|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Ustvari svi mogu biti totalno isti.
Ja da ga uzimam, ja bi uzeo Kronos2. Mada bilo koji da uzmes neces pogrijesiti. Samo provjeri koji je operativni sistem I sa koliko ram-a dolazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Generalna razlika između Kronos, Kronos X i Kronos 2 nije velika.
Posjedujem Kronos (obični, classic), pa mogu nešto reći o sva tri. Naime, Korg Kronos je prvi izašao. Verzija sa 30 Gb SSD disk i 1 GB RAM-a (DDR2, velike pločice, za kompjuter memorija). Kronos X je izašao nakon njega i dolazio je sa 62 GB SSD diskom i 3 GB RAM-a (isto DDR2 memorija, ali ovaj puta su stavljali manje pločice, kao za laptop). Kronos 2 je najnovija generacija Kronosa i on tvornički dolazi također sa 62 GB SSD diskom i takošer sa 3 GB RAM-a. Uz to stavili su i drvene bočne stranice. To su nekakve generalne hardverske stvari. Što se tiče software stvari, Kronos 2 Tvornički dolazi sa OS verzijom 3.0, međutim svakom predhodnom Kronosu (bio on classic ili X verzija) može se podići OS 3.0 (pa čak i 3.2). (Ove informacije dolaze sa Korgove službene stranice). Nadalje, Kronos 2 dolazi i sa paketom zvukova Berlin grand piana te još ponekim stvarima. U predhodne Kronose (bio on Classic ili X verzija) može se također staviti taj paket zvukova koji košta cca 150 eura (barem je tako bio nedavno na popustu), a inače je oko 200 eura. Sve u svemu, velike razlike između njih nema. Da bi se Kronos classic digao na Kronos X, potrebno je staviti još jedan SSD disk (što ne znači nužno da mora biti od 30 Gb, već može biti i 500 Gb, pa po tome classic postaje "bolji" od X-a) i još jednu pločicu od 2 Gb RAM-a. No da bi se Kronos classic digao na Kronos 2, potrebno je uz to gore navedeno kupiti još i taj paket zvukova. U mom Kronosu je sada 3 Gb memorije i softvare 3.1. Sve su to manje-vise ne potrebne stvari osim veće RAM memorije. |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, korg_man, za koristan post: |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.01.2019
Mjesto: wuppertal
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg kronos
Interesi: computer
![]() |
![]()
Ja Imam Kronos 1 upgrade Kit 3gb i 30gb ssd Harddisk sve je isto samo nemogu ta citam set od m3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Ja se još premišljam dal da kupim KRONOS 2, imam par razloga koji me odbijaju od kupnje...a ima i dosta razloga da ga kupim.
Htio bih uzet verziju sa 73 tipke, ali me muči što je hammer piano tipka, znači tvrđa je...i sve sam videje na YT ispregledao i došao sam na ideju da bi možda čak i mogao otkvačiti utege sa tipki tako da dobijem normalnu (semi-weight) tipku kao na verziji sa 61 tipkom...iako znam da su tipke na ver. sa 73 i 88 tipke su veče tj. duže nego na ver. sa 61 tipkom. pa me zanima dali je netko več to probavao napravit, jer vidim da ljudi čak stavljaju "dugmetarsku tipkovnicu" ali doduše na manje verzije Kronosa...pa vjerojatno bi onda postojla neka kemija da imam normalnu tipku i na 73 verziji. znači Kronos sa 61 i 88 tipki definitivno otpada...ako uzimam - uzimam samo sa 73 tipke.
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | Teller (08.03.2020) |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja sam imao, tj. i sad imam, ali u defektu Roland Fantom G7 kao i ti. Nikad na boljoj dirci nisam svirao, ali imao sam problema pri transportu u običnom autu, tako da sam ga u većini auta morao stavit na zadnji sic i to nekako na dijagonalu. U staru mečku 190-ku je doduše mogla bez problema stat u gepek. Isto što me je nerviralo je da mi je taj višak dirki uvijek stvarao konfuziju u mozgu jer se nekad stvarno dezorijentiram gdje sam. Isto kad sam prvi put svirao na PA2x, ja umjesto C-dura, uhvatim F-dur
![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|