Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 14.07.2015, 17:42   #11
Rudiiiii
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Rudiiiii befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@Boban,
nije B-stock, bar se nadam To je netto exportna cijena, znaci bez njemackog poreza. Ako ga npr. kupis u Njemackoj licno onda ti je cijena 1474 minus prevoz, znaci 1444. pa ti naprave exportne papire za povrat poreza itd. Nisam vise u toku, nekad je i Budimpesta imala dobre (najbolje) cijene, naravno ko je
imao pravo kupovati tamo. Pokojni Luis je dilao iz Budimpeste jedno vrijeme ali ovaj dil iz Thomann-a je vjerovatno izuzetak, nikad nisam vidio ovakvu cijenu za normalnog kupca. To je mozda i dokaz da se Roland preracunao, za malo dodatnih para je mogao napraviti mnogo bolji aranzer ali sta je tu je.
U vezi bass-a, sveukupno mnogo bolje zvuce nego G70: u visim lagama cak djeluje rastimano, nisam dosao do te lekcije zasto ... pik basova ima dosta,
na nasim ritmovima je pick3 i za mene je odlican i dobro usviran. Pregledacu i ostale pa javim moje skromno misljenje.
Dodato:
Mislim da bi tebi bili od interesa ovi basovi:
ulti acbass - 'ozbiljan' basista sa dobrom opremom - vuce na studijski
xv acbass - vise ataka i double layer - uzivo feeling - malo 'udaren' basista
wild acbass - mozda za neke izdvojene fraze ko svira u visim ligama
picked bs, picked bs2,4 - idu na prangije i vjerovatno rade dobro uz pogodjen kick i dobar aranzman: ne dirati bez potrebe
picked bass3 - ima najvise 'body' ali i ataka tako da ga nisu bez veze upotrijebili za nase ritmove
double pick - u odredjenim fazama 'igre' jako upotrebljiv

koliko mi se cini bass iz snimka 4 nije zastupljen, od ovih pick bass nijedan nema toliko ataka - mozda kombinovati neki slap ...

Promijenjeno od Rudiiiii (14.07.2015 u 18:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Rudiiiii je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije