|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Evo mene kolege kao novi korisnik Tyros 5. Zao mi je sto jos nisam puno radio na klavijaturu zbog nedostatka vremena jer radim i drugi posao tokom nedelje.
Evo neke osnovne nedostatke koje sam odmah primetio, a meni mnogo znace: 1. Vokalist ne moze da mi peva donju tercu, vec samo gornju. Takodje, ne mogu da pevam pesme koje imaju tercu u neprirodnoj skali. Za mene je ogroman nedostatak to sto nije moguce da se uradi custom scale. 2. Probao sam od neke fabricke boje da uradim terce preko HARMONY ECHO sekciju ali i tu nema opcije da klavijatura svira donju tercu i takodje ne moze da se setira terca da svira iz jedan tonalitet, vec kako se menjaju tonaliteti sa leve ruke tako se menja i terca. Sta mislite vi, da li je najapmentije svirati sa midi terce ili mozda je pametnije da uradim seplovane terce sa svih tonaliteta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Vocalist na Tyrosima nije neka sreća, ali stoji i to da ljudi ne znaju s njime rukovati.
VH2 se može podestiti da pjeva donje terce. Evo opisa koji će ti pomoći, a ti onda to razradi prema svom vokalu i potrebama. ########################### Preko Edit ulazimo u menu VH2. slika VH2-1U TAB-u OVERVIEW postavljamo CHORDAL mod i ScaleDiatonic kao tip. Sa HARMONY ASSIGN otvaramo donji izbornik u kojem biramo akord (KEY ROOT) i vrstu terce (KEY TYPE) slika VH2-2U TAB-u PART određujemo parametre za prateće vokale (HARM.1, HARM.2, HARM.3). DEGREE određuje za koliko će tonova odstupati prateći vokal od glavnoga. Na printscreenu je prikazano da HARM.1 pjeva gornju sekstu (+6th), HARM.2 donju tercu(-3rd), a HARM.3 je unison s glavnim vokalom. Pod VOLUME određujemo odnos pratećih vokala. ########################## |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | jtodorov (24.06.2015) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala puno casperu za objasnjenje oko vokalista.
Cekam jos objasnjenje za terce na boje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Moj savjet je ako si dobar strucnjak za samplovane terce (ja nisam ) onda je to najbolje iz razloga sto imas puno prostora u memoriji(predlazem MUTEC 2gb).
Takodje neogranicen broj Custom voices pruza ogromne mogucnosti kod samplovanih terci. pozdrav |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (24.06.2015) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala tyros2.
Ja nisam neki strucnjak za semplovanje terce, ali ocigledno moracu da uradim to, koliko i vreme da izgubim. Najgore sto ne znam gde da pocnem traziti semplovane terce harmonike, sax, trube, gajde i slicnih instrumenata. Ako ima negde po internetu molim da mi neko kaze. Zelim da najdem wav fajlove, pa onda od njih da uradim skale. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|