|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
ja ne mogu zamisliti da jedan stereo kanal može dobro izbaciti sve frekvencije a da se to dobro ustima, nema sanse.
OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove Sve ostalo na L + R Kraj priče i dobiješ pravi sound. Naravno ulogu igra sam sistem i naravno vaše uho.
![]() |
#2 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Pogrešna postavka.
Citat:
U velikoj mjeri si degradirao kvalitetu bas bubnja, a pogotovo bas gitare. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Mene zanima zasto bi degradirao kvalitet kick-a i bas gitare.
Ja sam radio na oba nacina......uvijek je bolje radilo kad sam ovako odvajao kick i bass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Zato što je frekventni opseg bas bubnja, a pogotovo bas gitare mnogo širi nego što reproduciraju bas binovi. Kada se na ovakav način (citat u mom predhodnom postu) usmjeri bas bubanj i bas gitara, nedostaje im dobar dio "viših" frekvencija koje su odgovarne za precizan i kvalitetan sound.
To što si čuo ili doživio bolji sound spajajući na ovaj način može biti uzrokovano lošim/nekvalitetnim ozvučenjem, krivim postavkama u klavijturi ili možda nekim trećim razlogom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
CASPER, kick i bass gitaru pustam u binove, ali ih pustam i u satelite, gdje fino ofarbam tonski te iste, nema logike pustati pedalu i gitaru samo u binove.
Nadam se da sam sada rekao sta sam htio. Poenta priče i jest da su na posebnom kanalu, da se mogu fino ofarbati tonski, i pojačati i smanjiti po želji.
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Naravno.......kick i bass idu u odvojen kanal u mixeru........ustimas ga po zelji i ide u satelite.........a onda ga dodajes u aux i samo podebljas bas binovima...........niko nije ni rekao da ide samo u basove,to bi bila ludost
![]() Dodato: Jos bolja stvar u ovome sto u bas binove pustis samo kick i bass.......i izbjegnes da ti u basove idu fuss solo gitara dobos itd........dok kod normalnog spajanja na mixer u basove moras pustit sve Promijenjeno od ella 85 (07.05.2015 u 12:58 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
OK, bitno da se razumijemo što se tiče frekvencija.
![]() Post na koji sam reagirao izgleda ovako Citat:
Iz napisanog je potpuno jasno da bas pedala i bas gitare preko OUT1/2 poslana samo na bas bin. Ostalo ide prema L+R izlaze. Promijenjeno od casper (07.05.2015 u 13:39 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|