DjoleBn, imam PA800 godinu i po i PA80 oko 5 godina. Nisam citao sta su drugi clanovi odgovorili na tvoje pitanje pa mozda cu ponoviti neke stvari, izvinjavam se zbog toga.
OS 1.51 se ponasa sasvim uredu na mojoj masini, a koristim njegove funkcije skroz do maksimuma. Jednom mi se desilo da je zaledio aranzer, ali ne dok sam svirao. Zaledio je u program mode-u jer sam ja bio zivcan i brzoplet pa sam slucajno dva dugmeta na touch screen-u pritisnuo u isto vrijeme. NIKADA ne load-am tudji Global, pa cak ni sa SETova od PA800. Takodjer, ne load-am Songbook i Performance jer i onako pravim svoje od nule. Sto manje load-as ne potrebnih stvari bolje je i mislim da nikada neces imati freezing problema, bar ja nisam.
Sto se kucista tice: tvrdje je od onoga sa PA80 za jedno 40% (napominjem da imam i PA80). Dugmici su cvrsti i kvalitetni i mozes ih slobodno jace pritisnuti nece im nista biti, za razliku od PA80 na kojem sam imao osjecaj da ako ih krivo pogledam gotovi su. Boja,

evo nas opet kod boje. Ova plava, pojedincima ruzna boja, meni se pokazala idealna. PA800 sam ogrebao vec par puta slucajno od zid, kako ga stalno premjestam tamo vamo, a niti jedne ogrebotine nema. Boja se uopste ne guli kao ona sa PA80. Sta god je KORG uradio sa bojom svaka cast. Licno vise volim imati ne ogreban sa ruznom bojom aranzer nego picikato sa ogrebotinama.
Sve u svemu, ja sam daleko od vise nego zadovoljan sa PA800, poredeci njegovu cijenu i sve ono sto mi pruza. Za sada nemam namjere nikako da mjenjam aranzer, mozda ako nekada izbace u prodaju neki PA800,000.