Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 08.12.2015, 16:42   #11
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To što spominješ nije problem Yamahe već onih koji bi željeni da yamahin style pravilno zvuči na softaranžeru.

Zamisli kako bi se čula bas dionica nekog styla kada bi osnovni motiv bio notni zapis A, a prelaz bi bio notni zapis B. Što bi trebala svirati dionica bas gitare kada bi pritisnuo prelaz neposredno prije treće dobe? Imao bi zvučnu rupu koja bi potpuno upropastila prelaz.

Zato yamahini aranžeri nemaju problema s reprodukcijom ovakvog muzičkog motiva dok se kod softaranžera ono čuje kao ružno preskakanje ritma, kako bi rekli štucanje.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg A.jpg (4,8 KB, 29x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg B.jpg (4,7 KB, 30x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (08.12.2015 u 16:43 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Star 08.12.2015, 17:40   #12
pekilik
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
pekilik ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ovde se ne radi uopste o softverskim aranzerima, i ja ne bih velicao nedostatke jednog instrumenta,

princip kako to funkcionise npr. kod Korg-a ili Rolanda je taj da se pritiskom na Fill in styler prekida note off kontrolom sve tonove varijacija i retrigeruje trajanje tonova upisanih u Fill in-ovima i ako im je note on komanda bila pre pritiska na taster odredjenog Fill in-a (izuzev Drum traka gde se ovaj princip ne primenjuje), to je nesto sto sam i sam testirao na hardware aranzerima (i to funkcionise bez ikakvog "stucanja") a posto si se uhvatio za soft aranzere taj princip je primenjen na One man band 10 i 11, a bice uskoro primenjen i na softverski aranzer na koji aludiras...
pekilik je offline   Reply With Quote
Star 08.12.2015, 18:08   #13
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Odlično.
Nadam se da će Dan taj zahvat obaviti uskoro (zajedno s famoznim tercama) i da će tada nestati to iritirajuće štucanje koje slušam na snimkama korisnika.
Star 08.12.2015, 18:24   #14
pekilik
Ovaj baš voli da kuca

Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
Standard

Opasan si Casper, neka bude tako i ako se diskusija nije sa moje strane ni odnosila na softverske aranzere, svako neka svira na onome sto zeli ali treba ljudi da znaju prednosti a i mane onoga sto placaju pa bio to hardware ili software...
Star 08.12.2015, 18:52   #15
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sto se tice fillova meni licno bas tako kako je na Yamahi. Kad pritisnem fill od pocetka onda sve trake sviraju kao sto je uradjen taj fill, a ako pritisnem na pola svira bubanj pola prelaza a bas i ostalo sviraju nastavak deonice koja je bila pre filla. To mi je skroz logicno.
Nego Yamaha ima vecih problema oko midija, npr ne moguce je iskljuciti neku style traku lokalno. Moze samo kompletan style da se iskljuci. Dok na Korgu je moguce cak svaki stiil posebno podesiti koja ce traka svirati lokalno a koja ce davati samo midi podatak ili oboje. Ima jos nedostataka ali ne bih sad da duzim.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 12.12.2015, 01:24   #16
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od dmmacak Pokaži Post
Nego Yamaha ima vecih problema oko midija, npr ne moguce je iskljuciti neku style traku lokalno. Moze samo kompletan style da se iskljuci. Dok na Korgu je moguce cak svaki stiil posebno podesiti koja ce traka svirati lokalno a koja ce davati samo midi podatak ili oboje.

Ovo mi je malo nejasno,posto imam I Korga I Yamahu....Mozes li neki primjer konkretno navesti??

Pozz
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 12.12.2015, 11:50   #17
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Pa npr hteo bih da koristim stylove iz Yamahe ali samo bubanj ili drum2, hocu da pustim preko nekog drugog uredjaja. Znaci u ritmu hocu da mi se cuje iz Yamahe pekusije, bas i ostala pratnja a iz nekog drugog uredjaja samo drum2. U midi podesavanjima na Yamahi ne postoji opcija da se iskljuci samo Drum2, postoji samo ceo ritam.
Znam da ja to mogu na drugi nacin ali mi cudno sto to nisu stavili

Star 12.12.2015, 13:13   #18
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Da, u MIDI postavkama se ne može djelovati i lokalno isključiti samo neku traku Styla. Ali to se sasvim lako može riješi i na drugi način, po mom mišljenju i bolji i praktičniji.

Pa nećemo zbog toga valjda tvrditi da Yamaha ima "većih problema s MIDI protokolom"? Radi se o opciji koju je Yamaha postavila svojom logikom, a Korg opet na svoj način. Isto je to kao i ovaj fill in koji je spomenuo @pekilik. Za mene je logično da cjelokupan prelaz odsvira kada ga pritisnem na početku takta. Zar to i nije u skladu s logikom razmišljanja muzičara koji svira instrument u bandu? Nije li pretenciozno ovakav pristup Yamahe nazivati "nepremostivom preprekom"?
Star 12.12.2015, 15:29   #19
pekilik
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Za mene je logicno da kada pritisnem prelaz na pocetku takta aranzer odsvira ceo prelaz, ali mi nije logicno da kada ga pritisnem na drugoj deobi ili bitu ili kako ga vec neko zove, a aranzer odsvira samo drum trake iz stila a ostalo nastavi onako kako je to upisano u Main-u, a ono upisano u Fill in-u jednostavno zanemari,

i pretenciozno bi mi bilo da glorifikujem sva resenja jednog brenda, i ako postoje mozda i bolja resenja istih stvari u nekom drugom brendu proizvodjaca klavijatura...
Star 12.12.2015, 15:33   #20
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Dobro necemo tvrditi da je to bas katastrofa ali ipak jedan Tayros koja uopste njje jeftina klavijatura mislim da bi trebalo ipak vise da pruza korisnicima. Ima jos jedna stvar ne moguce je filtrirati razne control change podatke. Npr na korgu je to omoguceno, do duse globalno ne po kanalu, ali je ipak moguce. Ja i dalje tvrdim da je jeda Roland G-1000 mnogo kompleksnjji za rad sa midijem nego korg i yamaha zajedno.

Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije