|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.10.2013
Downloads: 79
Uploads: 6
Rekao HVALA: 34
Zahvalili mu 60 puta u 57 Postova
![]() |
![]()
Jos jedan problemcic.
Primjer: Odabrao sam neku performansu, i kasnije se prebacim u program i odaberem neku fabricku boju, a aranzer i dalje vuce performansu, tj svira je u pozadini zajedno sa nekom farbom iz programa.Postoji li nacin da se ta boja iz performansi nekako iskljuci ? Nadam se da sam dobro objasnio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2011
Downloads: 97
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Probaj instalirati O.S. i resurse ponovo , znaci vrati klavijaturu na fabricko stanje a onda instaliraj svoj set, trebalo bi da bude sve o.k.Poz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Vredan član društva
![]() |
![]()
Postoji li neki Undo taster ili opcija unutar Record mode-a ?
Npr. ne odsviram dobro odredjeni instrument i zelim to ponovo uraditi, ali bez gubitka dijela koji je ispravno odsviran odnosno da ne izlazim iz Record mode-a i da se ponovo vracam, pa sve ispocetka ? Dodato: Pozdrav. Malo ce biti tesko za objasniti, vjerovatno necu pojmove pogoditi. https://www.youtube.com/watch?v=C3PSv-x3Pe4 Iz refrena mi treba ovo "Hej, Hej,Hej..." da li postoji neki nacin da se do ubaci u PA50? Vidio sam semplove u downloadu, ali od te ljubavi nista ![]()
Promijenjeno od Belmo (05.06.2015 u 22:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Moze li neko objasniti kako napraviti performansu ?
Konkretno zelim da napravim boju za pjesmu "Umri u Samoci" (synth solo) https://www.youtube.com/watch?v=5aPBk8OX6Vk Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.04.2015
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Sviranje, spavanje, ....nje :D
![]() |
![]()
Svaka performansa ti se sastoji od 3 uppera (tu stavljas boje iz programs-a).
Kada listas strane (pages + -) naicices na efekte, mislim da su efekti C i D za solo (a efekti A i B za elemente ritma). Svaki efekat moras da pojacas za svaki upper posebno, a na kasnijim stranama ces naici na EFFECTS gde ces imati mogucnost da dodelis vrstu efekta (preporucujem da u solo bojama najcesce jedan efekat bude neki delay) i za te synth boje (poznatije kao zavijuse) su ti dobri efekti phaser ili talking modulator (posle cackaj unutar efekta dok ne dobijes ono sto zelis). I slobodno istrazuj, ima dosta efekata koje ljudi ne koriste jer ih nikada nisu ni probali, a dosta su bolji od nekih koji su u ucestaloj upotrebi. Za slucaj da se zbunis, uplasis da ces nesto da zabrljas, ili boja pocne da zvuci u nezeljenom pravcu jednostavno promeni boju i nista nece biti sacuvano. A za slucaj da ti se svidi to sto si napravio kliknes (uh kako to bese ide na pa50), mislim write disc i use (desno od start dugmeta) i tu obelezis da zelis da sacuvas performance. Nadam se da ce ovo pomoci. (za slucaj da nije bas najjasnije objasnjeno javi, pa da probam ponovo)
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ako moze step by step, nisam bas shvatio najbolje.Kako uopste otvoriti neki dio za kreiranje nove boje ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
Evo ovako to ide kod mene na korgu pa80 pa vjerujem da i kod tebe isto tako, prvo izabereš ritam recimo neki estam ili slično i pritisneš dugme Style play (pojavit će se ekran sa bojama)! Na ljevoj strani su prvo bubnjevi pa tarabuke pa bas i na kraju pratnja, a sa desne strane imas tri boje koje mozes uključiti i zadnje ti je pratnja na ljevoj ruci (strings). E sad ako pored tih boja na desnoj strani stoji ikonica u obliku dirki onda ti je taj kanal ukljucen i tu mozes stavljati boje, a ako je nema onda moras pritisnuti oba dva tastera pored ekrana istodobno da bi ti se ukljucio kanal (upper2 i acc3)! Da bi tu stavio boju namjestis strelicu tu i ides u program mode pa na banku koju zelis i onda biras zeljenu boju. Nakon sto stavis boje koje hoces onda odes na meni, mixer i tu podesavas jacinu boja. Poslje toga ideš na dugme Write disk in use i dajes ime tome performansu i sačuvaš tamo na mjesto koje želiš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.08.2015
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Poštovanje svima na forumu.Kao što vidite moje pitanje objavljujem drui put. pa vas llipo molim da mi neko iz foruma objasni kako da uključim tremolo na clavijaturi korg pa 50.(redosled tipki) ? obzirom da sam je kupio nedavno pa joj nisam vičan,ako postoji neki sličan odgovor na portalu ulažem ispriku,poz.svima,Hvala !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.08.2015
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Poštovanje, moj uspjeh je da sam uopće uspio uspostaviti kontact s nekim iz foruma ,jer dugo pokušavam i nije išlo. No dobro da mi pređemo na problem,ja sam prije odprilike mjesec dana iz svoje znatiželje čačkanjem po tipkama i prema upustvu potrefio tremo efect za gitaru koju activira ensamble tipka,ali to neznam ponoviti za neki drugi instrument tj. boju.Upustvo kaže ,kad je tipka ensamble uključena tada je desna ruka harmonizirana sa akordima lijeve ruke,a da bi čuli drhtajući (isprekidani) zvuk nekog istrumenta clavijatura mora biti u Split modu i Lower Chord Scanning mod selectirana.Nadam se da sam uspio pojasniti izgledami kao zagonetka ,poz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Na kojim instrumentima bi da upotrebiš tremolo? Gitara, hajde uredu , ali na kojim još instrumentima? Za takav preformans, koristi već napravljen preformans mandolina, tamburica i slično. Ensamble nikada neće postići realan zvuk tremola... brzina tremola će biti uvek ista, ton identičan u fazama ponavljanja, suviše kruto i veštački. Zamisli sada kada bi tremolo stavio na gajde za pesmu lipe cvatu... Bio bi to blagi užas. Nisam ti pomogao u odgovoru ali sam ti možda pomogao da preformans usmeriš ka drugim mogućnostima.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|