Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.06.2015, 19:31   #1
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

U kom "prethodnom" Yem-u? Prva i jedina verzija koja je instalirana na moj PC je V2.2.0.

Sent from my D5803 using Tapatalk
Star 24.06.2015, 00:25   #2
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Katancici nesmiju biti na tyros3 setovima.

Nesto nije u redu instalirano.Ja imam 10-ak setova iz tyros3 I svi rade bez problema.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Sky Net Pokaži Post
Kada hocu da editujem neki od voice-a iz nekog od packova, dobijem slijedecu poruku: Waves from the Voice to be edited have not been installed. If you wish to proceed with editing, please install the Waves. Tu imam opciju Select install target, ili Later. Ako kliknem later, skenira sve, al naravno ne nadje nista. Ako kliknem Later, izbaci mi ovu poruku: Voices will be produced using your computer's software synthesizer and not the instrument's preset sounds. I tu naravno ima latenciju u preslusavanju, tako da je i fakticki neupotrebljivo. .
Ova poruka ti se javlja samo ako si vec napravio neki NOVI custom voice ili drums.Njega ili bilo koji drugi neces moci editovati kako treba dok ga prvo ne sejvas u klavijaturu.Kad sve sejvas u klavijaturu onda ces moci taj voice ili bilo koji drugi da editujes.

Drugim rijecima:treba se opredjeliti za jedan voice ili drums,uraditi ga do kraja I SVE SEJVATI.
Posle toga Jovo na novo

pozdrav!

Promijenjeno od tyros2 (24.06.2015 u 01:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 24.06.2015, 22:52   #3
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

tyros2 Kako mislis, sejvati? Bilo koji voice, ili drum set sa kojim radim ili koji hocu da editujem vec imam u Tyrosu, u flash memoriji, ako na to mislis. Ne ubacujem ga tek kao novi, vec se koristi uveliko. Ima jedna stvar koju ne mogu da skontam - odem na Edit voice drum seta koji je napravljen od semplova, i koji je u mom pack-u, obrisem recimo semplovani snare sa D tona, i kada ubacim drugi snare, drugi sample, uopste ne svira kako treba. Kao da se par puta ponovi, ili sta vec. Nisam probao tako spasiti, da ne zeznem vec postojeci set. Inace kad pravim set od nule, svaki se sempl importuje i svira najnormalnije.

jtodorov, dobro nam dosao
Sky Net je offline   Reply With Quote
Star 24.06.2015, 23:21   #4
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Prije svega zaboravio sam nesto veoma vazno da naglasim.

Ukoliko koristis MIDI terce ,da bi YEM pravilno radio moras iskopcati MIDI kablo i MIDI postavku vratiti na ALL parts.
Tek onda ce YEM citati sve pravilno sa klavijature.

Hajde,prvo ovako uradi ako koristis MIDI terce i probaj pa vidi.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od Sky Net Pokaži Post
tyros2 Kako mislis, sejvati?
Mislio sam sve sejvati ,u klavijaturu.

Ja kad recimo napravim novi drum kit ili editujem postojeci,onda nista vise neradim nego sve sejvam u klavijaturu da bi vidjeo kako radi to sto sam napravio.
Znaci sa cjelokupnim pack-ovima sve sejvas,drugim rijecima onaj ""dugi i mukotrpni"" process

To je jedino sto mi se nesvidja na relaciji YEM-TYROS5.

Sve ostalo je super

Promijenjeno od tyros2 (24.06.2015 u 23:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
tyros2 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post:
jtodorov (28.06.2015)
Star 24.06.2015, 23:31   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Probaj ovo s MIDIjem kao što kaže @tyros2.

Ja ću se nadovezati bez obzira što ne koristim YEM jer je princip upisivanja isti kao i na Voice editoru, a njega dobro poznam.
Bez obzira da li krećeš sa izradom potpuno novog zvuka ili koristiš neki postojeći, na kraju edita uvijek moraš pohraniti promjene sa Save. Time u suštini ne pohranjuješ ono što se nalazi u tvom Flash ROM već pohranjuješ postavke koje su tom sadržaju dodijeljene.
Da bi bolje shvatio, recimo da u flash ROM imaš uzorak (sample) doboša. Taj doboš možeš obraditi na više različitih načina i svakome od njih dodijeliti novo ime. Dakle, svaka nova obrada se mora spremiti kao novi sound bez obzira što imaju istu bazu (elements).

Problem koji ti se javlja s "duplanjem" doboša može biti zbog toga što nisi postavio Receive Note na vrijednost OFF.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 02:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije