|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Tako je najbolje, napraviti test u studiu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Evo da se pohvalim ipak sam kupio sam xr 12. Zelja mi je bila x18 ali ovde kod mene samo odlazu kad ce dobiti u prodaju. Cekao sam 20 dana i kazu kao tek posle nove godine. I tako sam se odlucio za xr 12 i nisam se pokajao. Meni uopste nije tezak za koriscenje, sve sam za pola sata namestio za svirku. I jako mi se svidja kako radi dobar ton ima. Dobri efekti. Posto imam mali lap top povezao sam preko lan-a i to radi sve perfektno, mada i preko android telefona isto radi sve kako treba.
e sad imam jedno pitanje postavicu i sliku ne znam sta znace 4 polja sa ON funkcijom, vidim kada aktiviram da dobijam vecu snagu ali mi nije jasno sta je to. Dodato: Fajl 8105 Promijenjeno od dmmacak (20.12.2016 u 18:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Mali je to mixer ali radi kao satić. Samo s njim treba pametno, sve što ne znaš čemu služi, ne dirati.
![]() S ovim ON uključuješ BUS. Snagu koju osjetiš dolazi od podešavanja u rutingu. Sad, s obzirom da ne znaš čemu služe ovi gumbići, a osjetiš "snagu", mogu predpostaviti da si nešto poklikao slučajno. Pogledaj što si i kuda proslijedio pa ćeš i naći razloge pojačanja. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | dmmacak (20.12.2016) |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Hvala skuzio sam. To su prekidaci za BUSeve od 3-6 a uni su bili pojacani. Pa kad ih ukljucim dobije snagu. Sada kad sam smanjio sve je uredu. Nije mi jasno cemu sluzi SNAPSHOT kad vec ima lodiranje scena i kanala posebno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Mixer je ne stvaran za ove pare. Oduvek ono sto sam zele sad imam sve na jednom mestu. Ja jos nisam imao prilike da ga isprobam na svirci. Jedva cekam petak. Ja planiram da ga koristim sa malim.lap topom kojeg vec posedujem. Ako bas bude problema sa vezom ponecu i Lan kabal pa dako da nema zime. A sa telefonom cu dopunjavati. Sta kazete na ovu kombinacju efekata sto su postavljeni kao osnovni. Prvi Hall i delay? Meni u kucnim uslovima rade savrseno. Da li koristite neke druge efekte?
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ako ideš s laptopom, odmah koristi lan kabl. Iz jednostavnog razloga da se time ne opterećuješ i da se malo ispraksiraš. Iako mislim da je laptop na živoj svirci lošija varijanata od tableta jer komande moraš odrađivati s mišem. Mnogo je brže i lakše prstom potegnuti po ekranu nego uzimati miš u ruke.
Efekti su priča za sebe. Testiranje u maloj sobi može poslužiti ali na svirci je potpuno druga situacija. Koristim na 1 i 2 reverb, na 3 je echo u vrlo maloj količini, a na 4 prema MAIN OUTu postavim Multicompresor kao insert. Sve ovisi o tome kakve kutije koristiš i kakav sound želiš. Ja recimo na AUX pošaljem signal prema bas kutijama dok satelite spajam na MAIN. Tako mogu kontrolirati jačinu signala odvojeno i s mixera ali dobivam i za svaki izlaz posebni 31 bend EQ. U odnosu na stare analogne mixere ova digitalija je savršenstvo, a u moru mogućnosti i kombinacija treba samo znati kako iskoristiti ono što nam je potrebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Ja planiram Glavne izlaze spojiti sa snagasem a 1 Aux Aktivna kutija 2 Aux bas bin. I po prvi put mogu imati EQ posebno za aktivnu kutiju posebno za main.
Javicu u petak-subotu utiske Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.02.2016
Mjesto: Krk,Hr
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Tyros3,Kurzweil sp4-8
![]() |
![]()
Ja također koristim reverb i delay na prva dva mjesta.Nakon toga koristim wave designer za kick i snare kada koristimo živi bubanj a na main isto multiband kompresor(combinator)...Sprava je predobra za te pare
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Da li se moze preko tableta koristiti mixer i u isto vreme pretrazivati neki tekst? Dal je neko probao?
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Pa ne mozes u isto vreme stelovati mikser i traziti tekst...?
![]() Ali ne vidim zasto bi bio problem da koristis bilo koju funkciju na tabletu posle nekog rada ili podesavanja sa mixerom... Sent from my SM-G920F using Tapatalk Promijenjeno od splendid (22.12.2016 u 00:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|