|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Misliš promjenu doboša sa D1 na E1? Nebitno, princip je isti za bilo koju promjenu.
Na samoj klavijaturi bi morao odrađivati ton po ton. Pogledaj prvu sliku iz gornjeg citata, označiš željeni ton (doboš koji želiš mijenjati) i sa DATA ENTRY ga mijenjaš. Mnogo je posla ako želiš mijenjati sve odsvirane doboše na ovaj način. Brže je ako iskoristiš MixMaster. Promjena se može uraditi na više načina, na videu je prikazan postupak za promjenu bas bubnja koji se prvo nalazio na B0, a onda je promijenjen na C1. Isti je pristup za ostale elemente. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (19.08.2015) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Na ROLAND-u ovo se radilo puno brze, a ne sa ovoliko komplikacija.
Na YAMAHA TYROS sada mi je problem sto sve moram da radim preko softwera, a na ROLAND sam sve to radi puno brze na klavijaturu. Takodje, na YAMAHA uocio sam jos jedan nedostatak. Nije mi jasno zasto nije moguce da u ritam koji je na primer 11/8, nije moguce da jedna varijacija bude 7/8. Ovo mi treba u neke pesme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Da, Roland je imao dobru koncepciju i pristup izradi ritmova na samoj klavijaturi. Sjećam se stare G serije ... Danas Roland ima samo jedan nedostatak, nema više konja za utrku.
![]() Morat ćeš se prilagoditi ... ili ponovo kupiti nekog Rolanda. Kombinacija različitih mjera u varijacijama jest moguća ali Yamaha je (i to) nažalost riješila vrlo loše. Međutim, ne vidim rrazloga za brigu, to je rješivo na sasvim jednostavan način. Samo treba razbiti predrasude i promijeniti uobičajen pristup baratanja klavijaturom. S obzirom da je na ovoj temi u više navrata pričano o "problemu" različitog takta na varijacijama istog Styla, probat ću rješenje objasniti na jednom jednostavnom primjeru. Napravimo dva Styla, jedan ima mjeru 7/8, a drugi ima mjeru 11/8. Oba imaju iste instrumente u partovima tako da se ne osjeti razlika u soundu kada s jednog pređemo na drugi. Za prelazak sa jednog ritma u drugi , tj. sa 7/8 na 11/8 koristimo Registracije i time rješavamo ovaj "veliki problem". Ne vidim nikakvih poteškoća osim što sada varijacije biramo na desnoj strani klavijature, tamo gdje su registracije. Jednostavno "shvatimo" da su nam dugmići od registracija u stvari varijacije. Na prve četiri registracije postavimo četiri varijacije od Styla 7/8, a na druge četiri od 11/8. Ovim praktički dobivamo jedan Style sa 8 varijacija. Koja to klavijatura ima? ![]() Naravno, ovako možemo koristiti i više različitih mjera od ove dvije s primjera. Registracije pamte i pozicije fill-inova i ako su dobro posložene mogu u potpunosti "nadoknaditi" ono što ti treba i na što si navikao na starom Rolandu. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (22.08.2015) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|