|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
G600 provereno cuva u svojoj internoj memoriji ritmove i posle gasenja. Kao sto je slucaj kod G 1000, samo to na G 1000 moze 16 ritmova a na G600 8 ritmova. Neka mana bi bilo sto nema beskonacni potenciometar za tempo, nego ima tastere +, -. Ali za ucenje i sviranje u kucnim uslovima ni to nije mana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Realno mislim da je tom detetu u pocetku skroz nepotrebno da on zna Rumbe, Begin, 7-8 i slicno...Prvo da vezba akorde, skale, prstored i slicno, a dirke na G600 su dobre, nisu uopste lose, tako da ce mu to sigurno odgovarati, a za kasnije kada malo 'stasa', imace mesta za tih 8 ritmova standardnih koji se koriste, i to je sasvim dovoljno za pocetak, nece on sa 9 godina da svira svadbu da mu trebaju 20 ritma i da ih zna.
![]() Prvo malo prakse i teorije, pa posle jedno po jedno, docice i ritmovi i boje i Pa3x i sve redom kako ide. ![]() Inace za pocetnike je vise nego odlicna klavijatura, posto sam je i sam koristio. Dirke su joj mekane, nisu teske kao klavirske, lako se sviraju, ritmovi se posle gasenja cuvaju i to je u principu to. A cena je 'presmesna', naravno da je sve u ispravnom stanju, tasteri, slajderi i slicno, ako jeste, druga klavijatura u tom rangu za taj novac ulozeno-dobijeno ne postoji. ![]() Pozdrav
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Eh da smo svi imali g600 ili nešto slično kad smo počinjali...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
![]() |
![]()
Da se i ja malo uključim, ritmovi koji se učitaju ostaju u kljavi i posle gašenja. Ali za početnika bi možda bila bolja koja yamaha, koja ima več sve spremno unutra i ritmove i boje i ove jeftine yamahe nisu komplikovane, jer djete neće da radi ritmove i drugo, jer treba znati da je Roland G 600 ipak nekada bila profesionalna kljava pa zato i komplikovana. Po mom mišljenju za početnika i djete bolja bi bila neka PSR Yamaha. Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Ako mu smeta što su dirke velike, postoje klavijature i sa manjim dirkama i sa još smešnijom cenom.
Ja imam Yamahu aranžer PSS serije sa manjim dirkama, ali ja ne bih preporučio nikome da počinje sa malim dirkama !
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Hvala ljudi......g600 je kupljen za 125 € i ne fali mu nista......sve radi besprijekorno.......za ove pare ja sam mislio da se samo igracka moze kupit.......a ovo izlazi na razglas ozbiljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav,
Ja sam počeo sa korgom is 40. Što se tiče g 600, davno sam ga probao al eto jedina mu je mana što nema zvučnike kao na primer m 2000. E sad, za tako malo dete, njemu ritmovi ni ne trebaju, kad upali klavijaturu prvo mu se očita klavir i to je za početak dovoljno dok ne nauči osnovno a za ritmove posle lako. E sad kolko se g 600 kreće, ne znam, ima po oglasima, na kupujem prodajem recimo. Ako je u odličnom stanju pa šta znam uzmi. Eto toliko od mene, Poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|