboravi. Pa ja sam na samom startu donio instrumente vrednije od komplet razglasa i svih ostalih instrumenata u bendu zajedno. Em 2 komada vrhunskih kljava, em harmonika od par somova eura, pa četvrtinu opreme u bendu, mikrofon pjevački, mikrofon za harmoniku ... pa sim te tam te ...
![]() I šta ću sad da kukam. Jedino rada mora biti. Kad se radi nov repertoar ima da se bez pogovora skine svih 20-tak stvari za taj mjesec. Ne interesira me. Mjesečno 20 novih pjesama i za godinu dana imaš 240 novih pjesama u talonu. Od tih 240 pjesama preživi 15 - 20 komada koji se sviraju još godinama, ostale za 6 mjeseci do godinu dana odu u zaborav. Muka ima jedino malo u pjevačkom poslu jer ponekad ne možemo nikako uskladit vokale pošto forsiramo višeglasno pjevanje tj minimum u 3, a obično u 4 glasa. Tada ako ne ide koristimo vocoder, no razlika se strašno osjeti. S obzirom na količinu "posla" u svakoj pjesmi uspio sam izbječi prvi vokal, tako da posljednjih godinu dana s bendom skoro uopće ne pjevam ili pjevam samo prateće vokale (back, treči ili falset). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Ma sve je dobro dok ne pevas falsH!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
GLAS za zivi bend naravno jer tu se oseti tehnika klavijaturiste i tona fora koje
na aranzeru ne mozes izvesti ali glas i za arranzer ali ko ga extra uradi milina slusati sve se drugo zaboravi, ma sve je to ok samo fajlasi su bezveze stvarno. od pojave arranzera dosta je svirka izgubila, a da se nisu pojavili mislite da bi bilo ovoliko muzicara koji rade uvek ma nema sanse bili bi samo bendovi koji vrede a tesko bi bilo pocinjati sklapati bend pa da odmah imas posao, a ovako kilavac dodje s arranzerom sta gazda zna vidi zvuci mu i to je to...Ma tona tu komentara mogu navesti al nema smisla...Pozz
![]() |
#5 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Nema druge, moram uzeti cekic i polupati ona dva playera za midi. Tacno kad ih vidim smuci mi se.hehe
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranzer, zajebujem |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|