|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Bobane znam da si ti okoreli rolandovac i da sviras dugo gw8 i da sad imas bk9,reci mi zasto ga prodajes sta mu ne stima ?
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Kolega @Boban010 je vec pisao o razlozima prodaje Rolanda BK-9 ovde na forumu.
Razlog prodaje nije los kvalitet klavijature.Ako vas interesuje razlog prodaje onda mu to pitanje posalji na PP.
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ovde se prica o Rolandu i mislio sam da je vezano za nedostatke klavijature u ostalo ne ulazim,ali ovako ubacivanje i odmah da se soli pamet kako sta treba raditi nije ok.ne moram ni da dobijem odgovor koji djavo sam i ulazio u ovu temu.na forumu nesto sto najvise mrzim je ovo iz prethodnog posta.ne pratim vise ovu temu bye
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
koji je Roland najbolji ? Trenutno nijedan, zbog bezobrazluka ! Evo zašto: Roland je početkom septembra objavio izbacivanje na tržište E-A7. Radost klavijaturista u svijetu je postajala sve veća. A onda sve hladniji i hladniji tuš: E-A7 se možda uopšte neće pojaviti na tržištu ove godine, a i januar 2016. je neizvjestan. Ovo je velika drskost ostaviti klavijaturiste da mjesecima čekaju. Yamaha je samo oko mjesec dana nakon objave npr. PSR-S770 / PSR-S970, pustila iste u promet. Isto je bilo i sa Tyros 5...
Rolanda bi trebalo zbog ovoga kazniti ali ne novčano da ne propadnu nego dobro išamarati onoga kod njih u firmi koji je odlučio da nije problem da se E-A7 pojavi na tržištu pola godine poslije objave (ako i tada) ![]() ![]() ![]() Pa Japanci su u stanju kad im zemljotres uništi 100 kilometara puta, da isti u potpunosti obnove za samo nekoliko dana pa je stoga sasvim jasno da su već odavno mogli staviti u promet E-A7... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@mimiki
Ne ljuti se druze na bata Nesu,evo napisacu i ovde razlog zasto prodajem BK-9.To nema veze sa nedostacima i manama same klavijature,zato je i Nesina reakcija takva.Razlog je cisto finansijske prirode.Volju na klavijaturu mi ubija cinjenica da svi muzicari u mom gradu skoro bez izuzetka sviraju i za po 2000din po clanu na vece.Retko ko od njih moze da se pohvali da "ubode" s'vremena na vreme i koju svadbicu.Sav posao nam uzimaju muzicari iz okolnih gradova a razlog za to je vrlo jednostavan-sve gazde lokala lobiraju za njih,dakle nije stvar u kvaltetu muziciranja ili kvalitetu opreme.Zasto lobiraju za njih? Zato sto ih ljudi u gradu ne poznaju,kod vecine nema porudzbina ili ima vrlo malo a samim tim i nema porudzbina "preko veze"(kad te licno poznaje pola grada u kome sviras drugaciji je odnos publike prema muzici).Nema ostajanja prekovremeno sa vrlo retkim izuzecima(kad su krimosi u pitanju nema kraja) i manje je lumpovanja i problema a vrlo cesto iz gore navedenih razloga bude malo i veselja jer orkestar ne moze da pogodi repertoar vecine u publici jer je recimo mlada narucila Rock repertoar za svoju dusu.Koji je interes ovih sto lobiraju?Logika je jednostavna,manje veselja,manje se jede i pije(a kad se pogadjaju pice je neograniceno dok je realnost sasvim drugacija).Drugo kad se veselje zavrsi "na vreme" u 19h imaju mogucnost za jos jednu tezgu-nocnu.Beskrupuloznost i alavost im ide do te mere da ono sto je ostalo sa prethodnog veselja sluze na sledecem veselju cim neka ekipa dobro popije pa ne moze da primeti-nista se ne baca! Van pameti mi je da vucaram po raznim cumezima 1200evrica kolko sam je platio da bi zaradio 2000-3000 din.Cesto puta ostanemo samo na gazi,bez baksisa. Sladje mi je kad sa GW8(oko 350eura) drmnem dobru lovu! ![]() Promijenjeno od Boban010 (19.11.2015 u 17:10 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
Zavisi sta ocekujes od jednog aranzera,zvucno bar sto se tice boja u maloj prednosti izmedju ova tri sto si naveo je Bk9 meni licno za sada je najbolji E80.
Razlog je taj sto mi se ne svidja sistem na Bk9 odnosno princip rada sa dva ekrana koja nisu touch i jos par stvari. Mada je to sve stvar navike. Velika pednost mu je ta sto je 9,5kg u odnosu na e80 koji je 21,5kg... Po zvuku odnosno aranzerskom delu, tacnije onom sto izlazi preko ozvucenja E80 i Bk9 su dosta u prednosti naspram pa800. Mnogi ce sad da kazu kako nje tako ali ja govorim o zvucnoj slici aranzerskog dela koji izlazi na ozvucenje ne o harmonikama i jv bojama ,koja je puno sira u odnosu na ono sto izlazi sa pa800. Kod njega je sve je nekako u sredini. Promijenjeno od sinisa (19.11.2015 u 17:25 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sinisa za ovaj koristan post: | megane (20.11.2015) |
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Kome se sta vise svidja je vec druga stvar,o tome ne treba diskutovati.
Govoreci o tehnickim detaljima slazem se da su i E80 i BK9 u prednosti u aranzerskom delu u odnosu na PA800.PA800 ima samo dva multiefekta za aranzerski deo dok ova dvojica osim standardnog Chorusa(koji moze biti i delay) i Reverba imaju jos dodatna 3 MFX (multiefekta),Mnogima te stvari nista ne znace ali ako uzmemo u obzir da je i samo ekvilajzer ubojito oruzje u rukama majstora mozete da zamislite sta znace ovi dodatni efekti. E80 i BK9,sto se MFX-eva tice su u prednosti i u odnosu na G70 pa cak i na novi E-A7 koji mnogi zeljno iscekuju.G70 ima samo jedan MFX i to u verziji 3(nadam se da ne gresim) a E-A7 ima jedan MFX manje za ritam sekciju u odnosu na E-80 i BK9. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|